JUNIORIMA „CEMENTA“ 4 MEDALJE NA VOJVOĐANSKOM PRVENSTVU/2017

Objavljeno: 5 марта, 2017

U subotu, 04.03.2017. godine u Kaću, u tehničkoj organizaciji JK. „Jugović“, održano je prvenstvo Vojvodine za juniore na kojem je nastupilo 98 takmičara iz 25 klubova. „Cement“ je predstavljalo 9 takmičara koji su osvojili 4 medalje od kojih su 2 zlatne, jedna srebrna i jedna bronzana. Sem njih još tri naša takmičara su radili borbe za medalju ali su ih na našu žalost izgubili i osvojili 5-ta mesta.

Plasman juniorki:

-52 kg    IVKOVIĆ MARIJA              2. MESTO

Plasman juniora:

-55 kg    KOSOVIĆ VELIMIR            1. MESTO

-60 kg    KNEŽEVIĆ VELJKO            5. MESTO

KAJIĆ ALEN                                    5. MESTO

PETKOVIĆ VUK                                   /

-73 kg    STOJANOVIĆ JOVAN          5. MESTO

JASNIĆ MIRKO                                    /

-81 kg    ANIČIĆ STEFAN                 3. MESTO

+100 kg KOSTIĆ VLADIMIR             1. MESTO

KOMENTAR:

Pre svega moramo reći da je rezultat naših juniora bolji od očekivanog, a posebno bi istakli zlatnu medalju mladog KOSOVIĆ VELIMIRA koji je danas zaista bio na visini zadatka i odličnim radom stigao na vrh pobedničkog postolja. On je u prvom kolu prelepim iponom savladao Otić Aleksu iz novosadske „Slavije“ a potom i mnogo iskusnijeg borca od sebe, Počuča Danila iz novosadskog „Partizana“ i plasirao se u finale kategorije. U finalu se sastao sa Samardžićem iz „Slavije“ i pobedio ga na waza-ari i kao prvak Vojvodine se plasirao na državno prvenstvo koje će se za dve nedelje održati u Beogradu. Svi koji smo danas gledali Kosovića delimo mišljenje da je zaista bio najbolji i da je sazreo za velike domete.

Zlatnu medalju je osvojio i KOSTIĆ VLADIMIR u najtežoj kategoriji ali se to od njega i očekivalo obzirom na njegov renome i reputaciju u ovog kategoriji. On je u prvom kolu bio slobodan, a u drugom je za ceo ipon bio bolji od Pajčina iz novosadskog „DŽUNS“-a, čime se plasirao u finale. U finalnoj borbi pobedio je Vasić Marka iz novosadskog „Partizana“ i tako odbranio zlatnu medalju osvojenu prošle godine pa će i on na državnom prvenstvu jurišati na najviši plasman.

IVKOVIĆ MARIJA je nastupala u kategoriji -52 kg i osvojila srebrnu medalju. Ona je u prvom kolu iponom savladala Nestorovićku iz subotičkog „Spartaka“ a u drugom i Lazićku iz somborske „Bačke“. U borbi za zlatnu medalju sastala se sa Vuković Marijom iz novosadske „Slavije“ i nažalost izgubila i borbu i zlatnu medalju. U ovoj borbi ona je bila bolja sve do pred kraj borbe i vodila na waza-ari ali je potom bila neoprezna i dozvolila Vukovićki da joj plasira zahvat gušenja kojim ju je naterala na predaju. Šteta jer se Marija tek vraća u reprezentativnu formu i na momente je podsetila na onu „staru“ Mariju koja je osvajala evropske medalje u kadetskoj konkurenciji i bila trostruki prvak Balkana. No ovo je samo prvo poluvreme a mnogo je značajnije ko će biti bolji na državnom u Beogradu za dve nedelje. Nadamo se da će Marija do tada dobro izanalizirati ovaj meč i izvući dobru pouku iz njega.

ANIČIĆ STEFAN je osvojio samo bronzanu medalju u kategoriji -81 kg ali mislimo da vredi i zasjajniju medalju od one koja mu je bila na postolju u Kaću. Stefan je u prvoj borbi iponom savladao Nikolića iz „Spartaka“ i plasirao se u polufinale. Tu ga je čekao favorit ove kategorije, Sarić Dušan iz zrenjaninskog „Proletera“ i na našu žalost pobedio Aničića. Oba ova borca rade sličan judo ali je danas Sarić bio mudriji i iponom savladao Aničića koji je tek ove godine ušao u juniorsku konkurenciju. U borbi za medalju Aničić je pobedio Vulina iz rumskog „Slovena“ i tako izborio plasman na državno prvenstvo.

KNEŽEVIĆ VELJKO je nastupao u kategoriji -60 kg i osvojio 5-to mesto ali i palsman na državno prvenstvo. On je u prvom kolu pobedio Milutinovića na ipon ali tek u zlatnom bodu pa je u ovoj borbi potrošio previše snage za ovakav turnir.U drugom kolu je izgubio od Popovića iz „Slavije“ a u trećem je bez borbe prošao dalje u repesažu jer mu naš Petković Vuk nije mogao izaći na megdan zbog povrede ruke. U borbi za medalju Veljko je izgubio od Volaša iz kikindskog „Partizana“  i tako osvojio 5-to mesto. Pošto na prvenstvo Srbije može ći samo jedno 5-to mesto morao je raditi dodatnu borbu i to sa našim Kajić Alenom. Pobedivši Alena na ipon Veljko je izborio plasman na prvenstvo države.

KAJIĆ ALEN je nastupao u kategoriji do 60 kg i kao i Veljko zauzeo 5-to mesto. On je u prvom kolu izgubio od Šipoš Danijela iz „Proletera“ koji je posle osvojio srebrnu medalju. U prvoj borbi repesaža Alen je bio bolji od Cvijića iz „Slavije“ kojeg je savladao iponom. U borbi za medalju izgubio je od Popovića iz „Slavije“ aposle i od Veljka, za plasman na državno prvenstvo.

PETKOVIĆ VUK je nastupao takođe u kategoriji do 60 kg i ostao bez plasmana. On je u prvom kolu bio slobodan, a u drugom izgubio od Milić Nemanje iz kikindskog „Partizana“ koji je posle glatko osvojio zlatnu medalju u ovoj kategoriji, što se od njega očekuje i na državnom prvenstvu. Na žalost Milić je Vuku izvukaoi polugu i prinudio ga na predaju ali mu je i dobro nategao ruku pa Vuk više nije mogao da se bori i predao je borbu Knežević Veljku.

U kategoriji do 73 kg imali smo 2 takmičara a osvojili smo samo jedno 5-to mesto. To je pošlo za rukom STOJANOVIĆ JOVANU. On je u prvom kolu poražen od Kurjage iz „Rume“ koji je posle otišao u finale i povukao Jovu u repesaž. U prvoj borbi repesaša Jovan je savladao Adam Danila iz temerinskog „TSK“-a a potom još jednog momka iz novosadske „Bezbednosti“ čime je izborio borbu za medalju. U ovoj borbi izgubio je od Kolenovića iz „Slavije“, a pošto u ovoj kategoriji na državno idu samo osvajači medalja on je ostao bez tog plasmana.

JASNIĆ MIRKO je u istoj kategoriji odradio samo jednu borbu i bez plasmana napustio prvenstvo. On se u prvom kolu sastao sa Tripunovićem iz „Spartaka“ i izgubio u zahvatu „tate-shiho-gatame“, a pošto je subotičanin poražen u drugom kolu nije povukao u repesaš Jasnića koji je morao završiti takmičenje. Šteta jer on zaista vredi za više što je pokazao na školskom prvenstvu pre nekoliko dana kada je osvojio srebrnu medalju. Na žalost ni njega nećemo gledati na državnom u Beogradu. Ako je za utehu Mirko je na vagi u Kaću imao samo 70 kg što nije dovoljno za ovu kategoriju pa će on morati odlučiti da li da skida na 66 ili da se ugoji bar 5 kg kako bi imao više snage u ovoj kategoriji.

Treneri Morina i Mumović će analizirati sve mane i vrline naših boraca kako bi se na državnom prvenstvu u Beogradu „bar“ ponovio ovaj uspeh.

Zahvaljujemo se i roditeljima naših judoka koji su danas bili sa nama u Kaću i bodrili, ne samo svoje sinove, već i sve ostale „Cementaše“. Posebno se zahvaljujemo Dragoljubu Kosoviću koji je morao da fotografiše naše osvajače medalja na postoljima jer je Mumetu zabagovala kamera na mobilnom pa on to nije mogao obaviti, kao obično.. Nagradu za ovaj napor Kosoviću je dao sin Velimir osvajanjem prvog mesta i zlatne medalje u kategoriji do 55 kg..“ljubi ga majka“..

Pripremio : Media team “Cementa”

 1,312 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *