BEOČINSKI JUDISTI NA 4 FRONTA

Objavljeno: 11 априла, 2017
Ovog vikenda džudisti judo kluba “Cement”-Beočin učestvovali su na četiti takmičenja i to:
– EJU KUP za juniore u Lignanu/Italija gde je u okviru reprezentacije Srbije učestvovao naš teškaš. KOSTIĆ VLADIMIR koji je u kategoriji preko 100 kg osvojio 3. mesto i bronzanu medalju. On je u prvom kolu savladao nemačkog reprezentativca Messelberger Daniela na ipon. U drugom kolu izgubio je od Slovenca Marinić Eneja koji se tako plasirao u polufinale i povukao u repesaž našeg Kostića koji je to iskoristio i pobedama nad Turčinom, Guner Furkanom i Mađarom, Waczulik Richardom osvojio bronzanu medalju i 40 bodova za Svetsku rang listu. Kostić je posebno bio raspoložen u borbi za medalju protiv Mađara kojeg je deklasirao sa 5 waza-arija i iponom koji je ostvario u parteru.
Čestitamo Kostiću kojem je ovo prvi izlazak na međunarodnu scenu posle skoro dve godine pauze zbog povrede i držimo mu palčeve da ovako nastavi dalje. Koristimo priliku da se zahvalimo sudiji Malešević Nikoli iz Rume koji je vozio Kostića u Italiju i tamo brinuo o njemu uz nacionalnog trenera Jovanović Jovicu.
-EJU KUP za kadete u Teplicama/Češka gde je u okviru reprezentacije Srbije nastupio naš lakaš, KNEŽEVIĆ VELJKO. U kategoriji -60 kg nastupilo je 63 takmičara, a Veljko je voljom žreba već u prvom kolu naleteo na Ruskog reprezentativca, Efimov Artura od kojeg je poražen u zahvatu. Pošto Rus nije ušao u polufinale naš Knežević nije imao repesaž pa je ovim završio takmičenje u Češkoj. Zahvaljujemo se nacionalnom treneru Šabotić Muniru koji je u Češkoj brinuo o našem Veljku.
– Prvi međunarodni memorijalni turnir “Stanko Lopatić” na Palama/BIH na kojem je nastupilo naših 6 takmičara koji su osvojili 5 medalja  i to 3 zlatne, jedna srebrna i jedna bronzana. Turnir je odlično organizovao judo klub “Crepoljsko” koji je kao goste pozvao kćerku Milicu i sina Mladena od pokojnog Lopatića a turnir je otvorio njegov rođeni brat. Sem njih pozvani su i gosti iz Srbije među kojima su bili predsednik JSS Ivan Todorov, dr Slavko Obadov, Vuk Rašović i mnogi drugi judo poslenici iz Republike Srpske i BIH.
ml. pionir,
-38 kg Diljaj Šaban 2. mesto
st. pioniri:
-42 kg Kajić Damir 1. mesto
-73 kg Mikec Nikola 1. mesto
Juniori:
-52 kg Ivković Marija 1. mesto,
-90 kg Aničić Stefan 3. mesto
-73 kg Kalabić Dušan 5. mesto
Sa našim judokama bili su i treneri Morina Šefki i Mumović Andrija koji su bili zadovoljni učinkom naših takmičara.
– Međunarodni turnir “Vladan Petrović” u organizaciji JK “ODŽK MD” iz Beograda. Turnir je oržan u konkurenciji poletaraca i pionira u sportskoj hali u Padinskoj Skeli a “Cement” je predstavljalo 9 takmičara koji su osvojili 6 medalja od kojih su 2 zlatne, jedna srebrna i tri bronzane.
poletarci:
-25 kg Miljić Srđan 1. mesto
-31 kg Miljić Siniša 1. mesto
-28 kg Novaković Maša 3. mesto
ml. pioniri:
-34 kg Petrović Vuk /
-55 kg Ralović Uroš /
-66 kg Kovačević Luka 2. mesto
st. pioniri:
-38 kg Prolić Jovan 3. mesto
-55 kg Antelj Srđan 3. mesto
-66 kg Domazetovski Veljko /
Koristimo priliku da se zahvalimo svim roditeljima koji su vozili decu u Beograd i omogućili njihov nastup na pomenutim takmičenjima.
Media Team “Cementa”

 1,314 total views,  2 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *