pinupmostbet casino kzhttps://pinup-oyun.com/pinup kzlucky jet

KOSTIĆ BRONZANI NA EJU KUP-u U SARAJEVU/BIH

Objavljeno: мај 7, 2017

Dana, 29-30.04.2017. godine u Sarajevu/BIH je održan EJU KUP za seniore na kojem je nastupilo ukupno 238 takmičara iz 24 države. U sastavu reprezentacije Srbije bio je i naš reprezentativac i juniorski prvak Države, KOSTIĆ VLADIMIR koji je nastupio u kategoriji preko 100 kg i osvojio bronzanu medalju čime je dao svoj doprinos dobrom plasmanu Srbije u ukupnom plasmanu na 5-to mesto.

Kostić se u prvom kolu sastao sa bugarskim reprezentativcem Ivanov Veselinom koji ga je iznenadio jednim brzim ulaskom već u prvih 30 sekundi meča. Kostić je pri padu za waza-ari nezgodno udario glavom o tatami na na trenutak izgubio svest što je Bugarin iskoristio i plasirao mu polugu za ipon.

Pošto je Ivanov prošao u polufinale povukao je u repesaž našeg Kostića koji je tu priliku za popravni oberučke prihvatio i osvojio bronzanu medalju. U prvoj borbi repesaža trebao je raditi sa francuskim borcem, Katanga Messie koji se nije pojavio na strunjači pa je Vlada prošao dalje bez borbe. U drugom meču repesaža sastao se sa poljskim takmičarom, Szuta Przemislawom kojeg je savladao iponom i došao u priliku da se bori za medalju. No tu mu se isprečio hrvatski reprezentativac i trenutno broj 1 na Evropskoj rang listi, Čović Ivan. No Kostić je bio rešen da uzme medalju i nije previše respektovao svog protivnika koji je svakako bio favorit. Već prvi ulazak Covića tehnikom osoto-gari Kostić je kaznio bacanjem na ura-nage što su sudije vrednovale waza-arijem, mada se nama činilo da je bacanje bilo za ipon. No bilo kako bilo borba je nastavljena i Čović je ponovo slabo ušao što je Kostić iskoristio pa ga je uhvatio u parter i zadržao 20 sekundi za ipon i bronzanu medalju.

U superteškoj kategoriji pobedio je reprezentativac Srbije, Jeremić Nikola iz Rume koji je u finalu savladao još jednog našeg borca, Krsmanović Aleksandra iz C. Zvezde tako da su se na pobedničkom postolju zaviorile tri zastave Srbije i naravno čula se srpska himna „Bože pravde“.

Ovo je Kostiću prvi nastup na seniorskim EJU KUP-ovima i ovom bronzanom medaljom uknjižio je prvih 28 bodova na Evropskoj rang listi. Pošto je pre tri vikenda Kostić bio treći na juniorskom EJU KUP-u u Lignanu/Italija, gde je zaradio prvih 40 juniorskih bodova, očito je da sazreva za dobar plasman na juniorskom prvenstvu Evrope koje će se u septembru održati u Mariboru/Slovenija i  Svetskom prvenstvu u Pjong-jangu/Severna Koreja, koje je na programu polovinom oktobra.

Treneri Morina i Mumović nisu krili zadovoljstvo osvojenom bronzanom medaljom u seniorskoj konkurenciji, a posebno što je osvojena u superteškoj kategoriji u kojoj je nekada harao naš najbolji takmičar u istoriji kluba, Milinković Mitar-Cuki.

Pored našeg Kostića Srpski borci su osvojili još 7 medalja od kojih jedna zlatna (Jeremić) dve srebrne (Krsmanović i Borenović Boško) i 4 bronzane medalje (Stanković Dijana, Majdov Stefan i Đinović Filip i Bunčić Strahinja)

Na kraju želimo se zahvaliti za veliko gostoprimstvo porodici Majdov u Sarajevu gde smo bili njihovi gosti.

Pripremio: Media team Cementa

 

 352 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *