PRGONJIĆ GORAN PRVAK SRBIJE ZA 2017.

Objavljeno: 29 maja, 2017

U nedelju, 28.05.2017. godine u sportskom centru „Milenium“ u Vršcu održano je seniorsko prvenstvo Srbije na kojem su nastupili svi najbolji džudisti koje Srbija. Tehnički organizator, Judo klub „Lokomotiva“ iz Vršca, na čelu sa Ožegović Viktorom kao prvim operativcem organizacije, se baš potrudio da šampionat organizuje na visokom nivou kako i dolikuje seniorskoj konkurenciji. Za najbolje takmičare komisija, u kojoj je bio i naš trener Morina Šefki, proglasila je Stojadinov Andreu iz pančevačkog „Dinama“ koja je, iako još kadet, bila prva u kategoriji -48 kg i Bunčić Milan koji je poneo titulu prvaka u kategoriji -73 kg. Možemo primetiti da su šampionat obeležili mlađi takmičari, koji su još u juniorskom uzrastu, što raduje jer imamo perspektivu ali i brine jer ih do punog takmičarskog potencijala moramo sačekati par godina.

„Cement“ je nastupio sa tri takmičara koji se nisu domogli medalje ali je zato naš takmičar GORAN PRGONJIĆ, kojeg smo pozajmili  „Borcu“ iz N. Sada, osvojio prvo mesto i zlatnu medalju u kategoriji +100 kg. Njemu je ovo druga titula prvaka Države, a prvu je osvojio 2013. godine u kategoriji do 100 kg pobedivši u finalu Jurišić Stefana iz beogradskog „Rekorda“. I ovaj put protivnik u finalu mu je bio takmičar iz „Rekorda“, Ćulum Žarko kojeg je Prgonjić savladao u produžetku meča bacivši ga na waza-ari tehnikom soto-make-komi. Nakon iscrpljujuće borbe Prgonjić je dobio zaslužen aplauz svih u dvorani.

Kostić Vladimir nije pokazao koliko može i osvojio je skromno 7. mesto u kategoriji +100 kg. On se u prvom kolu sastao sa starim znancem, Krsmanović Aleksandrom iz C. Zvezde koji ga je bacio za waza-ari, a potom pobedio zahvatom gušenja pred sam kraj borbe. Pošto se Krsman potom plasirao u polufinale povukao je Kostića u repesaž. U prvoj borbi repesaža Kostić je iponom savladao Mihailović Miloša iz zaječarskog “Timoka” ali je u drugoj borbi poražen od Jeremić Nikole iz “Rume” i tako ostao na 7-oj poziciji koja nije zadovoljila ni njega ni trenere Morinu i Mumovića koji su bili uz tatami.

Kajić Alen je nasutpao u kategoriji do 66 kg ali se voljom žreba namerio na Bunčić Strahinju koji je kasnije pobedio sve svoje rivale i postao prvak Države. Alen je imao i repesažnu borbu ali je i nju izgubio od takmičara iz niškog „Kinezisa“. Pošto je reč o mladom takmičaru, koji je tek ušao u kadetsku konkurenciju, ne može mu se zameriti što nije ostvario bolji plasman jer je i plasman na Državno za njega veliki uspeh.

Petković Vuk je nastupao u kategoriji do 66 kg i u prvom kolu poražen od Milenković Andrije iz „Kinezisa“ koji je poražen u drugom kolu tako da nije povukao Petkovića u repesaž. Kao i Kajić, Petković je takođe prva godina kadeta i uspeh je što se uopšte našao na ovom prvenstvu u društvu najboljih srpskih judoka.

Na kraju još jednom moramo pohvaliti odličnu organizaciju ovog prvenstva od strane judo kluba „Lokomotiva“ iz Vršca jer su obezbedili sve da se u Vršcu i „Mileniumu“ osećamo ugodno.

Šta reći o takmičenju i takmičarima..Bilo je par iznenađenja ali je uglavnom kvalitet boraca uredno poređan.

Do 60 kg prvo mesto je osvojio junior, Milić Nemanja iz kikindskog „Partizana“ koji je u finalu bio bolji od Nurkić Filipa iz „Kinezisa“.

Do 66 kg prvi je takođe junior, Bunčić Strahinja iz „Zvezde“ koji je u finalu bio bolji od Jurakić Denisa iz beogradskog „Partizana“.

Do 73 kg najbolji je bio još jedan junior, Milan Bunčić koji je u finalu savladao Kovačević Ljubišu iz novosadske „Slavije“.

Do 81 kg prvi na cilj je stigao Majdov Stefan iz „Zvezde“ koji je u finalu savladao Nenković Uroša iz beogradskog „Partizana“.

Do 90 kg prvi je bio Borenović Boško iz beogradske „Žandarmerije“ koji je u finalu savladao najmlađeg finalistu, Brašnjović Darka iz beogradskog „Partizana“ koji je tek ove godine ušao u juniorsku konkurenciju.

Do 100 kg šampion Države postao je Ivezić Miroljub iz „Kinezisa“ koji je prošle godine bio prvi do 90 kg. Ovaj put u finalu je savladao veliko iznenađenje šampionata, Nemet Borisa iz zrenjaninskog „Proletera“.

U kategoriji +100 kg već smo rekli da je prvak Države posatao Prgonjić Goran koji je nastupao pod zastavom novosadskog „Borca“, pobedivši u finalu Ćulum Žarka iz beogradskog „Rekorda“.

Šteta je što se dva najbolja srpska borca, Kukolj Aleksandar i Majdov Nemanja nisu takmičili, pošto odmaraju od prvenstva Evrope koje je održano u aprilu mesecu u Varšavi/Poljska, gde je Kukolj postao prvak Evrope, a Majdov osvojio 7. mesto u kategoriji -90 kg.

Pripremio Media team „Cementa“.

 1,542 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *