KOSTIĆ IZGUBIO ZA MEDALJU NA JUNIORSKOM EJU KUPU U LAJBNICU/AUSTRIJA

Objavljeno: 5 јуна, 2017

U subotu i nedelju, 3-4. Juna 2017. godine u austrijskom gradu Lajbnicu održan je EJU kup za juniore na kojem je nastupilo čak 516 takmičara iz 28 Država. Srbija je nastupila sa 9 takmičara od kojih je 5 u ženskoj i 4 u muškoj konkurenciji. Osvojene su dve medalje (srebro i bronza) jedno 5 i jedno 9-to mesto.

Medalje su osvojile sestre Obradović iz „OJK MD“- Beograd koje su nastupale u kategoriji do 63 kg. Jovana je poražena tek u finalu od japanske takmičarke Miura Yukari pa se morala zadovoljiti srebrom dok je njena mlađa sestra Anja osvojila bronzanu medalju pobedivši za nju nemačku reprezentativku, Schmidt Agatu.

Sem njih dve u Lajbnicu su nastupale i Perišić Marica -57 kg iz novosadskog „Partizana“, Radmilović Đurđina -63 kg iz „OJK“ i Stojadinov Andrea -48 kg iz pančevačkog „Dinama“ ali nisu imale repesaž pa time ni plasman.

U muškoj konkurenciji najbolji je bio naš KOSTIĆ VLADIMIR koji je u kategoriji +100 kg osvojio 5-to mesto. On je u prvom kolu bio slobodan, a u drugom pobedio na waza-ari, Mena Munzimbu Palthija iz Francuske koji je rangiran na 22-om mestu Svetske rang liste. U četvrtfinalu Kostić se sastao sa Britancem, Greenidge Wesly koji je 8-mi na rang listi i na našu žalost izgubio iponom pa je u polufinale otišao Britanac, a Kostić je morao u popravne borbe. U repesažu Vlada je bio bolji od nemačkog reprezentativca, Abramov Erika kojeg je savladao iponom u zahvatu. U finalu repesaža Kostić je bio bolji i od drugog nemačkog takmičara Messelberger Daniela, kojeg je bacio za waza-ari a potom uhvatio u zahvat. Ovom pobedom on se plasirao u finalni blok i borbu za bronzanu medalju gde ga je čekao stari znanac, Marinić Enej iz Slovenije, koji je izgubio svoje polufinale od  Yuri Spijkersa iz Holandije. Na Žalost Vlada nije uspeo savladati Slovenca pa se morao zadovoljiti 5-im mestom što će mu doneti novih 20 bodova na Svetskoj rang listi pa će sa 39-te pozicije pasti za 5-6 mesta, odnosno popeti se na rang listi. Podsetićemo da je Vlada zbog povrede propustio celu 2016-tu godinu, a prvo takmičenje posle pauze mu je bio juniorski EJU kup u Lignanu/Italija, gde je osvojio bronzanu medalju i 40 bodova za rang listu. Drugo takmičenje mu je bio seniorski EJU kup u Sarajevu, gde je takođe osvojio bronzanu medalju. Lajbnic mu je tek treće takmičenje na putu ka juniorskom prvenstvu Evrope koje je na programu polovinom septembra u Mariboru/Slovenija.

Brašnjović Darko iz beogradskog „Partizana“ je nastupao u kategoriji do 90 kg i osvojio 9-to mesto sa dve pobede i dva poraza dok su Živojinović Filip -73 kg takođe iz „Partizana“ i Nerandžić Aleksandar -81 kg iz OJK-a, ostali bez repesaža pa tako i plasmana.

Sa reprezentacijom su bili treneri Nikolić Nemanja iz OJK-a i trener „Partizana“ Tomić Nemanja, a u srpskoj ekspediciji smo imali i dvojicu internacionalnih sudija, Malešević Nikolu iz Rume i Otić Svetozara iz Novog Sada, koji su dobro obavili svoj posao.

U ukupnom plasmanu Srbija je zauzela 12-to mesto od 28 zemalja učesnica, sa jednim srebrom, jednom bronzom i jednim 5-im mestom.

 

Media team „Cementa“

 342 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *