„DINAMO“ IZ PANČEVA POBEDNIK PRVE JUDO LIGE SRBIJE/2017.

Objavljeno: 25 novembra, 2017

Danas, 25.11.2017. godine u Sportskom centru Beočin, u tehničkoj organizaciji judo kluba „Cement“, pred oko 100 gledalaca, održana je Prva judo liga Srbije na kojoj je nastupilo 7 klubova.

Rukovodilac takmičenja je bio prof. dr Miroljub Blagojević iz Beograda, rukovodilac suđenja Siniša Škrbić iz Beograda, a kontrolori suđenja, Ranko Radojčić iz Beograda i Miljković Miroslav iz Niša.

Sve mečeve su sudili: Nikola Malešević-internacionalni sudija iz Rume, Svetozar Otić-internacionalni sudija iz Novog Sada, Vučković Vladimir-internacionalni sudija iz Beograda, te nacionalne sudije, Jovanović Miloš iz Beograda, Jović Milan iz Požarevca i Olarić Dobrivoje iz Bora.

Kontrolu kimona obavili su Bošković Nataša iz Temerina i Ilijin Petar iz Pančeva.

Vodioci lista za žirijskim stolom su bili Marković Radisav iz Obrenovca i Marković Miloš iz Brusa.

Dežurni lekar je bila dr Miroslava Pušara iz Beočina, zvanični fotograf Ismet Ademovski iz Beočina, a kompjutersku obradu i statistiku je izvršio Srećko Krstić iz Niša.

Voljom žreba koji je obavljen u kancelariji JSS, dana 08.11.2017. godine sve ekipe su bile podeljene u dve grupe.

Grupa „A“ – „Partizan“ iz Kraljeva, „Dinamo“ iz Pančeva i „Omladinac“ iz Stepanovićeva.

Grupa „B“- „Bezbednost“ iz N. Sada, „Sloven“ iz Rume, „Cement“ iz Beočina i „Mladost“ iz Tutina.

Posle borbi u grupama iz grupe „A“ u Play-off plasirali su se Kraljevčani i Pančevci,  a iz grupe „B“ Novosađani i Rumljani. 

U polufinalu su radili pobednik „A“ grupe „Partizan“ iz Kraljeva protiv drugoplasiranog iz grupe „B“ „Slovena“ iz Rume i prvoplasirani iz grupe „B“, novosadska „Bezbednost“ protiv „Dinama“ iz Pančeva.

U finale su se plasirali „Partizan“ iz Kraljeva  i „Dinamo“ iz Pančeva pa smo gledali reprizu njihovog meča u grupi u kojem su bolji bili Kraljevčani i iz grupe izašli kao prvi. No u finalu je rezultat bio drugačiji i slavio je „Dinamo“ te tako osvojio ovogodišnju Prvu ligu i izborio plasman u Super judo ligu Srbije za 2018. godinu.

Konačna tabela:

  1. “Dinamo“-Pančevo
  2. „Partizan“-Kraljevo
  3. „Bezbednost“-Novi Sad
  4. „Sloven“-Ruma
  5. „Cement“-Beočin
  6. „Mladost“-Tutin
  7. „Omladinac“-Stepanovićevo

Na kraju treba reći da je danas „Dinamo“ nadvisio svoja očekivanja velikom borbenošću svih boraca u ekipi, predvođenih iskusnim trenerom Stanišić Ljubomirom.

Kraljevčani, iako znatno pojačani takmičarima iz niškog „Kinezisa“ nisu uspeli da se vrate u Super ligu iz koje su ispali prošle godine pa će tu priliku morati potražiti nekom drugom prilikom.

Od „Bezbednosti“ iz Novog Sada se i očekivao visok plasman obzirom da su se i oni pojačali sa nekoliko boraca iz beogradskog „Rekorda“, a rumski „Sloven“ je najavio bolje dane osvajanjem bronzane medalje.

Od beočinaca, kao domaćina ovog takmičenja, se očekivalo mnogo više ali su njihovi dečaci danas podbacili, sem najboljeg takmičara Kostić Vladimira, koji je dobio sve tri svoje borbe. Zanimljivo je da su poraženi od tutinske „Mladosti“, a da su pobedili rumski „Sloven“. No poraz protiv „Bezbednosti“ ih je izbacio iz planiranog „Play-off-a.

Tutinci su pobedili samo Beočince i pretrpeli dva poraza u grupi što ih je plasiralo na 6. mesto.

Stepanovčani danas nisu osetili slast pobede pa su u konačnom skoru zauzeli sedmo, odnosno poslednje mesto u ligi.

Medalje ekipama su podelili prof. dr Miroljub Blagojević, Andrija Mumović i dr Nurkić Mirsad koji je uručio i pobednički pehar treneru „Dinama“, Ljubi Stanišiću.

Takmičenje je proteklo u fer i korektnim borbama i nije bilo težih povreda takmičara pa dežurna doktorka nije imala puno posla.

U Beočinu, 25.11.2017. godine

Pripremio: Andrija Mumović


Prva liga-Agrup-min
Prva liga-B grup-min
Prva liga 2017-Finale-min
Prva liga 2017-konačan plasman-min

Galerija fotografija:

 861 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *