PIONIRI „CEMENTA“ ODLIČNI U BUGARSKOJ

Objavljeno: 18 јуна, 2011

Ekspedicija JK Cement u Bugarskoj

U subotu, 18.06.2011. godine, pioniri „Cementa“ učestvovali su na Međunarodnom turniru u  Pazardžiku, u Bugarskoj, na kojem je nastupilo 387 takmičara iz Bugarske, Rusije i Grčke. Srpski judo predstavljalo je 16 Beočinaca na čelu sa trenerom Šefki Morinom. Osvojeno je 12 medalja od kojih je 7 zlatnih, 4 srebrne i jedna bronzana. Da smo imali takmičara i u kadetskom uzrastu konkurisali bi za najbolji klub u ukupnom plasmanu.

PIONIRKE:

-32 kg: Marija Ivković  1. mesto

-44 kg: Jelena Blagojević  1. mesto

-32 kg: Nataša Svirčević  2. mesto

-48 kg: Sonja Svirčević  2. mesto

PIONIRI:

-30 kg: Alen Kajić  1. mesto

-30 kg: Velimir Kosović  – bez plasmana

-30 kg: Vuk Petković  5. mesto

-34 kg: Vladimir Sapundžić  1. mesto

-34 kg. Veljko Knežević – bez plasmana

-34 kg: Jovan Stojanović – bez plasmana

-50 kg: Stefan Jurković  1. mesto

-46 kg: Stefan Aničić  1. mesto

+66 kg:  Vladimir Kostić  1. mesto

-46 kg: Marko Đukić  2. mesto

-55 kg: Aleksandar Kalabić  2. mesto

-46 kg: Dušan Kalabić   3. mesto

 

KOMENTAR:

Učešćem u 11 finala najmlađi „Cementaši“ su opravdali očekivanja svog trenera Morine, i u Bugarskoj dostojno reprezentovali srpski judo. Domaćini, na čelu sa proslavljenim asom bugarskog judoa, i osvajačem  bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Atini 2004, Georgi Georgijevim, i vrednim trenerom JK „Kodokan“, Kostom Topalovim, učinili su sve da se osećamo kao kod svoje kuće. Zato ih očekujemo u oktobru na našem „Trofeju Beočina“  gde ćemo im vratiti gostoprimstvo, ali ne verujemo da ćemo sa medaljama biti galantni, kao oni…

Ako bi trebali nekoga izdvojiti, to su svakako Alen Kajić i Vladimir Sapundžić, mada su odličan nastup imali i Stefan Jurković, Stefan Aničić, Marija Ivković, Jelena Blagojević i Vladimir Kostić. Doduše ovaj poslednji,  je imao i dodatni motiv jer su mu treneri obećali veliku porciju sladoleda, ako bude prvi, što on svakako nije hteo propustiti. Bilo je i tragičara. Vuk Petković je odlično počeo i sa dve pobede stigao u polufinale gde ga je čekao naš najbolji takmičar u ovoj kategoriji, Alen Kajić. U borbi za finale Alen je bio bolji a Vuk je ostao da brani bronzu. Na žalost ni  u tome nije uspeo pa je zauzeo samo 5. mesto.

Nakon turnira naše male judoke su ostali još jedan dan u Pazardžiku, na zajedničkom treningu sa pionirima domaćeg „Kodokana“, a potom se uputili put Srbije i Beočina. Sve u svemu jedan lep vikend za naše klince i klinceze.

 

Beočin, 20.06.2011. godine                              Pripremio: Andrija Mumović

 

 

 576 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *