Prvenstvo Države za kadete – Beograd

Objavljeno: 12 фебруара, 2018

 

Prvenstvo Države za kadete održano je u Beogradu u tehničkoj organizaciji džudo saveza Beograda. Ukupno je prijavljeno 151 takmičar, naš klub predstavljalo je 10. Osvojeno je 4 medalje 2 srebrne i 2 bronzane, kao i 4 peta mesta. Naš klub predstavljali su:

kadeti:

-50kg Matijević Marko   II mesto

-50kg Kajić Damir   V mesto

-60kg Škamla Filip   III mesto

-60kg Knežević Veljko   V mesto

-66kg Kosović Velimir   III mesto

-66kg Petković Vuk   V mesto

-90kg Jurković Stefan   V mesto

kadetkinje:

-40kg Germanac Anđela   II mesto

-70kg Stjepanović Jovana   bez plasmana

+70kg Jurković Gordana   bez plasmana

Matijević Marko je bio slobodan u prvom kolu. Voljom žreba u drugom kolu sasataje se sa klubskim drugarom Kajić Damirom kojeg posle 9 minuta u Golden skoru pobeđuje na 3 Šida. U polufinalnom meču sastaje se sa Lukom Jordanovim koga baca na Wazari da bi u daljem toku meča uspeo plasirati tehniku u parteru i zadržati ga u zahvatu do Ipona. U finalu se sastaje sa Lukom Popovićem iz beogradskog Makikomija od koga nažalost gubi Iponom i tako zauzima II mesto i postaje vicešampion ove kategorije.

Kajić Damir se u prvom kolu sasatao sa Bubalo Aleksom iz Novosadskog džudo kluba koga je u regularnom toku meča uspeo naterati na jedan Šido, da bi ga u Golden skoru posle još jednog Šida bacio za Wazari i tako prošao u četvrtfinale gde se, kao što je gore već rečeno sastao sa klubskim kolegom Matijević Markom i izgubio. U repasažu se sastaje sa Adamom Milojevićem iz jk Carina iz Smedereva koga prvo baca za Wazari a zatim ga tehnikom gušenja u parteru primorava na predaju. U borbi za medalju Damir se sastaje sa Mladenom Đorđeviće iz jk Bor od koga nažalost gubi na Wazari i tako zauzima V mesto.

Škamla Filip je u prvom kolu bio slobodan. U četvrtfinalu se sastaje sa Jovanović Nikolom iz Niškog Kinezisa koga pobeđuje na dva Wazarija 1:48 pre kraja meča. Polufinalni meč nažalost gubi od Popović Uroša iz jk Slavija na dva Wazarija. U borbi za medalju sastaje se sa Ivetić Miloše iz jk Partizan Kikikinda koga baca za Wazari i time osvaja treće mesto.

Knežević Veljko je takođe bio slobodan u prvom kolu. U četvrtfinalu se sastaje sa Popović Urošem iz jk Slavija Novi Sad sa kojim posle izjednačenog rezultata u regularnom toku meča i rezultatom 1:1 ulazi u Golden skor i posle 9:18min gubi meč rezultatom 10:1. U prvom repasažnom meču sastaje se sa Denisom Bogdanovićem iz novosadskog Partizana koga pobeđuje Iponom 45 sekundi pre kraja meča. U drugom repasažnom meču sastaje sa Nikolom Jovanovićem iz niškog Kinezisa koga dobija u parteru tehnikom gušenja. U borbi za medalju sastaje se sa Pavlom Stanisavljevićem iz beogradskog Partizana od koga uprkos vođstvu za Wazari gubi  za Ipon i time ostaje bez medalje.

Kosović Velimir se u prvom meču sastaje sa Stevanović Nikolom iz jk Rakovica Beograd  koga pobeđuje na dva Wazarija. U četvrtfinalnom meču protivnik mu je Đorđe Milovanov iz beogradskog jk Institut za džudo koga u parteru pobeđuje zahvatom držanja. Polufinalni meč gubi za Wazari od Stefana Radovanovića iz jk Kinezis iz Niša. Voljom žreba, u borbi za medalju sastaje se sa kolegom iz kluba Petković Vukom, kojeg pobeđuje i osvaja treće mesto.

Petković Vuk se u prvom kolu sastao sa Prokopijević Lukom iuz jk Crvena Zvezda Beograd i izgubio Iponom. U prvo repasažnom meču sastaje se sa Jović Viktorom iz beogradskog jk Institu za judo koga pobeđuje Iponom posle samo pola minuta meča. U drugom repesažnom meču pobeđuje Filipa Jurišića iz jk Partizan Beograd za dva Wazarija. U borbi za medalju, kao što je već spomenuto, sastaje se sa klubskim kolego Kosović Velimirom od koga gubi meč i time osvaja V mesto.

Jurković Stefan u prvom kolu sastaje se sa Lazarević Lazarom iz Velikog Gradišta od kaga gubi na Wazari. U prvoj repasažnoj borbi protivnik mu je bio Luka Nevesin koga pobeđuje  Wazariem.  U drugom repasažnom meču sastaje se sa Nikolin Petrom iz zrenjaninskog jk Proleter koga pobeđuje Iponom. U borbi za medalju protivnik mu je Petković Dragan od koga gubi na Ipon i time osvaja V mesto.

Germanac Anđela, u njenoj kategoriji bilo je samo 4 takmičarke pa su se borile po sistemu ‚‚svaka sa svakom‚‚. Prvu borbu Anđela je izgubila tehnikom u parteru držanje u zahvatu od Milošević Anice iz Velikog Gradišta. Drugu borbu radila je sa Vasiljević Anđelom iz jk Bambi iz Požarevca i pobedila je tehnikom u parteru držanje u zahvatu. Treću i poslednju borbu, radia je sa Majstorović Anicom iz beogradskog jk Voždovac koju je takođe dobila držanjem u zahvatu i time je uspela osvoijti vicešapionsku titulu.

Stjepanović Jovana je u prvom kolu bila slobodna. U četvrtfinalu sastaje se sa Cvijić Milicom iz novosadske Slavije i gubi tehnikom u parteru držanje u zahvatu. U prvoj repasažnoj borbi sastaje se sa Jokić Anom od koje takođe gubi i time završava učešće na ovom prvenstvu bez plasmana.

Jurković Gordana je bila slobodna u prvom kolu. U četvrtfinalu gubi od Orlović Katarine iz Rume tehnikom u parteru držanje u zahvatu. U repasažu se sastaje sa Nešković Milicom iz jk Bezbednost iz Novog Sada od koje gubi za Ipon i time ostaje bez plasmana.

Ukupni bilans medalja mogao je biti veći poštu su još četri borca bila na korak do osvajanja trećeg mesta, ali su izgubili i orali se zadovoljiti petim mestom. Treba istaći i da su Anđela Germanac i Stjepanović Jovana još uvek starije pionirke i time njihov uspeh još više dobija na značaju.

Naše takmičare na ovom Prvenstvu pratili su treneri Morina Šefki i Andrija Mumović, kao i brojni roditelji kojima se ovim putem zahvaljujemo na podršci.

 288 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *