pinupmostbet casino kzhttps://pinup-oyun.com/pinup kzlucky jet

Prvenstvo Vojvodine za mlađe seniore (U-23) – Beočin 2011.

Objavljeno: септембар 28, 2011

U nedelju, 25.09.2011. godine, u senci Balkanskog judo šampionata za seniore, koji je održan prethodnog dana u SPC Beočin, u istoj dvorani, u tehničkoj organizaciji JK „Cement“-Beočin, održano je Prvenstvo Vojvodine za mlađe seniore, do 23 godine(U-23). Prvenstvo je otvorio predsednik Judo saveza Vojvodine, Svetislav Vukmirica, a na istom je nastupilo 74 takmičara iz 20 klubova. U Ženskoj konkurenciji nastupilo je 24 a u muškoj 5o takmičara.

„Cement“ su predstavljali, Jasmin Kajić i Edvin Drmaku, u kategoriji do 60 kg, Borislav Adžić u kategoriji do 73 kg i Damjan Vuković, u kategoriji do 81 kg.

Dragana Biskupović u kategoriji do 63 kg. i Goran Prgonjić, u kategoriji preko 100 kg, nisu nastupali na ovom prvenstvu, jer su prethodnog dana nastupali na Balkanskom šampionatu, u sastavu reprezentacije Srbije, pa su samo upisani na spisak plasiranih na prvenstvo Srbije, koje je na programu 01.10.2011. godine u Nišu. Jasmin Kajić, Borislav Adžić i Damjan Vuković su osvojili bronzane medalje, čime su i oni izborili plasman na prvenstvo Države.

PLASMAN MLAĐIH SENIORKI:


-48 kg

1. Ana Bosnić (TSK-Temerin)

2. Anita Sakal (Proleter-Zrenjanin)

3. Milena Mićunović (Partizan-Novi Sad)

 

-52 kg

1. Smiljana Živković (TSK)

2. Danijela Pavić (Mladost-Bečej)

3. Jovana Ljubinković (Tori-Vrbas)

 

-57 kg

1. Maša Smiljković (Partizan-N.S.)

2. Milica Bećagol (Ruma)

3. Ana Opačić (Bezbednost-N.S.)

 

-63 kg

1. Marijana Nikolajević (Dinamo-Pančevo)

2. Jelena Dukić (Dinamo-Pančevo)

3. Marija Opačić (Bezbednost-N.S)

3. Andrea Fabijan (Partizan)

5. Sara Tintor (TSK)

5. Milana Miljković (Partizan-N.S.)-nije radila

7. Dragana Biskupović (Cement-Beočin)-nije radila

 

-70 kg

1. Ivana Jandrić (Partizan N.S.)

2. Danijela Knežević (TSK)

3. Jovana Dugović (LSK)

3. Bojana Jolić (Partizan-N.S.)

 

-78 kg

1. Jelena Žabić (Partizan N.S.)

 

+78 kg

1. Milica Žabić (Partizan- N.S.)

2. Jovana Radovanović (Slavija-Novi Sad)

 

PLASMAN MLAĐIH SENIORA:


-60 kg

1. Denis Jurakić (Partizan-Kikinda)

2. Bojan Cvejić (Proleter)

3. Jasmin Kajić (Cement)

3. Marko Grandić (Ruma)

5. Stefan Dragić (Proleter)

5. Predrag Nikolajević (Dinamo)- nije radio

 

-66 kg

1. Ivan Ostojić (Dinamo)

2. Andrej Sakal (Proleter)

3. Nikola Gatarić (Partizan-Kikinda)

3. Stefan Detari (Partizan-Kikinda)

5. Ognjen Leđanac (Slavija)

 

-73 kg

1. Ljubiša Kovačević (Slavija)

2. Jovan Niškanović (Proleter)

3. Drago Banjac (Slavija)

3. Borislav Adžić (Cement)

 

-81 kg

1. Miloš Vujašković (Ruma)

2. Vukašin Kovačević (Bezbednost)

3. Damjan Vuković (Cement)

3. Boško Borenović (Dinamo)

 

-90 kg

1. Luka Gartner (Slavija)

2. Nemanja Nikolić (Kanjiža)

3. Stefan Šimonković (Ruma)

3. Marko Lepotić (Ruma)

 

-100 Kg

1. Nemanja Ruso (Dinamo)

2. Risto Babić (Slavija)

3. Dušan Marčetić (Bezbednost)

3. Slavko Anđelić (Sloven-Ruma)

 

+100 kg

1. Nikola Jeremić (Ruma)

2. Vladimir Gajić (Slavija)

3. Miloš Subotić (Sirig)

3. Božidar Dobrilović (Bezbednost)

5. Goran Prgonjić (Cement)-nije radio

 

KOMENTAR: Pre svega obaveštavamo sve posetioce sajtova www.jkcement.rs, www.judo.rs  i www.judosavezvojvodine.rs, da je pobedničko postolje na kojem su se fotografisali osvajači medalja na jučerašnjem prvenstvu Vojvodine, ostalo od prethodnog dana ispred banera Balkanskog šampionata, pa da se ne zbune, zbog pozadine na fotografijama. Koristimo priliku da se svima izvinemo zbog toga, jer nismo stigli razmontirati baner Balkanskog šampionata, obzirom da je, zbog nestanka el. energije, potrajao nešto duže od planiranog, nakon  čega je usledio i banket i ispraćaj gostiju i delegacija.

Pored dobrih borbi koje su juče pružili, vojvođanski takmičari su mogli uživati u komforu sportskog centra Beočin, koji im je omogućio zagrevanje u tri trenžne sale, u kojima je bio direktan prenos borbi iz dvorane, pa su tako mogli pratiti zbivanja u velikoj sali, na sva tri tatamija.

Tehnički organizator ovog prvenstva, JK „Cement“-Beočin, se potrudio da u sali održi red, i da oko tatamija nema takmičara i trenera, sem kada ulaze ili izlaze sa borilišta, što nije uobičajeno na našim takmičenjima, a trebalo bi biti. Doduše bilo je i onih koji su preskakali ogradu tribine, jer im je bilo teško ići hodnikom iza tribina, kako je predviđeno projektom ovog sportskog centra.

I pored ranijih obaveštenja na sajtovima, da više nije moguće uzimati medalje, mimo protokola dodele medalja, odnosno,  bez izlaska takmičara na postolje, i to u belom kimonu, i juče je bilo trenera koji su tražili da oni uzmu medalju za svog takmičara, koji je žurio kući, i otišao iz Beočina pre proglašenja pobednika? Da taj trener nije prošao evropska takmičenja, na kojima je video i doživeo protokol dodele medalja, ni po jada… Dok treneri ne shvate da to ruži judo organizaciju i judo sport uopšte, ni takmičari neće promeniti navike. Da ne govorimo o trenerima koji u gaćama, šortcevima i papučama, sekundiraju svojim takmičarima sa trenerske stolice pored tatamija. U Evropi ni to više nije moguće, a ne bi trebalo biti ni u Srbiji. Kada se prihvate pravila ponašanja na najmanjim takmičenjima, lako će biti organizovati velika prvenstva i šampionate.

Na subotnjem, Balkanskom šampionatu, koji je dobio sve pohvale za organizaciju, takođe je bilo trenera koji su tako neprimereno obučeni, vodili svoje takmičare, (pa čak i starijih trenera), a sa šampionata je, preko interneta,  išao direktan TV prenos u svet. Ovde ih nećemo pominjati jer će se oni sami prepoznati.  Prema statistici sa sajtova, koji su bili u funkciji Balkanskog šampionata, 1982 posetioca sajtova, iz 22 zemlje, sa svih kontinenata, su gledali direktan prenos mečeva iz Beočina, i naravno, čudili se kako je Balkanska federacija  sebi dozvolila da neki treneri tako izgledaju. Pre šampionata, svim delegacijama su dostavljena pravila ponašanja na Balkanskom šampionatu i propozicije, koje na žalost neki nisu ispoštovali. Sve dok ne shvatimo da i na takav način (pristojno obučeni) doprinosimo ugledu judo sporta kod gledalaca, nećemo krenuti napred. Takmičarski potencijal imamo, što se videlo i preključe, gde je reprezentacija Srbije bila prva i u ženskoj i u muškoj konkurenciji, i naravno u ukupnom plasmanu.

Ponovo se, po ko zna koji put, vraćamo na temu licenciranja trenera, koji bi, kršenjem kodeksa ponašanja na takmičenjima, mogli izgubiti trenersku licencu. Gde je sa tim licenciranjem zapelo, ne znamo, samo znamo da je krajnje vreme za to.

Na kraju da čestitamo svima koji su osvojili medalje, i izborili plasmane na prvenstvo Srbije, i da im poželimo, da na najbolji mogući način, u subotu u Nišu, predstave vojvođanski judo u Srbiji.

 

Beočin, 26.09.2011. godine                                                        Pripremio: Andrija Mumović

 1,433 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *