Prgonjiću zlato i pehar za najboljeg takmičara

Objavljeno: 2 октобра, 2011

U subotu, 01.10.2011. godine, u OŠ. Mika Antić u Nišu, u tehničkoj organizaciji JK „Kinezis“ iz Niša, održano je Prvenstvo Srbije za mlađe seniore, do 23 godine, (U-23), na kojem je učestvovalo 120 takmičara, od kojih 48 u ženskoj i 72 u muškoj konkurenciji. Takmičenje je otvorio predsednik judo kluba „Kinezis“, dr Milovan Bratić.

„Cement“ su predstavljali, Dragana Biskupović, u kategoriji do 63 kg,  Jasmin Kajić, u kategoriji do 60 kg i Goran Prgonjić, u kategoriji preko 100 kg. Dragana je osvojila drugo mesto i srebrnu medalju, a Goran Prgonjić prvo mesto i zlatnu medalju. Po vrh toga on je proglašen i za najboljeg takmičara na ovom prvenstvu, za šta mu je dodeljen lep pehar, koji mu je uručio šef stručnog štaba JK „Kinezis“, dr Mirsad Nurkić.

Dragana Biskupović je u prvom kolu iponom pobedila, Katarinu Ilić, iz smederevske „Carine“. U drugom kolu je takođe efektnim iponom savladala Saru Tintor iz „TSK“-Temerin, i plasirala se u polufinale. U polufinalnoj borbi bila je bolja od Sanele Vadić iz somborske „Bačke“, koja je pre toga napravila malo iznenađenje savladavši favorizovanu Marijanu Nikolajević iz pančevačkog „Dinama“. Dragana se u finalu sastala sa Milanom Miljković-Cacom, iz novosadskog „Partizana“, sa kojom se sastala i u finalu na seniorskom prvenstvu, koje je u februaru mesecu bilo, takođe u Nišu. Obe takmičarke su u meč ušle rešene da pobede, tako da je publika uživala u „fajterskom“ meču, dve reprezentativke Srbije. U jednom momentu „Caca“ je napravila dobar desni „ipon-seoi-nage“,  a u letu, Dragana je pala na glavu i povredila vrat. Nakon intervencije dežurn e doktorice, Dragana je izvedena sa tatamija sa „kragnom“ za vrat i odvežena u bolnicu na snimanje. Korektna Niška publika je nagradila aplauzom. Nakon snimanja i pregleda u niškoj bolnici, lekari su konstatovali da se, srećom, ne radi o težoj povredi, već samo o istegnuću vratnog mišića, tako da će Dragana, nakon nedelju dana odmora, nastaviti sa treninzima.

Koristimo priliku da se zahvalimo svim takmičarkama, trenerima i sudijama, koji su telefonom, ili SMS porukama, izrazili zabrinutost za Draganino zdravlje.

Jasmin Kajić, u kategoriji do 60 kg, nije bio na visini zadatka, kao Dragana i Prgonjić, i sa dva poraza, od Davida Mijatovića iz beogradskog „Partizana“ i Denisa Jurakića, iz Kikindskog „Partizana“, oprostio se od daljeg takmičenja u Nišu.

Goran Prgonjić je, posle dobrog nastupa na Balkanskom šampionatu za seniore, koji se prošle subote, održao u Beočinu, gde je osvojio srebrnu medalju, bio raspoložen za borbu, iako su svi borci bili teži od njega i po 20-30 kg. U prvom kolu se sastao sa Vladimirom Gajićem, iz novosadske „Slavije“, i nakon „rovovske“ borbe, uspeo ga savladati iponom. U polufinalu se sastao sa Čedom Kalić, iz beogradske „Žandarmerije“, kojeg je takođe savladao efektnim iponom. U finalu se sastao sa Aleksandrom Markovićem, iz beogradskog „Rekorda“, kojeg je pobedio lepim iponom, tehnikom  „sasae-curi-komi-aši“, i tako osvojio prvo mesto i zlatnu medalju. Svi ovi iponi, ali i Goranova „mekoća“ i poznavanje judo tehnike, nisu promakli komisiji za izbor najboljeg takmičara, pa mu je pripao i pehar namenjen najboljem takmičaru. Pehar mu je uručio šef stručnog štaba JK „Kinezis“, dr Mirsad Nurkić.

 

Pehar za najbolju takmičarku, pripao je domaćoj takmičarki, Sari Božić, koja je osvojila prvo mesto u kategoriji do 57. kg, savladavši u finalu, efektnim iponom, Mašu Smiljković iz novosadskog „Partizana“. Da podsetimo da je Sara na Balkanskom, za seniore, u Beočinu, napravila prijatno iznenađenje, osvajanjem prvog mesta i zlatne medalje, iako je tek ušla u juniorsku konkurenciju. Nesporno da se radi o veoma perspektivnoj takmičarki, pred kojom stoji lepa sportska karijera, kao i pred našom Draganom.

Galerija fotografija:

NAPOMENA: Zbog odlaska sa Draganom Biskupović u nišku bolnicu, pisac ovih redova, nije mogao ostati u sali da bi popisao osvajače medalja po kategorijama, kao  i  fotografisati pobednička postolja, pa ćemo probati u narednim danima, pronaći fotografije i okačiti u galeriju sajta, kao i izveštaj o osvajačima medalja.

SENIORI – 23 GODINE 2011., plasman po klubovima          Izvestaj seniori – 23 godine 2011

Beočin, 02.10.2011. godine,

Pripremio: Andrija Mumović

 1,565 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *