Svetski Judo Dan – 28. oktobar

Objavljeno: 8 октобра, 2011

Svetski Judo Dan biće svečano obeležen 28. oktobra, na dan kada je rođen osnivač sporta, Džigoro Kano. Tim povodom, Međunarodna Judo Federacija objavila je i sajt akcije na adresi www.worldjudoday.com.

“Respect” (u prevodu sa engleskog jezika – poštovanje) je naziv i tema pod kojom će se održati ovogodišnje premijerno izdanje Svetskog Judo Dana.

Međunarodna Judo Federacija ističe da je to praznik svih koji vežbaju ovaj sport. Sve judoke, klubovi i federacije su pozvani da podrže i promovišu ovu akciju koja neće biti ograničena samo na ovaj 28. oktobar, već će kampanja biti sprovođena tokom cele godine.

JK “CemenT” će se aktivno uključiti u ovu akciju Svetske judo federacije, tako što će 28. oktobra 2011. godine, od 18-20 h. u judo sali kluba, u SPC Beočin, prirediti malu svečanost i izraziti svoje “POŠTOVANJE” prema nekim ljudima i sponzorima koji su svih ovih 33 godine, na određen način doprineli da naš klub opstane i traje…
Tim povodom klub će im uručiti “POVELJE PRIJATELJSTVA”, kao i ZAHVALNICE sponzorima i donatorima, za pomoć pri nedavnoj organizaciji Balkanskog judo šampionata za seniore.
Sem ovoga, povodom “Svetskog judo dana”, u klubu je organizovan likovni i literarni “konkurs” pod nazivom “poštovanje” u kome će učestvovati naši najmlađi članovi. Specijalna komisija će odabrati po tri najbolja rada, a autori će biti nagrađeni “diplomama”.

 741 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *