16.02. – Prvenstvo Države za kadete – Beograd

Objavljeno: 19 фебруара, 2019

U subotu 16.02.2019.godine u tehničkoj organizaciji džudo saveza Beograda, održano je Prvenstvo Države za kadete. Na Prvenstvu je učestvovalo 181 takmičar (114 momaka i 67 devojaka) iz 66 klubova. Borbe su se radie na tri tatamija po sistemu duplog repasaža. Naš klub predstavljalo je 9 takmičara, osvojeno je 5 medalja: 2 zlatne I 3 srebrne, kao i tri VII mesta. Naš klub ekipno je opet bio najbolji.

kadeti:

-50kg Prolić Jovan   VII mesto

-55kg Matijević Marko   II mesto

-60kg Škamla Filip   I mesto

-60kg Antelj Srđan   II mesto

-60kg Kajić Damir   /

-66kg Kosović Velimir   I mesto

-66kg Petković Vuk   VII mesto

-81kg Mikec Nikola   VII mesto

Kadetkinje:

-44kg Germanac Anđela   II mesto

Prolić Jovan u prvom meču sastao se sa Vranić Vlastimirom iz jk “Carina” Smederevo i  posle samo 30sec pobeđuje ga Iponom. U četvrtfinalu izgubio je od Nikolić Alekse iz jk “Niš” izvlačenjem poluge. U prvom repasažnom meču, nije iskoristio šansu za popravni,  gubi od Jordanov Luke iz jk “Trudbenik Kortega” i time ovo prvenstvo zavrašava na VII mestu

Matijević Marko u prvom kolu za protivnika je imao Spasić Luku iz jk “Partizan-Kikinda” koga je pobedio bacanjem za Wazari pa zadržavanjem u zahvatu do Ipona.  U četvrtfinalu borio  se sa Ignajtom Paunovićem iz jk “Akademija Todorović” iz Zaječara i posle neizvesne borbe u Golden Scoru baca ga za Wazari i pobeđuje. U polufinalnom meču protivnik mu je bio Ivan Leđanski iz jk “Slavija” Novi Sad kojeg je posle pada za Wazari bacio dva puta za Wazari i pobedio. U finalu gledamo reprizu finalnog meča sa Regionalnog prvenstva, u kojem se takođe sastao sa Kojić Matejim iz jk “Partizan-Kikinda” i ponovo od njega izgubio istom tehnikom bacanja i time zauzeo II mesto i postao Vicešampion Države.

Škamla Filip u prvom meču sastaje se sa klupskim kolegom Kajić Damirom kojeg je uspeo da pobedi u Golden Scoru na tri kazne. U četvrtfinalu protivnik mu je bio Maleš Strahinja iz jk “Slavija” Novi Sad koga je pobedio u parteru tehnikom gušenja. U polufinalu borio se sa Albijanić Lazarom iz jk “Pančevo” koga je  prvo bacio za Wazari a zatim i pobedio takođe u parteru tehnikom gušenja. Kako je počeo na ovom Prvenstvu tako i završava u finalu sa klupskim kolegom Antelj Srđanom kojeg baca za Ipon i osvaja I mesto i titulu Prvaka Države.

Antelj Srđan u prvom kolu sasto  se sa Ćirić Jovanom iz jk “Čukarički” i uspeo da ga baci za dva Wazarija.  U četvrtfinalu protivnik mu je bio Cvetković Ognjen iz jk “Vinča” kojeg baca za Wazari pa zadržava u zahvatu do Ipona. U polufinalnom meču, naš Srki posle lavovske borbe u Golden Scoru pobeđuje Đorđević Slobodana iz jk “Kinezis” i ostvaruje plasman u finale gde ga čeka klupski kolega Škamla Filip od kojeg gubi i time osvaja II mesto i postaje Vicešampion Države.

Kajić Damir u prvoj borbi sastaje se sa klupskim kolegom Škamla Filipom od koga posle neizvesne borbe gubi u Golden Scoru na kazne. U prvom repasažnom meču protivnik mu je bio Maleš Strahinja iz jk “Slavija” od koga gubi u parteru tehnikom gušenja i time nažalost završava učešće na ovom prvenstvu.

Kosović Velimir u prvom meču sastaje se sa Mihajlović Božidarom iz jk “ODžK” koga prvo baca za Wazari a zatim i pobeđuje na tri kazne. U četvrtfinalu protivnik mu je bio Otić Marko iz jk “Slavija” koji je prvi poveo za Wazari da bi ga u nastavku meča naš Velimir veoma atraktivnom tehnikom Ura-nage bacio za Ipon. U polufinalu pobeđuje Sergeja Krstića iz jk “Niš” taktičkim teranjem na tri kazne. U finalu se sastaje sa Đorđem Milanovom iz jk “Institut za džudo” kojeg posle regularnog dela meča u Golden Scoru pobeđuje  izvlačenjem poluge u parteru i time osvaja I mesto i titulu Prvaka Države.

Petković Vuk u prvom meču pobeđuje Aleksić Andriju iz jk “Bambi” Požarevac bacanjem za dva Wazarija, ali već u sledećem meču gubi na isti način od Krstić Sergeja iz jk “Niš”. U prvom repasažnom meču sastaje se sa Đorđević Nikolom iz jk “Akademija Todorović” kojeg takođe pobeđuje bacanjem za dva Wazarija i onda opet gubi na isti način u drugom repasažnom meču od Marka Otića iz jk “Slavija” i time zauzima VII mesto na ovom prvenstvu.

Mikec Nikola u prvoj borbi sastaje se sa Jorgić Lazarom iz jk “Partizan” Beograd od kojeg gubi za dva Wazarija. U prvom repesažnom meču protivnik mu je bio Đokić Đorđe iz jk “13. Maj” Jagodina kojeg posle neizvesnog meča u Golden Scoru baca za Wazari i pobeđuje. U drugom repasažnom meču sastaje se sa Zelić Bogdanom iz jk “Slavija” od kojeg nažalost gubi u zahvatu i time zauzima VII mesto.

Germanac Anđela je imala samo tri protivnice u grupi pa su radile po sistemu “svaka sa svakom”. U prvom meču protivnica joj je bila Maksić Stanislavka iz jk “Slavija” koju baca za Wazari pa zadržava u zahvatu do Ipona. U drugom meču sastaje se sa Milošević Anom iz jk “VGSK” Veliko Gradište koju takođe pobeđuje u zahvatu. U trećoj i poslednjoj borbi nažalost gubi za Ipon od Majstorović Anice iz jk “Voždovac” i time osvaja II mesto i postaje Vicešampion Države.

 329 total views,  2 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *