23.02. – Prvenstvo Vojvodine za seniori – Ruma

Objavljeno: 25 фебруара, 2019

U subotu 23.02.2019.godine u tehničkoj organizaciji džudo kluba Sloven iz Rume, održano je Prvenstvo Vojvodine za seniore. Na Prvenstvu je učestvovalo 98 takmičara (70 momaka i 28 devojaka) iz 22 kluba. Borbe su se radie na tri tatamija po sistemu duplog repasaža. Naš klub predstavljalo je 10 takmičara, osvojeno je 5 medalj: 2 zlatne, 1 srebrna i 2 bronzane, kao i dva V i jedno VII mesto. Pored osvajača medalja plasman na Prvenstvo Države ostvarili su Kostić Vladimir i Škamla Filip koji je bio odsutan zbog priprema sa kadetskom reprezentacijom. U sveukupnom plasmanu naš klub zauzeo je III mesto.

seniori:

-60kg Kajić Jasmin   I mesto

-60kg Antelj Srđan   II mesto

-66kg Petković Vuk   III mesto

-73kg Miljić Luka   VII mesto

-90kg Jurković Stefan   /

-100kg Domazetovski Srđan   V mesto

-100kg Aničić Stefan   /

+100kg Kalabić Aleksandar   III mesto

+100kg Kostić Vladimir   V mesto

Kadetkinje:

-52kg Ivković Marija   I mesto

Kajić Jasmin je imao samo tri protivnik u grupi pa su radili po sistemu “svaki sa svakim”. U prvoj borbi protivnik mu je bio Velikić Viktor iz jk Vojvodina kojeg je pobedio Iponom. U drugoj borbi sastaje se sa klupskim kolegom Antelj Srđanom kojeg prvo baca za Wazari,a zatim i pobeđuje u parteru tehnikom gušenja. U poslednjem meču borio se sa Nikolić Nebojšom iz jk Lokomotiva kojeg takođe pobeđuje u parteru tehnikom gušenja i time osvaja I mesto.

Antelj Srđan je takođe imao tri meča kao i Jasmin. U prvom meču za protivnika je imao Nikolić Nebojšu iz jk Lokomotiva kojeg je pobedio na tri kazne. Drugi meč izgubio je od klupskog kolege Kajić Jasmina. U trećem meču pobeđuje Velikić Viktora iz jk Vojvodina parternom tehnikom zahvatom držanja i osvaja II mesto na ovom Prvenstvu.

Petković Vuku u prvom meču protivnik  je bio Samardžić Miloš iz jk Slavija koji ga je prvo bacio za Wazari a zatim i zadržao u zahvatu do Ipona. U Prvom repasažnom meču  borio se sa Nikolom Tabandželićem iz jk Ruma kojeg je pobedio bacivši ga za Wazari a zatim i zadržavši u parteru u zahvatu. U drugom repasažnom meču na kazne pobeđuje Dutka Andriju iz jk Bezbednost. U borbi za medalju protivnik mu je bio Kojčić Nemanja iz jk Proleter kojeg takođe pobeđuje na kazne i time osvaja III mesto.

Miljić Luka u prvom meču sastao se sa Ostojić Dušanom iz jk Slavija koji ga je pobedio bacanjem za dva Wazarija. U prvom repasažnom meču Iponom pobeđuje Švonja Bogdana iz jk Vojvodina iako je prvo gubio za Wazari. U drugom repasažnom meču protivnik mu je bio Omasta Igor iz jk Dinamo koji ga prvo baca za Wazari a zatim i pobeđuje u parteru u zahvatu držanja i time zauzima VII mesto na ovom Prvenstvu.

Jurković Stefan u prvoj borbi gubi za Ipon od Vujašković Đorđa iz jk Ruma. U prvoj repasažnoj borbi protivnik mu je bio Heveši Luka iz jk Tori Vrbas od kojeg takođe gubi za Ipon i time završava učešće na ovom Prvenstvu.

Domazetovski Srđan u prvom kolu bio je slobodan. U četvrtfinalu Iponom je pobedio  Ruso Nemanju iz jk Dinamo. U polufinalnom meču protivnik mu je bio Nemet Boris iz jk Proleter od kojeg gubi za Wazari. U borbi za treće mesto sastao se sa Vojović Mihajlom iz jk Proleter koji ga prvo baca za Wazari a zatim i zadržava u zahvatu do Ipona i time zavrašava učešće na ovom Prvenstvu na V mestu.

Aničić Stefan  u prvom kolu protivnik mu je bio Vojović Mihajlo iz jk Proleter koji ga prvo baca za Wazari a zatim i zadržava u zahvatu do Ipona. Pošto je Vojović izgubio svoj sledeći meč, Stefan ostaje i bez šanse u repasažu i time završava učešće na ovom Prvenstvu.

Kalabić Aleksandar bio je slobodan u prvom kolu. U drugom kolu protivnik mu je bio bivši klupski kolega Prgonjić Goran od kojeg gubi za Ipon u Golden Scoru. U prvoj repasažnoj borbi bori se sa Tomić Nemanjom iz jk Ruma kojeg pobeđuje parternom tehnikom držanja. U borbi za medalju sastaje se sa klupskim kolegom Kostić Vladimirom kojeg je pobedio Iponom i time zauzima III mesto na ovom Prvenstvu.

Kostić Vladimir takođe je bio Slobodan u prvom kolu. U drugom kolu protivnik mu je bio Bakić Slobodan iz jk Partizan Kikinda kojeg pobeđuje na tri kazne. U polufinalu gubi od Begović Dragana iz jk Borac u parteru tehnikom izvlačenja poluge. U borbi za medalju Iponom gubi od klupskog kolege Kalabić Aleksandra i time zauzima V mesto na ovom Prvenstvu.

Ivković Marija imala je samo dve protivnice u svojoj kategoriji pa su i one radile borbe po sistemu “svaka sa svakom”. U prvoj borbi protivnica joj je bila Perović Andrijana iz jk Vrbas koju pobeđuje Iponom posle samo 7 sekundi meča. U drugoj borbi pobeđuje Paunović Željanu iz jk Sloven Ruma bacanjem za dva Wazarija i time osvaja I mesto na ovom Prvenstvu.

 295 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *