02.03. – Prvenstvo Države za seniore – Beograd

Objavljeno: 5 марта, 2019

U subotu 02.03.2019.godine u tehničkoj organizaciji džudo saveza Beograda, održano je Prvenstvo Države za seniore. Na Prvenstvu je učestvovalo 138 takmičara (84 momka i 54 devojke) iz 45 klubova. Borbe su se radie na tri tatamija po sistemu duplog repasaža. Naš klub predstavljalo je 6 takmičara, osvojena je 1 medalja i to srebrna, kao i dva V i tri VII mesta.

seniori:

-60kg Antelj Srđan   V mesto

-60kg Kajić Jasmin   VII mesto

-66kg Petković Vuk   VII mesto

+100kg Kostić Vladimir   V mesto

+100kg Kalabić Aleksandar   VII mesto

seniorke:

-52kg Ivković Marija   II mesto

Antelj Srđan u prvom kolu je bio slobodan. U četvrtfinalu gubi od Stošić Mateje iz JK ODžK Beograd u parteru tehnikom izvlačenja poluge. U prvom repasažnom meču sastaje se sa klupskim kolegom Kajić Jasminom kojeg je prvo bacio za Wazari, zatim pada za Wazari i na kraju pobeđuje bacanjem za Ipon. U borbi za medalju protivnik mu je bio Krsmanović Pavle iz JK Kinezis od kojeg je izgubio padom za dva Wazarija i time zauzeo V mesto na ovom prvenstvu.

Kajić Jasmin u prvoj borbi pobeđuje Vukelić Viktora iz JK Vojvodina zahvatom u parteru. U četvrtfinalu sastaje se sa Nurkić Filipom iz jk Kinezis od kojeg je izgubio za Ipon. U prvom repasažnom meču protivnik mu je bio klupski kolega Antelj Srđan kojeg posle pada za Wazari baca za Wazari, međutim nakon toga pada za Ipon i time završava ovo prvenstvo na VII mestu.

Petković Vuk u prvom meču pobeđuje Gajić Rastka iz JK Crvena Zvezda u parteru tehnikom gušenja. U drugom meču protivnik mu je bio Morohojev Mihail takođe iz JK Crvena Zvezda od kojeg gubi za Ipon. U prvom repasažnom meču borio se sa Radovanović Stefanom iz JK Kinezis od kojeg takođe gubi za Ipon i tim zauzima VII mesto na ovom prvenstvu.

Kostić Vladimir u prvom meču borio se sa Tadić Tomom iz JK ODžK Beograd, kojeg je pobedio bacanjem za Ipon. U četvrtfinalnom meču protivnik mu je bio bivši klupski kolega Prgonjić Goran iz JK Borac od kojeg je izgubio na tri kazne. U prvom repasažnom meču sastaje se sa Ješić Nemanjom iz JK Hrabro srce kojeg prvo baca za Wazari a zatim i pobeđuje taktičkim teranjem na tri kazne. U borbi za medalju gubi od  Gajić Vladimira iz JK Slavije koji ga je prvo bacio za Wazari a zatim i zadržao u zahvatu do Ipona i time zauzima V mesto na ovom prvenstvu.

Kalabić Aleksandar u prvoj borbi pobeđuje Luković Stefana iz JK Župa Aleksandrovac  taktičkim teranjem na tri kazne.  U četvrtfinalu borio se sa Gajić Vladimirom iz JK Slavija od kojeg je izgubio za Ipon. U prvom repasažnom meču protivnik mu je bio Bakić Slobodan iz JK Partizan Kikinda od kojeg gubi padom za Wazari i time završava ovo prvenstvo na VII mestu.

Marija Ivković  u prvom kolu bila je slobodna. U četvrtfinalu pobeđuje Ćopić Teodoru iz JK Rakovica bacanjem za Ipon. U polufinalu sastaje se sa Stojanović Mašom iz JK Partizan Mali Mokri Lug i takođe je pobeđuje bacanjem za Ipon. U finalnom meču gubi od Jovanović Tamare iz ODžK Beograda padom za Ipon i time postaje vicešampion Države i zauzima II mesto na ovom prvenstvu.

 332 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *