09.-10.03. – Eju kup za kadete Zagreb, Hrvatska

Objavljeno: 18 марта, 2019

Za vikend 09.-10.03.2019. godine održan je Eju kup za kadete u Zagrebu u Hrvatskoj. Na kupu je učestvovalo 721 takmičar (467m i 254ž) iz 34 zemlje sa 3 kontinenta (Evropa, Azija i Australija) Naš klub predstavljlo je 10 takmičara. Najbolji plasman ostvario je Kosović Velimir koji je zauzeo VII mesto.

Prvog dana takmičenja nastupili su Matijević Marko u kategoriji -55kg u kojoj je bilo ukupno 65 takmičara, Kajić Damir, Antelj Srđan i Škamla Filip u kategoriji -60kg u kojoj je bilo ukupno 74 takmičara i Petković Vuk i Kosović Velimir u kategoriji -66kg u kojo je je bilo 80 takmičara.

-55kg Matijević Marko – njemu je ovo drugo učešće na Evro kupu, prošle godine takođe je bio u Zagrebu, ali je zabeležio samo jedan poraz, ove godine video se napredak, zabelezio je jednu pobedu i jedan poraz koji je za malo bio pobeda ali je nedostajalo iskustvo sa velikih takmičenja. U prvom kolu grupe bio je slobodan, u drugom kolu  pobedio je  Shabali Shahar iz Izraela, nakon pada za wazari, uspeva da izjednači a zatim i da ga zadrži u zahvatu do Ipona. U trećem kolu protivnik mu je bio Novacek Vaclav iz Češke od kojeg gubi na tri kazne iako je vodio za wazari. Vaclav nažalost gubi u sledećem kolu i time ostavlja Marka bez šanse u repasažu.

-60kg Škamla Filip – njemu je ovo treće učešće na Evro kupu, prošle godine takođe je bio u Zagrebu gde je zabeležio samo jedan poraz, u Novembru je bio u Đeru  gde je zabeležio dve pobede i dva poraza, napredak se vidi ali i njemu nedostaje iskustva. Ove godine ponavlja rezultat iz Đera i opet ostvaruje dve pobede i dva poraza. U prvom kolu grupe bio je slobodan, u drugom kolu protivnik mu je bio Becker Viktor iz Nemačke kojeg pobeđuje bacanjem za dva wazarija. U trećem kolu borio se sa Waldsberger Tomasom iz Češke kojeg baca za wazari  i uspeva da zadrži prednost do kraja meča. U četvrtom kolu gubi u zahvatu od Vegiiev Daniila iz Ukrajine nakon što je on prvo njega uhvatio u zahvat. Pošto Vegiiev pobeđuje u finalu grupe, Filip dobija šansu u repasažu gde se sastaje sa Skomorohovs Andrejasom iz Letonije od kojeg nažalost gubi za Ipon i time završava učešće na ovom kupu.

-60kg Antelj Srđan – njemu je ovo prva godina kadeta i prvo učešće na Evro kupu, zabeležio je dve pobede i jedan poraz što je odličan početak uzimajući u obzir njegove godine i iskustvo. On je takođe bio slobodan u prvom kolu grupe. U drugom kolu protivnik mu je bio Mrvaljević Balša iz Crne Gore kojeg pobeđuje u  parteru tehnikom gušenja. U trećem kolu borio se sa Palmacci Valeriom iz Italije kojeg pobeđuje bacanjem za Ipon. U četvrtom kolu sastaje se sa Sefer Adamom iz Austrije koji ga prvo baca za wazari a zatim mu u parteru izvlači polugu. Pošto Safer gubi svoj sledeći meč Srđan ostaje bez šanse u repasažu i time završava učešće na ovom kupu.

-60kg Kajić Damir – njemu je kao i Marku ovo drugo učešće na Evro kupu, on je takođe bio u Zagrebu prošle godine gde je zabeležio jednu pobedu i jedan poraz, a i ove godine je ponovio taj rezultat. I kod njega je evidentan nedostatak iskustva sa velikih takmičenja. On je kao i ostali bio slobodan u prvom kolu, u drugom kolu borio se sa Nikqi Arberom sa Kosova kojeg baca za wazari i uspeva da zadrži prednost do kraja meča. U trećem kolu protivnik mu je bio Vyskubov Alex iz Nemačke koji ga prvo baca za wazari a zatim kasnije i pobeđuje u parteru tehnikom izvalečanja poluge. Pošto Vyskubov gubi u svom sledećem meču Damir ostaje bez šanse u repasažu i tako završava učešće na ovom kupu.

-66kg Kosović Velimir – njemu je ovo šesto učešće na Evro kupovima, kao najiskusniji u ekipi zabeležio je četri pobede i dva poraza ali mu to, u kategoriji od 80 učesnika, nije bilo dovoljno za osvajanje medalje. U prvom kolu bio je slobodan, u drugom kolu borio se sa Rechberger Benediktom iz Austrije kojeg baca za wazari i uspeva da zadrži prednost do kraja meča. U trećem kolu protivnik mu je bio Lengyel Tas iz Mađarske kojeg posle samo 8 sekundi meča pobeđuje bacanjem za Ipon. U četvrtom kolu pobeđuje Nurković Jahju iz Crne Gore bacanjem za wazari. U polufinalu grupe gubi od  Salvo Samuela iz Italije, prvo je ostao u zahvatu do wazarija a zatim ga je i bacio za Ipon. U prvom repasažnom meču protivnik mu je bio Stevanović Nikola iz Srbije kojeg prvo baca za wazari a zatim i zadržava u zahvatu do Ipona. U drugom repasažnom meču gubi od Batsishcha Ihara iz Belorusije, koji ga baca za dva wazarija, i time završava učršće na ovom kupu na VII mestu.

-66kg Petković Vuk – njemu je kao i Marku i Damiru ovo bio tek drugi Evro kup, on je takođe bio u Zagrebu prošle godine gde je zabeležio jednu pobedu i jedan poraz. Ove godine bio je lošije sreće pa je zabeležio samo jedan poraz kojem je doprineo i nedostatak iskustva sa velikih takmičenja. U prvom kolu grupe i on je bio slobodan, u drugom kolu borio se sa Volz Michaelom iz Nemačke koji ga baca za wazari, Vuk neuspeva da preokrene meč u svoju korist i gubi i time završava učešće na ovom kupu.

Drugog dana takmičenja nastupila su dva naša takmičara Miljić Luka u kategoriji -73kg u kojoj je bilo prijavljeno 87 takmičara i Mikec Nikola u kategoriji -81kg u kojoj je bilo prijavljeno 53 takmičara.

-73kg Miljić Luka – njemu je kao i Srđanu ovo prva godina kadeta i prvo učešće na Evro kupu. U prvom kolu grupe bio je slobodan, u drugom kolu protvnik mu je bio Kuzin Yehor iz Ukrajine koji ga prvo baca za wazari, zatim mu Luka beži iz zahvata gušenja, ali ubrzo opet pada za wazari i gubi. Nažalost Kuzin gubi u polufinalu grupe i time ostavlja luku bez šanse u repasažu.

-81kg Mikec Nikola – njemu je kao i Srđanu i Luki ovo prva godina kadeta i prvo učešće na Evro kupu. Nikoli je u prvom kolu protivnik bio Lansmant Antoine iz Francuske od koga gubi za Ipon. On takođe ostaje bez šanse u repasažu pošto Lansmant gubi u trećem kolu.

Ove godine zabeležili smo deset pobeda što je veliki napredak u odnosu na prošlu kada smo na ovom turniru zabeležili samo dve.

 241 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *