04.-05.05. – EJU kup za kadete Kluž, Rumunija

Objavljeno: 24 маја, 2019

Za vikend 04.-05.05.2019. godine održan je Eju kup za kadete u Klužu u Rumuniji. Na kupu je učestvovalo 563 takmičara (341m i 222ž) iz 28 država Evrope i Azije. Naš klub predstavljlo je 7 takmičara.

Prvog dana takmičenja u kategoriji do 55kg, u kojoj je bilo ukupno 55 takmičara, nastupili su Matijević Marko i Antelj Srđan i u kategoriji do 60kg, u kojoj je bilo 62 takmičara, nastupili su Škamla Filip i Kajić Damir.

-55kg Matijević Marko – sa dve pobede i jednim porazom zabeležio je najbolji rezultat od naših takmičara. U prvom kolu savladao je Simeonov Ivana iz Bugarske, bacanjem za dva wazarija. U drugom kolu sastaje se sa Celik Selahattinom iz Turske kojeg prvo baca za wazari, a zataim pobeđuje tehnikom gušenja u parteru. U trećem kolu gubi od Pasare Andreia iz Rumunije padom za ipon. Pošto Pasare gubi svoj sledeći meč, Marko ostaje bez šanse u repasažu.

-55kg Antelj Srđan – okušao je svoju sreću u manjoj kategoriji ovaj put, ali bez nekog zapaženog rezultata. Međutim, sa jednom pobedom i dva poraza, bolje je prošao od ostalih naših takmičara. U prvom kolu pobeđuje Zemach Yotama iz Izraela, iako je prvo pao za wazari uspeva da izjednači, a zatim i da pobedi. U drugom kolu gubi od Bahadir Berata iz Turske koji ga odlaskom u finela grupe vuče u repasaž. U prvoj repasažnoj borbi sastaje se sa Miceli Cristianom iz Italije od kojeg takođe gubi i time završava učešće na ovom turniru.

-60kg Škamla Filip – u prvom kolu gubi od Yovchev Nikolaya iz Bugarske, iako je delovalo da može da ga pobedi, ostaje u zahvatu i gubi meč. Pošto Yovchev ne stiže do finala grupe, Filip ostaje i bez šanse u repasažu.

-60kg Kajić Damir –  takođe gubi odma u prvom kolu od Casale Alessia iz Italije, nakon prilično izjednačene borbe, koja se razvukla do golden scora pada za wazari i gubi meč. Pošto Casale gubi svoj sledeći meč i Damir ostaje bez šanse u repasažu.

Drugog dana takmičenja u kategoriji do 73kg, u kojoj je bilo 54 takmičara, nastupili su Kosović Velimir i Miljić Luka i u kategoriji do 81kg, u kojoj je bilo 30 takmičara, nastupio je Mikec Nikola.

-73kg Kosović Velimir – koji za ovo takmičenje nije uspeo da skine kile i nastupi u svojoj kategoriji, okušao je sreću većoj kategoriji, međutim gubi odma u prvom kolu od  Stanila Dana iz Moldavije, pada za wazari 20 sekundi pre kraja meča i neuspeva da izjednači do kraja. Iako smo nakon toga svi navijali za Stanila, on ipak gubi u četvrtfinalu grupe i time ostavlja Velimira bez šanse u repasažu.

-73kg Miljić Luka – takođe gubi odma u prvom kolu grupe od Đurđevac Filipa iz Crne Gore, koji takođe nestiže do finala grupe i time ostavlja Luku bez šanse u repasažu.

-81kg Mikec Nikola – u prvom kolu gubi od domaćina Mitran Davida, koji gubi u četvrtfinalu grupe i ostavlja i Nikolu bez šanse u repasažu.

Ne znam šta reći za ovakav rezultat posle onako lepog početka godine, ali ja i dalje verujem u njih i verujem da imaju još puno toga da pokažu. Idemo dalje…

 505 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *