POVODOM ŽALBE „CEMENTA“ OGLASIO SE PREDSEDNIK SUDIJSKE KOMISIJE JSS, SINIŠA ŠKRBIĆ

Objavljeno: 20 октобра, 2011

Koristimo mogućnost elektronskih medija da javnost obaveštavamo o sudbini ŽALBE koju je „Cement“ uložio na odluku sudija o diskvalifikaciji Vladimira Grujovića, u borbi sa Markom Vukovićem, iz „Žandarmerije“. Po pravilniku o takmičenju u  Super judo ligi Srbije, prvostepene odluke, po eventualnim žalbama, donosi predsednik udruženja Super ligaša, u ovom slučaju, gospodin, dr Miroljub Blagojević. Postupajući po žalbi, gospodin Blagojević je zatražio stručno mišljenje od  sudijske komisije JSS, a u ime nje se oglasio predsednik, Siniša Škrbić, koji je ocenio da je ista NEOSNOVANA, jer su sudije pravilno postupile u obe sporne situacije. Da podsetimo da je prva sporna situacija bila vrednovanje Grujovićevog bacanja za waza-ari, a druga diskvalifikacija Grujovića zbog nedozvoljenog  hvatanja za nogu Vukovića.

Nakon prijema tog mišljenja od strane gospodina Škrbića, i kasnijom još detaljnijom analizom obe sporne situacije, spremni smo prihvatiti da su sudije ispravno postupile u prvoj spornoj situaciji, vrednujući bacanje Grujovića za waza-ari, i odustati od daljeg procesuiranja tog dela žalbe. Međutim, odluku sudija o diskvalifikaciji Grujovića, zbog „navodnog“ nepravilnog postupka, tj. hvatanja noge Vukovića, se ne možemo složiti, jer smo 100% ubeđeni da je Grujović imao pravo, da se od „kros garda“ Vukovića, brani hvatom za nogu. Objašnjenje Škrbića, da su radnje Vukovića (uspostavljanje „kros garda“) i Grujovićevo hvatanje za nogu Vukovića,  jednovremene, ne stoji, jer u tom slučaju slike broj 4 i 5, koje su priložene kao dokaz, ne bi postojale. Na ovim slikama se jasno vidi proces uspostavljanja „kros garda“, od strane Vukovića i tek posle toga njegova odbrana, odnosno hvat  za nogu. Na slici broj  5 se najbolje vidi da on, svojom desnom rukom,  drži za levu nogu Vukovića, a da mu je glava još iza levog pazuha Vukovića, što znači da „kros gard“ Vukovića, još traje. Prethodne slike pokazuju da ove radnje Vukovića i Grujovića, nisu jednovremene, odnosno da prvo Vuković napada „kros gardom“ i isti uspostavlja, a nakon toga sledi Grujovićeva odbrana i hvat za nogu.

Slika 1

Slika 2

Slika 3

Slika 4

Slika 5

Za sebe ćemo zadržati naše skromno mišljenje da je, zbog „sukoba interesa“, gospodin Škrbić trebao zatražiti svoje izuzeće iz ovog spora, jer je i sam bio akter donošenja pogrešne odluke sudija,  (kojima je vraćao snimak u toku meča), a ovaj delikatan posao poveriti „sudijskoj komisiji“ koja je trebala biti formirana u vom slučaju.

U sličnoj situaciji će se naći i gospodin Blagojević, jer je ovlašćen da kao predsednik udruženja Superligaša“ odlučuje u prvom stepenu, a isti je i sportski direktor „Žandarmerije“ sa kojom se „Cement“ sastao, 15.10.2011. godine,  u prvom kolu lige u Beočinu.

No da ne prejudiciramo stvar, strpljivo čekamo prvostepenu odlugu gospodina Blagojevića, a o daljim potezima ćemo javnost obaveštavati na stranicama našeg Web sajta, www.jkcement.rs nakon čega ćemo objaviti i Škrbićev odgovor.

Beočin, 20.10.2011. godine

Pripremio: Andrija Mumović

 1,040 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *