25.05. – Prvenstvo Vojvodine za starije pionire – Stepanovićevo

Objavljeno: 1 јуна, 2019

U subotu 25.05.2019.godine u tehničkoj organizaciji džudo kluba Omladinac iz Stepanovićeva, održano je Prvenstvo Vojvodine za starije pionire. Na Prvenstvu je učestvovalo 157 takmičara (107 dečaka i 50 devojčica) iz 33 kluba. Borbe su se radile na četri tatamija po sistemu duplog repasaža. Naš klub predstavljalo je 12 takmičara, osvojeno je 7 medalj: 2 zlatne, 1 srebrna i 4 bronzane, kao i 3 peta mesta i 1 sedmo. Osvojilo smo 11 plasmana za Prvenstvo Države, a u sveukupnom plasmanu naš klub zauzeo je II mesto.

stariji pioniri:

-38kg Janković Raša   III mesto

-42kg Germanac Nikola   II mesto

-42kg Petrović Vuk   III mesto

-46kg Diljaj Šaban   I mesto

-46kg Miljanović Miloš   V mesto

-50kg Kurteši Agim   III mesto

-60kg Gulić Lazar   /

-66kg Kuzmanović Ivan   V mesto

-73kg Ralović Uroš   III mesto

+73kg Kovačević Luka   V mesto

starije pionirke:

-52kg Rakić Dunja   VII mesto

+63kg Stjepanović Jovana   I mesto

Janković Raša u svojoj kategoriji imao je samo tri protivnika pa su radili po sistemu „svako sa svakim“. Prvu borbu gubi od  Eremić Ivana iz jk Filoktet iz Zrenjanina koji ga je bacio za ipon, drugu takođe od Đorđević Marka iz jk Turija,koji ga je dva puta bacio za wazari, a treću od Nemanje Nišića iz jk Jedinstvo iz Kačareva, koji ga je prvo bacio za wazari, a zatim i zadržao u zahvatu do ipona. Iako sa tri poraza, Raša ipak zauzima III mesto na ovom prvenstvu, kao i plasman za Prvenstvo Države.

Germanac Nikola u prvom kolu bio je slobodan. U drugom kolu sastaje se sa Marović Petrom iz jk Kanjiža, kojeg je prvo bacio za wazari, a zatim i zadržao u zahvatu do ipona. U sledećem, ujedno i polufinalnom meču, pobeđuje Talijanov Vladimira iz jk Partizan iz Kikinde. U finalnom meču nažalost gubi padom za ipon od Lajst Luke iz jk Slavija i time zauzima II mesto na ovom prvenstvu.

Petrović Vuk voljom žreba bio je slobodan u prva dva kola i time direktno plasiran u polufinale, gde nažalost gubi padom za ipon od Lajst Luke iz jk Slavija, koji je kasnije osvojio prvo mesto. U borbi za medalju pobeđuje Marović Petra iz jk Kanjiža bacanjem za ipon i osvaja III mesto na ovom prvenstvu.

Diljaj Šaban bio je slobodan u prvom kolu. U drugom kolu iponom pobeđuje Maksimović Filipa iz jk Dinamo Pančevo. U četvrtfinalnom meču, takođe iponom, pobeđije Spasić Filipa iz jk Akademija Jočić. U polufinalnom meču sastaje se sa Zubović Urošem iz jk Sloven iz Rume, kojeg dva puta baca za wazari i pobeđuje. U finalu, opet iponom, pobeđuje Volakov Danijela iz jk Lokomotiva iz Vršaca i zauzima I mesto.

Miljanović Miloš takođe je bio slobodan u prvom kolu. U drugom kolu borio se sa Momirov Vukom iz jk Proleter iz Zrenjanina, kojeg je prvo bacio za wazari, a zatim zadržao u zahvatu do ipona. U četvrtfinalu iponom gubi od Volakov Danijela iz jk Lokomotiva iz Vršca, koji kasnije prolazi do finala. U prvom repasažnom meču iponom pobeđuje Tatalović Nikolu iz jk Spartak iz Subotice. U drugom, takođe iponom, pobeđuje Kacijan Predraga iz jk Akademija Jočić. U borbi za medalju gubi iponom od Zubović Uroša iz jk Sloven iz Rume i time osvaja V mesto na ovom prvenstvu. U borbi za plasman na Državno sastaje se sa Spasić Filipom iz jk Akademija Jočić kojeg prvo baca za wazari, a zatim i zadržava u zahvatu do ipona.

Kurteši Agim u prvom kolu bio je slobodan. U drugom, ujedno i četvrtfinalnom, dva puta baca za wazari Heveši Andriju iz jk Tori iz Vrbasa. U polufinalu iponom gubi od Francuz Filipa iz jk Dinamo iz Pančeva. U borbi za medalju iponom pobeđuje Nikolas Nikolu iz jk Vrbas i time zauzima III mesto na ovom prvenstvu.

Gulić Lazar u prvom kolu gubi od Matković Luke iz jk Ruma koji ga baca dva puta za wazari i time završava svoje učešće na ovom prvenstvu.

Kuzmanović Ivan u prvom kolu iponom pobeđuje Grbić Dušana iz jk TSK iz Temerina. U drugom, ujedno i četvrtfinalnom meču, takođe iponom pobeđuje Višnjei Veljka iz jk Partizan iz Kikinde. U polufinalu gubi od Mićić Marka iz jk Partizan iz Kiknde. U borbi za medalju sastaje se sa Rajković Nemanjom iz jk Proleter iz Zrenjanina, koji ga dva puta baca za wazari i time zauzima V mesto na ovom prvenstvu i ostvaruje plasman za Prvenstvo Države.

Ralović Uroš bio je slobodan u prvom kolu. U drugom kolu sastaje se sa Miletić Božidarom iz jk Slavija koji ga prvo baca za wazari , a zatim i zadržava u zahvatu do ipona. U prvoj repasažnoj borbi pobeđuje Kujundžić Nenada iz jk Spartak iz Subotice. U borbi za medalju sastaje se sa Karabašević Danilom iz jk Okami iz Novog Sada, kojeg taktičkim teranjem na tri shidoa pobeđuje i time zauzima III mesto na ovom prvenstvu.

Kovačević Luka u prvoj borbi sastaje se sa Baranašić Davidom iz jk Omladinac iz Stepanovićeva kojeg je prvo bacio za wazari, a zatim i naterao na tri shidoa. U četvrtfinalu u Golden Scoru pada za wazari i gubi meč od Marić Branka iz jk Sirig. U prvom repasažnom meču pobedio je Đorđević Danila iz jk Lokomotiva iz Vršca kojeg je u Golden Scoru bacio za wazari. U borbi za medalju pada za ipon i gubi od Kolačanj Tibora i time zauzima V mesto na ovom prvenstvu i ostvaruje plasman za prvenstvo Države.

Rakić Dunja bila je slobodna u prvom kolu. U drugom kolu sastaje se sa Lavrnja Milicom iz jk TSK iz Temerina koja je dva puta baca za wazari. U prvoj repasažnoj borbi gubi od Dimitrovski Aleksandre iz jk Jedinstvo iz Kačareva, koja je prvo baca za wazari, a zatim i zadržava u zahvatu do ipona i time zauzima VII mesto na ovom prvenstvu. U borbi za plasman na Državno na kazne pobeđuje Kličarić Mariju iz jk Dinamo iz Pančeva.

Stjepanović Jovana imala je samo tri protivnice u kategoriji pa su radile po sistemu „svaka sa svakom“.  U prvoj borbi iponom pobeđuje Tmušić Mašu iz jk Partizan iz Novog Sada. U drugoj, takođe iponom, pobeđuje Marton Anju iz jk Lokomotiva iz Vršca. U trećuj i poslednjoj borbi sastaje se sa Tekić Nađom iz jk TSK iz Temerina koju prvo baca za wazari a zatim i zadržava u zahvatu do ipona i time osvaja I mesto na ovom prvenstvu.

Uzevši u obzir da je od dvanaest takmičara, jedanaest ostvarilo plasman na Prvenstvo Države i da smo u ukupnom plasmanu klubova iz Vojvodine zauzeli II mesto, može se reći da rezultat nije loš, ali da je sigurno moglo i bolje. Ostaje mi samo da im poželim puno sreće na predstojećem Prvenstvu Države i nekim narednim takmičenjima.

 583 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *