01.06. – Prvenstvo Države za starije pionire – Beograd

Objavljeno: 7 јуна, 2019

U subotu 01.06.2019.godine u tehničkoj organizaciji džudo saveza Beograda, održano je Prvenstvo Države za starije pionire. Na Prvenstvu je učestvovalo 197 takmičara (123 dečaka i 74 devojčice) iz 64 kluba iz Srbije. Borbe su se radie na tri tatamija po sistemu duplog repasaža. Naš klub predstavljalo je 11 takmičara, osvojene su 3 medalje: 1 zlatna i 2 srebrne, kao i tri V mesta i jedno VII mesto. U sveukupnom plasmanu naš klub  bio je na III mestu.

stariji pioniri:

-38kg Janković Raša   VII mesto

-42kg Germanac Nikola   II mesto

-42kg Petković Vuk   /

-46kg Diljaj Šaban   II mesto

-46kg Miljanović Miloš   V mesto

-50kg Kurteši Agim   /

-66kg Kuzmanović Ivan   /

-73kg Ralović Uroš   V mesto

+73kg Kovačević Luka   V mesto

starije pionirke:

-52kg Rakić Dunja   /

+63kg Stjepanović Jovana   I mesto

Janković Raša bio je slobodan u prvom kolu. U četvrtfinalu iponom gubi od Spasić Uroša iz jk Vinča. U prvom repasažno meču opet iponom gubi od Eremić Ivana iz jk Filoktet iz Zrenjanina i time zauzima VII mesto na ovom prvenstvu.

Germanac Nikola takođe je bio slobodan u prvom kolu. U četfrtfinalnom meču pobedio je Simić Ognjena iz jk Kinezis iz Niša, bacio ga je za wazari, a zatim i zadržao u zahvatu do ipona. U polufinalu sastaje se  sa Jorgić Markom iz jk Partizan iz Beograda koji ga baca za wazari, Nikola kasnije izjednačuje i baca ga za još jedan wazari i pobeđuje. U finalu nažalost gubi od Simić Veljka iz jk Kinezis iz Niša, iako ga je na početku meča bacio za wazari nije uspeo da sačuva prednost, vrlo brzo Simić izjednačuje, a potom ga baca za još jedan wazari i pobedu, time Nikola osvaja II mesto na ovom prvenstvu.

Petrović Vuk nažalost gubi odmah u prvom kolu od Talijanov Vladimira iz jk Partizan iz Kikinde padom za wazari u golden scoru, i ostaje bez šanse u repasažu jer Talijanov gubi svoj sledeći meč. Šteta je jer je Vuk mogao mnogo više, ali uzevši u obzir da je cele nedelje bio bolestan i da nije dovoljno trenirao, i da je samo dan ranije imao temperaturu preko 39°C, možemo da mu progledamo kroz prste za ovakav rezultat.

Diljaj Šaban bio je slobodan u prvom kolu. U četvrtfinalu pobeđuje Stanković Nikolu iz jk Novosadski džudo klub, prvo ga je bacio za wazari, a potom i za ipon. U polufinalnom meču iponom pobeđuje Jovanović Andriju iz jk Sportsko udruženje Požarevac. U finalu nažalost gubi od Jeremić Matije iz jk Rakovica koji ga u golden scoru iz kontre baca za wazari i time zauzima II mesto na ovom prvenstvu. Bilo bi lepo da je potvrdio prošlogodišnju titulu iz mlađih pionira, ali ni drugo mesto nije loše, a imaće šansu i sledeće godine da se dokaže u ovoj uzrasnoj kategoriji.

Miljanović Miloš u prvom kolu posle samo 12 sekundi iponom pobeđuje Vučković Andriju iz jk Žandrmerija ali već u sledećem meču gubi od Jeremić Matije iz jk Rakovica koji ga prvo baca za wazari, a zatim i zadržava u zahvatu do ipona. U prvom repasažnom meču pobeđuje Hajrović Velida iz jk Tutin, nakon bacanja za wazari zadržava ga u zahvatu do ipona. U borbi za medalju nažalost gubi od Jovanović Andrije iz jk Sportsko udružeje Požarevac i time zauzima V mesto na ovom prvenstvu.

Kurteši Agim nažalost već u prvom kolu gubi od Lukavac Andrije iz jk Institut za džudo koji ga je dva puta bacio za wazari i time završava učešće na ovom turniru jer ostaje i bez šanse u repasažu pošto Andrija gubi svoj sledeći meč.

Kuzmanović Ivan u prvom kolu gubi od Jovanović Marka iz jk Makikomi, koji ga prvo baca za wazari, a zatim i zadržava u zahvatu do ipona. U repasažu iponom gubi od Ristić Nemanje iz jk Proleter MD iz Zrenjanina i time završava učešće na ovom prvenstvu.

Ralović Uroš u prvom kolu pobeđuje Petković Miloša iz jk Makikomi kojeg baca za wazari i zadržava prednost do kraja meča. U četvrtfinalu iponom pobeđuje Petrović Đorđa iz jk Čukarički. U polu finalu pred kraj meča pada za wazari i neuspeva da izjednači do kraja i time gubi meč od Miletić Božidara jk Slavija. U borbi za medalju nažalost opet gubi od Ćalović Vojina iz jk Crvena Zvezda, pada za wazari u golden scoru i time zauzima V mesto na ovom prvenstvu. Od Uroša se očekivalo više na ovom prvenstvu jer je izlazna godina starijih pionira i sjajno je ušao u uvodne mečeve, šteta je što nije više verovao u sebe i obezbedio sebi Državnu medalju.

Kovačević Luka u prvom kolu iponom pobeđuje Obradović Mladena iz jk VGSK iz Velikog Gradišta. U četvrtfinalu taktičkim teranjem na tri kazne pobeđuje Lazić Uroša iz jk Šogun iz Niša. U polufinalu pada dva puta za wazari i gubi meč od Simić Stefana iz jk Ruma. U borbi za medalju nažalost opet gubi od Đurić Branislava iz jk Obrenovac i time osvaja V mesto na ovom prvenstvu. Za Luku bi isto bilo lepo da je potvrdio prošlogodišnji uspeh u mlađim pionirima, kada je osvojio titulu bar sa osvajanjem trećeg mesta, ali imaće šansu sledeće godine za popravni.

Rakić Dunja u prvom kolu iponom gubi od Kršić Marije iz jk Rakovica. U repasažu ne koristi šansu za popravni i ponovo gubi iponom od Stanisavljevič Vanje iz jk Crvena Zvezda i time završava učešće na ovom prvenstvu.

Stjepanović Jovana bila je slobodna u prvom kolu. U četvrtfinalu za nekoliko sekundi iponom pobeđuje Mihajlović Mariju iz jk Crvena Zvezda. U polufinalu takođe iponom za 5 sekundi pobeđuje Marton Anju iz jk Lokomotiva iz Vršca. U finalnom meču ne kvari prosek i za 7 sekundi baca za ipon Tanović Saru iz jk Borac i osvaja I mesto i titulu Prvaka Države. Ovim Jovana za manje od 20 sekundi potvrđuje prošlogodišnju titulu.

Šteta je što smo od pet polufinala izvukli samo tri medalje i samo jednu titulu, moglo je mnogo bolje, znam da ta deca mogu mnogo više, samo treba više da veruju u sebe. Treće mesto u ukupnom plasmanu nije loše, ali toliko malo je falilo do boljeg plasmana. Čestitam im na dosadašnjem uspehu, jer nije ni mala stvar doći do Prvenstva Držve i želim im puno uspeha na narednim takmičenjima.

 839 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *