02.06. – Prvenstvo Vojvodine za juniore – Stepanovićevo

Objavljeno: 7 јуна, 2019

U nedelju 02.06.2019.godine u tehničkoj organizaciji džudo kluba Omladinac iz Stepanovićeva, održano je Prvenstvo Vojvodine za juniore. Na Prvenstvu je učestvovalo 95 takmičara (69 momaka i 26 devojaka) iz 26 klubova. Borbe su se radie na četri tatamija po sistemu duplog repasaža. Naš klub predstavljalo je 7 takmičara, osvojeno je 5 medalja: 1 srebrna i 4 bronzane, kao i 1 peto i 1 sedmo mesto. Plasman za Prvenstvo Države ostvarili su osvajači medalja, kao i Petković Vuk koji je bio u kvoti i Kosović Velimir koji zbog povrede nije učestvovao na vojvođanskom ali mu je sačuvana kvota.

juniori:

-60kg Škamla Filip   II mesto

-60kg Antelj Srđan   III mesto

-60kg Matijević Marko   VII mesto

-73kg Miljić Luka   III mesto

-73kg Petković Vuk   V mesto

-100kg Aničić Stefan   III mesto

juniorke:

+78kg Pavlović Marija   III mesto

Škamla Filip bio je slobodan u prvom kolu. U četvrtfinalu iponom pobeđuje Adamović Vukašina iz jk Slavija. U polufinalnom meču borio se sa Marić Veljkom iz jk Bačka iz Sombora, kojeg je prvo bacio za wazari, a zatim i zadržao u zahvatu do ipona. U finalu nažalost iponom gubi od Albijanić Lazara iz jk Pančevo i time zauzima II mesto na ovom prvenstvu.

Antelj Srđan takođe je bio slobodan u prvom kolu. U četvrtfinalu odradio je odličan meč sa četri godine starijim Grujić Dejanom iz jk Partizan iz Kikinde, nakon vođstva za wazari Dejan uspeva da ga baci i izjednači što dovodi meč do golden scora gde Srđan još jednom uspešno plasira tehniku i baca ga za još jedan wazari i pobedu. U polufinalu nažalost gubi od Albijanić Lazara iz jk Pančevo koji ga dva puta baca za wazari i pobeđuje, ostaje pitanje šta bi bilo da ga prethodni meč nije toliko iscrpeo. U borbi za medalju sastaje se sa Adamović Vukašinom iz jk Slavija kojeg dva puta baca za wazari i pobeđuje, time osvaja III mesto  na ovom prvenstvu.

Matijević Marko i on je bio slobodan u prvom kolu, ali već u sledećem meču iponom gubi od Albijanić Lazara iz jk Pančevo. U repasažu nekoristi šansu i takođe iponom gubi od Grujić Dejana iz jk Partizan iz Kikinde i time zauzima VII mesto na ovom prvenstvu, što nažalost nije bilo dovoljno za plasman na Držvno.

Miljić Luka u prvom kolu iponom pobeđuje Švonja Bogdana iz jk Vojvodina. U četvrtfinalu u zahvatu gubi od Mileusnić Luke iz jk Slavija koji kasnije osvaja I mesto u ovoj kategoriji. U prvoj repasažnoj borbi iponom pobeđuje David Viktora iz jk Partizan KOT iz Kanjiže. U drugoj repasažnoj borbi baca Ostojić Dušana iz jk Slavija za dva wazarija i prolazi dalje. U borbi za medalju sastaje se sa klupskim kolegom Petković Vukom kojeg takođe pobeđuje i osvaja III mesto na ovom prvenstvu.

Petković Vuk u prvom kolu iponom pobeđuje Mikloši Danijela iz jk Partizan iz Novog Sada. U četvrtfinalu borio se sa Jegdić Veljkom iz jk Spartak kojeg je prvo bacio za wazari, a zatim i za ipon. U polufinalu nažalost gubi od Zubović Stefana. U borbi za medalju opet gubi ali od klupskog kolege Miljić Luke i time zauzima V mesto na ovom prvenstvu i ostvaruje plasman za prvenstvo Države. Šteta je što se kockice nisu malo bolje složile pa da je uspeo da ostvari bolji plasman, ali uzevši u obzir da ovo nije njegova kategorija i da ima dosta manje kila od drugih možemo da budemo zadovoljni i sa ovakvim rezultatom.

Aničić Stefan u prvom meču gubi od Stojkov Aleksandra iz jk Mladost iz Bečeja koji ga dva puta baca za wazari. U drugom meču zahvatom u parteru pobeđuje Nikolin Petra iz jk Proleter iz Zrenjanina. U polufinalu nažalost opet gubi od Vujović Mihajla takođe  iz jk Proleteri time zauzima III mesto.

Pavlović Marija imala je samo četri protivnice u kategoriji pa su radile po sistemu „svaka sa svakom“. U prvoj borbi gubi od Nikoline Dubroje iz jk TSK iz Temerina koja je prvo baca za wazari a zatim i zadržava u zahvatu do ipona. U drugoj borbi iponom pobeđuje Bošnjak Gordanu iz jk Filoktet iz Zrenjanina. U trećoj borbi na kazne gubi od Zaskalicki Sare iz jk Ruma, a u četvrtoj gubi od Katarine Orlović takođe iz jk Ruma ali osvaja III mesto i prolaz na Državno.

 719 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *