15.06. – Prvenstvo Države za juniore – Beograd

Objavljeno: 21 јуна, 2019

U subotu 15.06.2019.godine u tehničkoj organizaciji džudo saveza Beograda, održano je Prvenstvo Države za juniore. Na Prvenstvu su učestvovala 142 takmičara (87 momaka i 55 devojaka) iz 45 klubova. Borbe su se radie na tri tatamija po sistemu duplog repasaža. Naš klub predstavljalo je 6 takmičara, osvojene su 3 medalje: 1 zlatna i 2 bronzane, kao i 1 peto mesto. U sveukupnom plasmanu naš klub bio je na VII mestu. Velimir Kosović nažalost nije uspeo da se oporavi od povrede pa nije mogao da učestvuje na ovom prvenstvu.

juniori:

-60kg Antelj Srđan   III mesto

-60kg Škamla Filip   V mesto

-73kg Petković Vuk   /

-73kg Miljić Luka   /

-100kg Aničić Stefan   I mesto

junorke:

+68kg Pavlović Marija   III mesto

Antelj Srđan u prvom kolu pobeđuje Živović Đorđa iz jk “VGSK”, kojeg je dva puta bacio za wazari.  U četvrtfinalu protivnik mu je bio prošlogodišnji Prvak Države za juniore i mlađe seniore Krsmanović Pavle jk “Kinezis” kojeg je bacio za wazari i uspeo da zadrži prednost do kraja meča. U polufinalu gubi od Grujić Dejana iz jk „Partizan „ iz Kikinde što ga direkt šalje u borbu za treće mesto, gde ga nažalost čeka klupski klega Škamla Filip, kojeg posle duge borbe baca za ipon i zauzima III mesto na ovom Prvenstvu. Opet bi podsetila da je on tek prva godina kadeta što čini ovaj rezultat još većim.

Škamla Filip  u prvom kolu iponom pobeđuje Marić Veljka iz jk „Bačka“ iz Sombora. U drugum kolu Milić Nemanja iz jk „Kinezis“ iz Niša izvlači mu polugu pa gubi meč. U prvom repasažnom meču pobedio je Adamavoić Vukašina iz jk „Slavija“, kojeg je prvo bacio za wazari, a zatim i zadržao u zahvatu do ipona. U borbi za medalju sastaje se sa klupskim kolegom Antelj Srđanom od kojeg gubi i time zauzima V mesto.

Petković Vuk iponom gubi od Bunčić Ilije iz jk „Crvena Zvezda“ iz Beograda. U prvoj repasažnoj borbi borio se sa Radovanović Stefanom iz jk „Kinezis“ iz Niša kojeg je prvo bacio za wazari, ali nažalost posle pada za ipon i gubi meč. Napomenula bi samo da pošto nije uspeo da skine kile, nije ni radio svoju kategoriju pa je i to uticalo na ovakav rezultat.

Miljić Luka u prvom kolu gubi od Cvijić Milana iz jk „Slavija“ koji ga je prvo bacio za wazari,a zatim i za ipon. Rekla bi da ga je pobedio godinama i iskustvom, jer da je Luka verovao u sebe kao na Prvenstvu Vojvodine i da je radio kao tad, verujem da bi rezultat bio drugačiji. Pošto Cvijić gubi svoj sledeći meč Luka ostaje i bez šanse u repasažu, ali biće veremena za popravni jer i on je tek prva godina kadeta.

Aničić Stefan u prvom kolu iponom pobeđuje Jukas Lazara iz jk „Bačka“ iz Sombora. U četvrtfinalu takođe iponom pobeđuje Vujović Mihajla jk „Proleter“ iz Zrenjanina. U polufinalu se borio se sa Stojkov Aleksandrom iz jk „Mladost“ iz Bečeja kojeg je prvo bacio za wazari, a zatim i zadržao u zahvatu do ipona.  U finalnom meču pobeđuje Milićević Vojina iz jk „Partizan“ iz Beograda kojeg  je takođe prvo bacio za wazari pa zadržao u zahvatu do ipna i time osvojio I mesto i titulu Prvaka Države. Lep je to povratak za Stefana, nadam se da će nastaviti tako.

Pavlović Marija u prvom meču gubi od Zaskalicki Sare iz jk „Ruma“. U četvrtfinalu iponom pobeđuje Bošnjak Gordanu iz jk „Filoktet“  iz Zrenjanina. U polufinalu gubi meč od Dubraja Nikoline iz jk „TSK“ iz Temerina koja ju je prvo bacila za wazari, a zatim i zadržala u zahvatu do ipona i time zauzima III mesto na ovom Prvenstvu.

 753 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *