„Cement“ obeležio „World Judo Day“

Objavljeno: 29 октобра, 2011

Svetska Judo Federacija je proglasila 28. oktobar, kao dan rođenja osnivača judo-a, Jigora Kana, za „Svetski Judo Dan“ i pozvala sve Judo Federacije, klubove i pojedince, da se uključe u ovu akciju.

Moto ovogodišnje manifestacije je bio „RESPECT“ ili  „POŠTOVANJE“.

Judo klub „Cement“ se uključio u ovu akciju priredbom, koju je organizovao u svojoj judo sali, u SPC Beočin, u okviru koje je na jedinstven način iskazao „POŠTOVANJE“ prema nekim ljudima, firmama i institucijama, koji su nam godinama pomagali da naš klub opstane i traje… ZAHVALNICE su dodeljene sponzorima i donatorima za veliku pomoć u organizaciji Balkanskog Judo Šampionata, koji je održan u Beočinu, 24. septembra 2011. godine, a po prvi put dodeljene su i POVELJE PRIJATELJSTVA pojedincima i kolektivima, koji su ostavili upečatljiv trag u klupskoj istoriji, ali i u našim srcima.

Među „odabranima“ su bili Olimpijski i Svetski prvak u boksu, Slobodan Kačar, Svetski vicešampion u veslanju, Zoran Pančić, ali i legenda beočinskog judo-a, Mitar Milinković-Cuki, kojem je „Cement“ ukazao posebno „poštovanje“ za rezultate postignute, dok je bio član našeg kluba.

Sem ovoga, organizovan je literarni i likovni konkurs na temu „Poštovanje“, na kojem su učestvovali naši  najmlađi takmičari. Oni su, na deci svojstven način, predstavili svoje viđenje ove reči, koja, kako su mnogi napisali, čini „smisao života“, uopšte. Specijalni žiri je odabrao po tri rada, koji su nagrađeni „velikim“ diplomama, a najbolji literarni rad, i najbolji ljikovni rad, su dodatno nagrađeni, kompletom knjiga i bojica.

Treća mesta su osvojili, Marina Domazetovski i Vuk Petković a druga mesta su pripala, Dušanu Kalabiću i Veljku Kneževiću. Najbolji literarni sastav, napisala je MILICA MARINKOVIĆ, a najbolji likovni rad, naslikao je JASMIN KAJIĆ. Svi ostali mališani su dobili „male“, učesničke, diplome da ih podsećaju na „najveći“ dan u judo sportu.

Za pomoć u organizaciji Balkanskog šampionata, ZAHVALNICE su dobile sledeće firme: „Exprint“, „Funky Business“ i „Tipping Point“ iz Sr. Kamenice, „Svikom“, „SNG Parket“, „Brendomanija“, JP „Građevinsko zemljište i putna privreda“ iz Beočina, „Koving“ i „Gem Company“ iz Beograda, „Lafarge BFC“ iz Beočina, „Sportski Savez Opštine Beočin“, „RTV „Beočin“, Lutkarski studio „Pupeta“ iz Novog Sada, „Večernje Novosti“, „Sportski Žurnal“, TV „Pink“-Beograd, TV „Vojvodina“, TV „Panonija“, „SOS kanal“-Beograd -Vuk Rašović lično, Dom zdravlja, „Dušan Savić Doda“-Beočin, Policijska stanica Beočin, kao i pojedinci, Snežana Petrović, Dragan Atanasov, Ivan Todorov i Lidija Popović.

Čast da iz Beočina ponesu POVELJU PRIJATELJSTVA dobili su pojedinci: Goran Vucelja, Vladimir Rančić-Buca, Miloš Stanković-Laki, Momir Lučić, Pavle Bajčetić, dr Slavko Obadov, Konstantinidis Dimitrios-Grk, Miomir Mrvaljević-Srećko, Spase Savić-Džimi, dr sci. med. Gordana Mumović, Dušan Ružić-Šaca i Zoran Radošević-Pika, kao i kolektivi: JK „Ruma“ iz Rume, JK „Kanjiža“ iz Kanjiže, „ART Communication“ iz Beograda, „NS Network“, „Canon-M“ i Humanitarna organizacija „Duga“ iz Novog Sada, Osnovna Škola „Jovan Grčić Milenko“, „Sportski Centar“, „Plasman“ i  Agencija „Danica“, iz Beočina.

Za sve njih je kratko objašnjenje, na zanimljiv način, izneo osnivač i trener „Cementa“, Andrija Mumović, koji im je i predao priznanja, što su, judo naklonom, pozdravljali stariji takmičari „Cementa“.

Poklone u vidu knjiga, o ishrani i fizičkoj pripremi sportista, Mumović je uručio i svojim prvim saradnicima, trenerima, Šefkiji Morini i Vladislavu Trajanovskom-Pepetu.

Na kraju ove male klupske svečanosti podeljene su učesničke diplome, a deca su u znak poštovanja, prepoznatljivim judo naklonom, pozdravila sve goste i mnogobrojne roditelje u sali. Za uspomenu je napravljena i zajednička fotografija ispred „banera“ „RESPECT“, koji je osmislila Svetska Judo Federacija, a koji će trajno ostati u judo sali našeg kluba, da sve koji u nju uđu, podseti na ovu imenicu, i ovaj važan datum u judo sportu.

O učešću u ovoj akciji, „Cement“ će, preko stranica svoga Web sajta, www.jkcement.rs  obavestiti Svetsku Judo Federaciju.

Beočin, 28.10.2011. godine,

Pripremio: Andrija Mumović

Galerija fotografija:

Nagrađeni radovi:

 1,054 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *