Cement potučen do nogu, samo Prgonjić na nivou zadatka

Objavljeno: 30 октобра, 2011

Dana, 29.10.2011. godine, sa dva tromeča u „Šumicama“ i jednom u novosadskom „SPENSU“, održano je drugo kolo Super judo lige Srbije a „Cement“ je gostovao u Beogradu kod „Crvene Zvezde“ i „OJK Beograda“.

U prvom meču sastali smo se sa „romantičarima“ od kojih smo poraženi visokim rezultatom 8:2 (34:10). Treneri Mumović i Trajanovski, pokušali su, rokadama u svom sastavu, iznenaditi protivnika, i to im je uspelo, ali samo na papiru, jer danas u ekipi nije bilo „boraca“ raspoloženih da to sprovedu i  u delo. Oni su povukli logičan potez, i sa odličnog Marka Vukićevića, prebacili Vukolića na nešto slabijeg borca u kategoriji do 73 kg, žrtvujući kategoriju do 66 kg sa lakašem, Jasminom Kajićem, koji je ipak pružio solidan otpor „Đavolu“.  U kategoriji do 73 kg, ispostavilo se da je i Živojinović prejak za danas, indisponiranog, Nenada Vukolića. Tako je od planiranog starta sa 1:1 u pobedama „OJK“ poveo sa 2:0 (17:0). U borbi do 81 kg, koja je po planu trebala „lomiti“ rezultat, raspoloženi Ivezić je savladao još jednog „Cementaša“, koji je danas bio slabo „armiran“, i umesto „vraćanja u meč“, meč je bespovratno izgubljen. Grujović je samo uspeo ne izgubiti iponom. U kategoriji do 90 kg. zbog odsustva Bogoljuba Đurđevića, mladi Damjan Vuković, je prekomandovan u kategoriju do 90 kg, i nije imao šanse protiv juniorskog prvaka Države, Miloša Vukićevića, pa je to već bilo 8:0 za „romantičare“ sa Karaburme. Čast nam je spasio Goran Prgonjić, efektnim iponom protiv borbenog  Bogdanovića, i postavio konačni rezultat meča, od 8:2 (34:10). Neki borci svojim odnosom prema klupskim obavezama i ne zaslužuju „Cementov“ kimono pa će treneri imati pune ruke posla da „poprave“ ekipu do trećeg kola, kada su domaćini u Beočinu.

U drugom meču ista priča i isti rezultat. 8:2 (29:5). Slavila je „Crvena Zvezda“, koja se nimalo nije ponela „domaćinski“ prema gostima, pa im je uzela sve bodove. Prvo je pobedila „romantičare“ rezultatom, 6:4 (15:5) a potom i nas. Pošto trenerski „eksperiment“ sa rokadama u ekipi, nije uspeo, naši treneri su vratili projektovane „džokere“ u njihove kategorije, da ne bi imali izgovor tipa „digli su me u višu kategoriju“. No ni tu nisu pokazali ništa bolju borbu. U kategoriji do 66 kg Nenad Vukolić je vodio do zadnjeg sekunda protiv Darka Ivančika i onda dozvolio da ga ovaj iznenadi nekom „palačinkom“ i baci na waza-ari. Vremena za popravak stanja u borbi nije bilo i on je izgubio sa 7:0. Mlađani, Borislav Adžić je uskočio u ekipu, do 73 kg, i skupo prodao svoju kožu. Mladen Marković, junak iz prvog kola lige, jedva ga je savladao sa 5:0. U kategoriji do 81 kg, Vladimir Grujović je uspeo izvući samo 0:7 od borbenog Boška Ostojića, koji ga je, pred sam kraj meča „iznenadio“ jednim „ouči-garijem“ za waza-ari. Do 90 kg opet je nastupao Damjan Vuković, ali je preko puta bio iskusni Nikola Nikolić „Uške“. Iako se očekivao „lagan“ ipon, Vuković se „lavovski“ borio, sve do 13 sekundi do kraja, kada je ipak pao na ipon. U kategoriji preko 90 kg, opet je ostalo Goranu Prgonjiću da nam spasava „čast“. No protivnik je bio dostojan svakog „respekta“ i gledali smo najbolju borbu dana u „Šumicama“. Prgonjić je žestoko napao ali je Andrija Đurišić bio tvrd orah i odbio prvi napad. Prgonjić je bio raspoloren za „fajt“ i nastavio sa napadima ali je ipak vodio računa o mogućnosti da ga Đurišić iznenadi svojom „uchi-matom“. Kako je meč odmicao Prgonjić je pojačavao napade pa su, danas, vrlo loše i nesigurne sudije, (čast izuzecima), morale dva puta kazniti Đurišića, što je bilo dovoljno za Prgonjićevu pobedu od 5:0, na kraju. Ako je suditi po ovoj borbi, Prgonjić bi mogao, na predstojećem šampionatu Evrope u ruskom Tjumenu, za mlađe seniore do 23 godine, računati na solidan plasman.

Sa ova dva, previsoka, poraza, pokvarili smo plasman na tabeli, i sa pete, pali na pretposlednju poziciju, pa nam ostaje da se u narednom, trećem, kolu, kao domaćini u Beočinu, „vadimo“ na „Zemuncima“, jer su „traktoristi“ iz Rakovice „tvrd orah“, iako su danas, takođe u „Šumicama“, poraženi od niškog „Kinezisa“, koji je uzeo „meru“ i „grobarima“, koji su ostali skroz, „kratkih rukava“.

Na tromeču u Novom Sadu, „Slavija“ je nedomaćinski  „isprašila“ i Žandare i Zemunce, i tako popravila loš utisak sa starta lige.

Pre početka borbi u „Šumicama“, naš trener Mumović je iskoristio trenutak i predao  zahvalnicu, Lidiji Popović, za pomoć u organizaciji Balkanskog šampionata za seniore, i „Povelje prijateljstva“, Miomiru Mrvaljeviću-Srećku, i Milošu Stankoviću-Lakiju, koji juče nisu mogli doći na našu svečanost u klubu, održanu u povodu „Svetskog judo dana“.

 

Beočin, 29.10.2011. godine

Pripremio: Andrija Mumović

Galerija fotografija:

 827 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *