Izveštaj sa 3. kola Super judo lige Srbije

Objavljeno: 13 новембра, 2011

„REKORD“  UKNJIŽIO 4 BODA, ALI JEDVA POBEDIO „CEMENT“ NA POENE

Dana, 12.11.2011. godine u Sportskom centru Beočin, održan je tromeč 3. Kola Super judo lige, na kojem je „Cement“ ugostio „Zemun Steelsoft“ iz Zemuna i „Rekord“ iz Beograda. Delegat je bio Miroslav Jočić iz Pančeva, a sudili su, Milan Tomković iz Beograda, Asim Rekić i Svetozar Otić iz Novog Sada. Kontrolor suđenja je bio Siniša Škrbić iz Beograda. Tromeč je protekao u izuzetno prijateljskoj i sportskoj atmosferi a domaćin se potrudio da organizacija bude veoma dobra i prilagođena ovom rangu takmičenja.

 

JK „CEMENT“-BEOČIN   : JK „ZEMUN SEELSOFT“-ZEMUN      2:0      (10:0)    (50:0)

 

-66 KG   JASMIN KAJIĆ                : –                                        2:0    (10:0)

-73 KG   VUKOLIĆ NENAD    : GRAHOVAC ALEKSANDAR    2:0    (10:0)

-81 KG   GRUJOVIĆ VLADIMIR  : VLADISAVLJEVIĆ MILAN    2:0 (10:0)

-90 KG   CMILJANIĆ NINOSLAV  : STANKOVIĆ VUK    2:0   (10:0)

+90KG   PRGONJIĆ GORAN    : JEŠIĆ NEMANJA     2:0   (10:0)

REZULTAT:   10:0           (50:0)

 

JK „ZEMUN SEELSOFT“-ZEMUN  : JK „REKORD“-BEOGRAD       0:2        1:9        (0:37)

 

-66 KG   –                                               : ĆOSIĆ IGOR      0:2   (0:10)

-73 KG GRAHOVAC ALEKSANDAR  : TOMIĆ ĐORĐE    0:2    (0:10)

-81 KG VLADISAVLJEVIĆ MILAN   : MALEŠ IVAN        1:1    (0:0)

-90 KG STANKOVIĆ VUK      : SIMIĆ FILIP   0:2  (0:10)

+90KG JEŠIĆ NEMANJA    : MARKOVIĆ ALEKSANDAR    0:2  (0:7)

REZULTAT:          1:9          (0:37)

 

 

 

JK „CEMENT“-BEOČIN   : JK „REKORD“-BEOGRAD           0:2          5:5          (15:17)

-66 KG VUKOLIĆ NENAD    : CIGANOVIĆ ILIJA     1:1    (0:0)

-73 KG ADŽIĆ BORISLAV      : PETROVIĆ NEMANJA      0:2    (0:10)

-81 KG GRUJOVIĆ VLADIMIR   : MALEŠ IVAN        2:0    (5:0)

-90 KG CMILJANIĆ NINOSLAV  : SIMIĆ FILIP         0:2   (0:7)

+90 KG PRGONJIĆ GORAN   : MARKOVIĆ ALEKSANDAR       2:0   (10:0)

REZULTAT:          5:5          (15:17)

 

KOMENTAR:

„Cement“ se potrudio da bude dobar domaćin u ovom tromeču ali nije planirao da „domaćinski“ prepusti bodove gostima. U meču sa Zemuncima to mu je i pošlo za rukom. Dobro „naoštrena“ ekipa domaćina, ušla je u ovaj meč rešena da gostu ne prepusti ni jedan poen. Tako je i bilo. Koristeći okolnost da Zemunci nisu imali takmičara u kategoriji do 66 kg, treneri „Cementa“ su u ekipu uvrstili lakaša, Jasmina Kajića, koji je ušao na tatami samo da „pokupi“ dva boda, a Nenada Vukolića prekomandovali u višu težinsku kategoriju, do 73 kg. On je uspeo naterati borca „Zemuna“, Grahovac Aleksandra, u potpunu neaktivnost, tako da su ga sudije kaznile sa 4 shido-a, što je značilo da je Vukolić pobedio sa 10:0. U kategoriji do 81 kg, Vladimir Grujović je iponom savladao borbenog Milana Vladisavljevića a povratnik u ekipu „Cementa“, Ninoslav Cmiljanić, je, u kategoriji do 90 kg, sa dva waza-arija pobedio Vuka Stankovića. U kategoriji preko 90 kg. Goran Prgonjić je, takođe sa dva waza-arija, savladao Nemanju Ješića i tako zapečatio sudbinu Zemunaca, maksimalnim rezultatom 10:0 (50:0).

U drugom meču sastali su se Zemunci i Beograđani a pobeda je, očekivano pripala starijem superligašu, „Rekordu“. Samo je Milan Vladisavljević uspeo izvući nerešen rezultat sa Ivanom Maleš u kategoriji do 81 kg. tako da je konačan rezultat bio 1:9 (0:37) za „Rekord“.

U trećem meču viđen je najbolji judo jer je domaći „Cement“  ušao u meč rešen da dokaže da uloga favorita, sa kojom je „Rekord“ došao na ovaj tromeč, u Beočinu ne znači ništa. Prvo su Vukolić i Ciganović odradili, „pozicionu“ borbu, bez mnogo rizika, zadovoljni podelom bodova, na po jedan, i tako odlučivanje pobednika prepustili „težim“ kolegama. U kategoriji do 73 kg. za „Cement“ je nastupio mlađani Borislav Adžić, koji u borbi sa mnogo iskusnijim, Nemanjom Petrovićem, nije imao ništa igubiti. Dobro se nosio sa protivnikom tri ipo minuta a potom je pao u parter gde je Petrović formirao zahvat gušenja i primorao Adžića na predaju. U kategoriji do 81 kg, Vladimir Grujović, nije uspeo pobediti Ivana Maleša, sa više od 5:0, što je nagovestilo da će se ukupan rezultat meriti tehničkim poenima a ne borba bodovima. U kategoriji do 90 kg, meč je rešio Simić Filip, koji je uspeo baciti borca iz Beočina, Ninoslava Cmiljanića, za waza-ari, koji ovaj nije uspeo stići do kraja borbe, iako je pokazao veliku želju. Pošto zadnja borba nije mogla ništa promenuti u konačnom skoru, trener Rekorda je sugerisao svom takmičaru, Aleksandru Markoviću, da preda borbu, najboljem borcu „Cementa“, Goranu Prgonjiću, što je ovaj i učinio. A i da nije, rezultat bi verovatno bio isti, jer je Prgonjić u punom treningu, pošto u četvrtak putuje u ruski Tjumen, na Evropski šampionat za seniore, do 23 godine.

Bilo kako bilo, pobeda „Rekorda“ je „tesna“ ali moramo reći zaslužena, jer su sudije ovaj put korektno obavile svoj posao, za razliku od prvog kola, kada su napravili tešku povredu pravila borbe, i diskvalifikacijom Grujovića, direktno uticali na rezultat meča „Cement“:“Žandarmerija“. Žalba „Cementa“ je trenutno na drugom žalbenom stepenu, u rukama Udruženja superligaša, gde se očekuje da prvostepena odluka predsednika Udruženja, dr Miroljuba Blagojevića, bude promenjena, odnosno da „Cement“ dobije  satisfakciju, a verujemo i više od toga… Da su Beočinci uknjižili ta dva boda protiv „Žandarmerije“, u meč sa „Rekordom“ bi ušli sa 6, umesto sa 4 boda, što bi verovatno bio dodatni stimulans za naše takmičare, koji bi tako imali šansu i za plasman u „Play-off“. Ovako, to su prepustili drugima, a priliku će pokušati iskoristiti tek iduće, ili neke druge godine.

 

Beočin, 12.11.2011. godine

Pripremio: Andrija Mumović

Galerija fotografija:

 1,477 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *