Čestitka Vuku Rašoviću i Dmitriju Gerasimenku

Objavljeno: 14 новембра, 2011

Iskreno obradovani vestima o uspehu srpskih reprezentativaca, Vuka Rašovića i  Dmitrija Gerasimenka, na Evropskoj i Svetskoj sceni, koristimo ovaj elektronski medij, da im najsrdačnije čestitamo osvojene zlatne i bronzanu medalju, koje srpski judo pozicioniraju na Evropskim i Svetskim listama.

Gospodin Vuk Rašović, iako u poznim godinama, koje očito ne priznaje, i dalje osvaja Evropske titule u super teškoj i apsolutnoj kategoriji, i tako na najlepši način priča veteransku priču na ovim prostorima. Naravno, to nije moglo promaći Svetskim poslenicima, pa ga je Svetska judo federacija promovisala u Grand judo majstora, a na prošlom Svetskom šampionatu u Parizu, dodelila mu i specijalno priznanje za njegov ogroman doprinos popularizaciji judo-a. Činjenica da je u Austriji pobedio i Svetskog šampiona u mlađoj kategoriji, govori da će Vuk još dugo harati veteranskim tatamijem.

Vuče svaka čast i poštovanje od svih članova „Cementa“ iz Beočina.

Dmitri Gerasimenko, „ruski srbin“, ili „srpski rus“, svejedno, došao je polovinom ove godine u našu reprezentaciju rešen da napravi, nama toliko potrebnu, olimpijsku normu. Napori poslenika „Crvene Zvezde“ izgleda nisu bili uzaludni. Kako stvari stoje, iako je bilo, i još ima puno skeptika, „fortuna“ mu je naklonjena, i do maja iduće godine može biti svašta. Svi mu držimo palčeve da istraje na ovom putu, koji nam je zajednički interes, i da svoje roditelje, ali i nas obraduje olimpijskom normom. I ne samo normom, ako je ispuni, na Olimpijadi u Londonu, on neće biti samo putnik, već i borac, koji može segnuti i do medalje. Bila bi to druga, posle mnogo sušnih godina, odnosno posle Olimpijskih igara u Montrealu 1976. godine, kada se Slavko Obadov okitio bronzanom medaljom.

Dmitri, samo napred „Cementaši“ su sa tobom.

Beočin, 12.11.2011.

Pripremio, Andrija Mumović

 629 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *