Pioniri „Cementa“ ekipno treći na Kupu Kikinde 2011.

Objavljeno: 15 новембра, 2011

U nedelju, 13.11. 2011. godine održan je 28-mi po redu, judo „KUP Kikinde“ na kojem su se, pored pojedinačne konkurencije, klubovi nadmetali i u ekipnoj konkurenciji. Za ovo, veoma zanimljivo takmičenje, prijavilo se 6 klubova, koji su žrebom podeljeni u dve grupe.

 

Naši pioniri su bili u prvoj grupi sa domaćinom i „Pandom“ iz Zagreba. U drugoj grupi su bili „Dinamo“ iz Pančeva, „OJK“ iz Beograda i mešovita ekipa „Proleter-Laćarak“ iz Zrenjanina i Laćarka. Naši mališani su u prvom meču radili sa „Pandom“ iz Zagreba i pobedili sa 14:8 (67:40).  U drugom meču smo radili protiv domaćina, „Partizana“ iz Kikinde i posle odlične borbe pobedili sa 15:7 (60:25), te tako zauzeli prvo mesto u našoj grupi. U meču između „Pande“ i „Partizana“, bolji su bili domaćini i u polufinale turnira ušli kao drugi u grupi. U drugoj grupi, prvo mesto je zauzeo „OJK“ iz Beograda, ispred „Dinama“ i „Proleter-Laćarka“. U polufinalu se radilo ukršteno, Prvi sa drugim, tako da smo se mi sastali sa „Dinamom“, kao drugoplasiranim iz druge grupe i pretrpeli poraz od 16:6 (75:30). U drugom polufinalu, „OJK“ je bio bolji od kikinđana, tesnim rezultatom 12:10, i plasirao se u finale, gde ga je već čekao „Dinamo“. Ovim raspletom ponovo smo gledali već viđene borbe, gde je „Dinamo“ uspeo iznenaditi favorizovani „OJK“ i osvojiti pehar za prvo mesto. Mi smo se ponovo sastali sa domaćim „Partizanom“ i opet bili bolji, rezultatom 14:8 (55:35) čime smo osvojili pehar za treće mesto. Ocenjujući učinak naših nada rekli bi da smo mogli i bolje odraditi ovaj turnir, posebno meč sa „Dinamom“, gde su nam podbacile ključne „ploče“.

Pomenimo i sastav naše ekipe: Sapundžić Nikola, Kajić Damir, Kajić Alen, Ivković Marija, Sapundžić Vladimir, Petrović Pero, Stojanović Jovan, Blagojević Jelena,  Aničić Stefan, Đukić Marko, Svirčević Sonja, Kalabić Dušan,  Kalabić Aleksandar i Kostić Vladimir.

Pre ekipnog takmičenja nasupali su i naši poletarci, i stariji pioniri, u pojedinačnoj konkurenciji, i osvojili 12 medalja, od kojih su 3 zlatne, 5 srebrnih i 4 bronzane medalje, čime trener, Šefki Morina, nije zadovoljan.

 

POLETARKE:

-34 KG  Svirčević Nataša  1. Mesto

-43 kg  Pavlović Marija  2. Mesto

 

POLETARCI:

-25 kg  Kajić Damir 3. Mesto

-25 kg  Sapundžić Nikola  5. Mesto

-28 kg  Kajić Alen 3. Mesto

-28 kg  Vukomanović Mihajlo 3. Mesto

-31 kg  Kosović Velimir- bez plasmana

-31 kg  Petković Vuk- bez plasmana

-34 kg  Knežević Veljko- bez plasmana

-34 kg  Nikolić Nemanja- bez plasmana

46 kg  Ćirić Nemanja-bez plasmana

-50 kg  Kalabić Dušan 1. Mesto

-50 kg  Jurković Stefan  2. Mesto

 

STARIJE PIONIRKE:

-36 kg  Ivković Marija  1. Mesto

-40 kg  Ivković Anja 3. Mesto

-48 kg  Blagojević jelena  2. Mesto

-52 kg  Svirčević Sonja- bez plasmana

 

STARIJI PIONIRI:

-34 kg  Sapundžić Vladimir 2. Mesto

-34 kg  Petrović Pero- bez plasmana

-46 kg  Aničić Stefan-bez plasmana

-60 kg  Knežević Nikola- bez plasmana

-60 kg  Kalabić Aleksandar- bez plasmana

+73 kg Kostić Vladimir 2. Mesto

 

Beočin, 14.11.2011. godine

Pripremili: Šefki Morina i Andrija Mumović

 1,157 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *