Šampionat Evrope za seniore do 23 godine (U-23)

Objavljeno: 16 новембра, 2011

Šampionat Evrope za mlađe seniore (U-23) održaće se od 18-20. Novembra 2011. godine, u ruskom gradu Tjumenu, koji je nedavno bio domaćin Prvenstva Sveta u apsolutnoj kategoriji, i koji je letvicu organizacije šampionata podigao na najviši nivo. Ceneći po tome, nema sumnje da će ovo biti jedan od najbolje organizovanih šampionata Evrope u bilo kojoj uzrasnoj kategoriji.

Reprezentaciju Srbije na ovom šampionatu predstavljaće 6 judoka i to: Ljiljana Savanović u kategoriji do 48 kg („C.Zvezda“-Beograd), Uroš Kostadinović do 66 kg (“Kinezis”  Niš), Ljubiša Kovačević do 73 kg, („Slavija“-Novi Sad),  Filip Križan do 73 kg, Stefan Jurišić i Nemanja Bogdanović, do 100 kg („OJK“-Beograd) i Goran Prgonjić u kategoriji preko 100 kg, („Cement“-Beočin).

Trener ove reprezentacije je Vladislav Trajanovski, koji je jutros, preko Frankfurta i Moskve, sa „orlićima“ otputovao put Tjumena.

Po slobodnoj proceni, među onima koji bi mogli ostvariti dobar plasman na ovom šampionatu je i naš takmičar, Goran Prgonić, koji će nastupiti u nedelju, 20. Novembra, u super teškoj kategoriji, (preko 100 kg.) koja će, sudeći po dosadašnjim prijavama, biti izuzetno jaka. Goran je, iako težak samo 107 kg, na Balkanskom šampionatu za seniore osvojio srebrnu medalju a kvalitet potvrdio i na prvenstvu Srbije za mlađe seniore, gde je glatko osvojio prvo mesto i zlatnu medalju, što ga je delegiralo u ovu reprezentaciju. Da podsetimo da je „Prga“ bio i trostuki prvak Države, i dvostruki prvak Balkana, dok je bio  junior, iz kojih je izašao tek prošle godine. U svakom slučaju želimo mu uspešan povratak među „orlove“, sa željom da postigne što bolji rezultat. Da ga nebi opterećivali rezultatom, treba reći da će u ovom uzrastu provesti još dve naredne godine, kada će biti kandidat i za medalju.

Naravno, sem njemu, i svim ostalim „orlovima“ želimo da na najbolji način predstave srpski judo na ovoj Evropskoj smotri.

Podsećamo sve one koji budu želeli pratiti borbe na ovom šampionatu da je razlika u vremenu 5 sati, tako da će morati ustajati već u 5 sati ujutru, da bi mogli gledati eliminacione borbe preko „Live streaminga“.

Beočin, 16.11.2011. godine

Pripremio: Andrija Mumović

 562 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *