Ljiljana Savanović sedma, a muški deo reprezentacije podbacio u Tjumenu

Objavljeno: 21 новембра, 2011

Proteklog vikenda, od 18-20.11.2011. godine, u Rusiji, u gradu Tjumenu, održan je Evropski šampionat za mlađe seniore (U-23) na kojem je nastupilo 7 srpskih judoka, koje se nisu proslavile. Samo je Ljiljana Savanović iz „C. Zvezde“ uspela ostvariti plasman na 7. Mesto. Ona je u prvom kolu bila slobodna a u drugom kolu pobedila iponom Litvansku reprezentativku, Gotto Aureliju. U trećem kolu se sastala sa Nemicom, Kraus Kay, od koje je izgubila na waza-ari. U repasažu je izgubila od Francuske takmičarke Clement Melanie i time završila nastup na ovom šampionatu.

Muški deo Srpske reprezentacije je bio još slabiji. U kategoriji do 66 kg, Uroš Kostadinović  iz Niškog „Kinezisa“ se u prvom kolu sastao sa Portugalskim takmičarem, Andre Soaresom, i izgubio iponom, što je značilo da je završio sa takmičenjem. Isto su prošli i Ljubiša Kovačević iz novosadske „Slavije“ i Križan Filip iz  beogradskog „OJK-a“ koji su nastupili u kategoriji do 73 kg. a izgubili od Latvijca, Artursa Kurbanovsa odnosno, Čeha Vaclava Sedmidubsky. Oba ova borca su izgubila svoje naredne borbe pa  ni oni nisu otišli u repasaž.

Foto: Stefan Jurišić (OJK Beograd) u akciji u Tjumenu

U kategoriji do 100 kg nastupili su Nemanja Bogdanović i Stefan Jurišić iz beogradskog „OJK-a“. Nemanja je izgubio svoju prvu borbu od Mol Tobijasa iz Holandije a Jurišić je u prvom kolu bio bolji od Belorusa Asin Ilya. No u sledećoj borbi ga je čekao Rus, Bisultanov Adlan, koji ga je savladao iponom a potom pobedio i sve ostale protivnike i postao prvak Evrope.

Slično kao i Jurišić, prošao je i Goran Prgonjić iz „Cementa“ koji je u prvom kolu, lepim iponom,na promašenu uchi-matu, savladao Belorusa, Filatau Artisioma, a potom „naleteo“ na Rusa, Prokin Sergeja, koji je potom takođe postao prvak Evrope.

Sa ukupno 3 pobede i 8 poraza naših „orlova“, trener reprezentacije, Vladislav Trajanovski, ne može biti zadovoljan, kao ni svi mi koji smo ustajali ranom zorom da bi preko „live streaminga“ gledali naše judoke.

Za razliku od seniorskog prvenstva Sveta u Parizu, gde su Japanci bili dominantni, u Tjumenu su zlatne medalje podeljene na 8 reprezentacija, pa nam je žao što nismo imali borca kadrog da se umeša u borbu makar za bronzanu medalju. Žal je još veći kada vidimo da su naše komšije, Mađari osvojili 3 zlatne medalje, pa i Bugari jednu.

 

Beočin, 20.11.2011. godine

Pripremio: Andrija Mumović

Kompletne rezultate i statistike možete pogledati ovde.

 879 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *