Bora i Eljez prvaci Vojvodine 2012.

Objavljeno: 5 фебруара, 2012

U subotu, 04.02.2012. godine u kristalnoj dvorani Sportskog centra u Zrenjaninu, u tehničkoj organizaciji JK „Proleter“, održano je Prvenstvo Vojvodine za kadete, na kojem je nasutpilo 95 takmičara iz 25 vojvođanskih klubova. U muškoj konkurenciji se takmičilo 67 a u ženskoj 28 takmičara.

JK „Cement“ su predstavljali Diljaj Eljez,  Adžić Borislav i Marinković Brankica, i osvojili dve zlatne i jednu bronzanu medalju.

-55 kg. DILJAJ ELJEZ-  1. Mesto

-73 kg. ADŽIĆ BORISLAV-  1. Mesto

+70 kg. MARINKOVIĆ BRANKICA-  3. Mesto

KOMENTAR:

Diljaj Eljez, je na ovo prvenstvo izašao prilično nespremno, pa je i pred samo merenje morao skidati pola kilograma da bi se takmičio u kategoriji do 55 kg. No njegov kvalitet je takav da mu ni to nije smetalo da osvoji 1. mesto i zlatnu medalju. U prvom kolu je pobedio Babić Nikolu iz Kikinde, iponom, a u drugom Sabo Kornela iz bečejske „Mladosti“ sa 7:0. Nateravši ga u neaktivnost, za šta su mu sudije dale tri shido-a. U finalnoj borbi se sastao sa Uzelac Nenadom iz rumskog „Slovena“, i posle „tvrde“ borbe, pobedio 5:0. U sve tri borbe se videlo da ovo nije „pravi“ Eljez pa se nadamo da će do Državnog prvenstva, koje je na programu 17.02.2012. godine, takođe u Zrenjaninu, mnogo toga popraviti.

Adžić Borislav je, za razliku od Eljeza, na prvenstvo došao prilično spreman i rešen da osvoji prvo mesto, što mu je i pošlo za rukom. U prvom kolu je pobedio Marticki Bojana iz „Mladosti“, efektnim iponom na „osoto-gari“. U drugom kolu je bio bolji od Pavić Dušana iz pančevačkog „Dinama“, kojeg je takođe pobedio iponom na „osoto-gari“. U polufinalnoj borbi je pobedio Gavrić Stefana iz „Slovena“, takođe iponom a finalu i Paloc Miloša iz „Dinama“, opet iponom. Bora je u poslednje vreme značajno popravio odnos prema trenažnim obavezama u klubu što je rezultiralo ovako „glatko“ osvojenoj zlatnoj medalji. Kad bi sa sobom uspeo „povući“ i Diljaja i Simić Stefana, gde bi im bio kraj.

Marinković Brankica je tek ove godine ušla u kadetsku konkurenciju i nije baš potpuno shvatila šta je tu sve čeka, pa još ima „pionirskih“ manira na tatamiju. Bronzana medalja, koju je osvojila, treba da joj bude samo podstreh za bolji i marljiviji rad.

Treneri, Vladislav Trajanovski i Andrija Mumović nisu nezadovoljni plasmanima svojih pulena ali imaju dosta zamerki na same borbe, pa će to biti predmet analize u klubu. Podršku našim kadetima je dao i Mitar Milinković-Cuki, koji se 18. januara vratio u naš klub iz „Slavije“.

Pošto je prvenstvo bilo „solidno“ organizovano, pisac ovih redova je planirao da prećuti propuste u organizaciji ali ipak mora reći par reči. Prvo da pohvali organizatore što su konačno dobili novu halu, koja daje pun konfor za organizaciju ovakvih, i većih prvenstava i šampionata. No „Proleter“ to nije iskoristio na najbolji način i propustio je divnu priliku da se u najlepšem svetlu prikaže kao organizator prvenstva Vojvodine. Judo Savez Vojvodine se uz pomoć dr Obadov Slavka i dr Drid Patrika  potrudio da povodom jubileja, „55 godina džudoa u Vojvodini“, naprave veliki baner (5×3 metra) koji je trebao biti postavljen iza pobedničkog postolja, kako bi svi osvajači medalja mogli biti fotografisani sa lepom pozadinom i za uspomenu imati motiv koji je aktuelan samo ove godine. No poslenici „Proletera“ nisu uspeli doneti baner iz sale JK „Slavija“, gde je donet da bi bio postavljen prilikom dodele majstorskih diploma, i tako „otvorio“ pomenuti jubilej. Ovde sad i poslenicima „Slavije“ postavljamo pitanje, zašto ga ni oni nisu postavili u salu na „SPENSU“, pa ni sutradan na svom „Svetosavskom“ turniru u Sali na Klisi, kada su se ljudi koji su ga izrađivali svojski potrudili da baner bude odštampan i izrađen do svečanosti dodele majstorskih pojaseva, 28.01.2012. godine? Nadamo se da organizatori turnira u Temerinu, koji je na programu idućeg vikenda, neće napraviti ovakvu grešku.

Da se vratimo „Proleteru“ i njegovom „domaćinstvu“ u Zrenjaninu. Sneg koji je počeo padati dva dana pre kadetskog prvenstva Vojvodine je zavejao parking ispred „Kristalne dvorane“, tako da se gosti nisu imali gde parkirati pa je već u samo jutro došlo do kolapsa i 20-tak zaglavljenih automobila, uglavnom trenera i roditelja koji su dovozili decu na takmičenje. Pokušaji pisca ovih redova da organizatore „podseti“ na obavezu da se u okviru organizacije ovakvog prvenstva ne radi samo o postavljanju tatamija i semafora, već i očišćenom parkingu, nije urodio plodom, uz odgovor da JKP Čistoća iz Zrenjanina ne može to da uradi. Da ipak može pokazao im je pisac ovih redova tako što je zlo(upotrebio) svoj nekadašnji položaj u policiji pa je pozvao 92 u Zrenjaninu i isposlovao da grtalica ipak dođe i očisti parking. Zato valjda  i postoji ona narodna „sve se može kad se hoće“.

Da dodamo da je prvenstvo otvorio podpredsednik JSV, Miroljub Ničić, koji je podelio i medalje u ženskoj konkurenciji. U muškoj konkurenciji, čast da podeli medalje je imao jedan od najuspešnijih vojvođanskih džudista, Mitar Milinković-Cuki.

Beočin, 05.02.2012. godine

Pripremio: Andrija Mumović

Fotografije pobedničkih postolja:

Galerija fotografija:

 1,059 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *