Prvenstvo Srbije za kadete u Nišu – 25.02.2012.

Objavljeno: 29 фебруара, 2012

U subotu 25.02.2012. godine u Nišu, u O.Š. „Miroslav Antić”, održano je Prvenstvo Srbije za kadete. Organizator je bio JK „Naissus” iz Niša.

JK „Cement” su na ovom prvenstvu predstavljali:

kadetkinje:

+70 kg Marinković Brankica /

kadeti:

-55 kg  Diljaj Eljez  II mesto

-73 kg  Adžić Borislav  III mesto

Marinković Brankica je nastupala u kategoriji +70 kg. U prvoj borbi sastaje se sa Stošić Anđelom iz JK„13 Maj” iz Jagodine od koje gubi iponom. U repesažnoj borbi sastaje se sa Platiša Milicom iz JK„TSK” od koje takođe gubi iponom i time završava učešće na ovom prvenstvu.

Diljaj Eljez je nastupio u kategoriji do 55 kg. U prvom kolu borio se sa Ilić Matijom iz JK„C.Zvezda” i pobedio ga iponom. U drugom kolu sastaje se sa Krstić Veljkom iz JK„Niš” i dobija ga na yuko. U trećoj borbi, koja  je ujedno bila i polufinalna, borio se sa Sadri Zenunijom iz JK„Bor” i pobedio ga waza-arijem, čime ulazi u finale. U finalnoj borbi sastaje se sa Bunčić Milanom iz JK„Zvezda”, od koga gubi na wazari tri sekunde pred kraj „golden skora” i time osvaja  II mesto i srebrnu medalju, na ovon prvenstvu.

Adžić Borislav je nastupao u kategoriji do 73 kg. U prvom kolu borio se sa Gvero Ognjenom iz JK„C.Zvezda” i pobedio ga iponom. U drugom kolu sastaje se sa Živanović Stefanom iz JK„OJK” koga dobija na yuko i prolazi u polufinale. U polufinalnom meču dočekuje ga Đukanović Ivan iz JK„Čukarički” od koga gubi iponom kontra tehnikom „sukaši“ na njegov ulazak uči-mate. U borbi za III mesto Bora se sastaje sa Paloc Milošem iz JK„Dinamo”od koga je gubio na wazari i yuko ,ali je 20 sekundi pre kraja meča uspeo da ga baci na dva wazarija i time osvoji bronzanu medalju.

Treneri, Vladislav Trajanovski i Šefki Morina nisu krili nezadovoljstvo onim što su pokazali njihovi puleni. Očekivali su da se bar jedan borac okiti zlatnom medaljom. Brankica Marinković je tek ušla u kadetsku konkurenciju i od nje se nije očekivao visok domet, kao od Eljeza i Bore. No sezona je tek počela i ima još dosta vremena da se ispravi propušteno. Prva prilika je već na EJU top turniru u Zagrebu, koji je na programu za dve nedelje.

Beočin, 28.02.2012. godine

Pripremio: Vladislav Trajanovski

 

 816 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *