Mitar Milinković ponovo na tronu

Objavljeno: 4 марта, 2012

+

U subotu, 03.03.2012. godine u sportskoj hali „Medison“ u Zrenjaninu, u tehničkoj organizaciji JK „Proleter“ iz Zrenjanina, održano je seniorsko prvenstvo Vojvodine na kojem je nastupilo 120 takmičara, iz 21-og kluba. U konkurenciji žena takmičilo se 37, a u konkurenciji muškaraca, 83 takmičara. „Cement“ je predstavljalo 8 takmičara koji su osvojili 5 medalja od kojih su 3 zlatne, jedna srebrna i jedna bronzana, što je bilo dovoljno da u konkurenciji muškaraca podelimo prvo mesto u ukupnom plasmanu sa novosadskom „Slavijom“. Naši treneri, Trajanovski, Morina i Mumović ne mogu biti nezadovoljni nastupom naših seniora, ali napominju da je ovo samo prvo poluvreme, i da najvažniji nastupi dolaze tek za dve nedelje, na prvenstvu Srbije.

SENIORI:

-60 kg.

1. Nikolajević Predrag „Dinamo“ -Pančevo

2. Jurakić Denis „Partizan“- Kikinda

3.Grandić Marko „Ruma“- Ruma

3. Kajić Jasmin „Cement“ -Beočin

5. Diljaj Eljez „Cement“ -Beočin (plasman na Državno)

5. Nedžiposvski Đura  „Sloven“-Ruma (plasman)

-66 kg.

1. Vukolić Nenad „Sirmium“ -Sr. Mitrovica

2. Ostojić Ivan „Dinamo“ -Pančevo

3. Lazić Nenad „Slavija“ -Novi Sad

3. Milekić Marko „Dinamo“ -Pančevo

5. Sakal Andrej „Proleter“ -Zrenjanin (plasman)

5. Cvejić Bojan „Proleter“-Zrenjanin

-73 kg.

1. Kovačević Ljubiša „Slavija“ -N. Sad

2. Begović Miroslav „Bezbednost“ -N. Sad

3. Ćurčić Srđan „Sloven“ -Ruma

3. Detari Stefan „Partizan“- KIkinda

5. Adžić Borislav „Cement“ -Beočin

5. Mitić Slavoljub „Bezbednost“-N.Sad

-81 kg.

1. Kovačević Vukašin „Bezbednost“ -Novi Sad

2. Ćirić Uroš  „Dinamo“-Pančevo

3.Elezović Božo „Partizan“-Kikinda

3.Vujašković Miloš „Ruma“-Ruma

5.Šimonković Stefan „Ruma“-Ruma

5. Bogić Milan „Spartak“-Subotica

-90 kg.

1. Gartner Luka „Slavija“- N. Sad

2. Grujović Vladimir „Cement“ -Beočin

3. Lepotić Marko „Ruma“- Ruma

3. Nikolić Nemanja „Kanjiža“- Kanjiža

5. Dragomirović Zoran „Ruma“- Ruma (plasman)

5. Jočić Marko „Akademija Jočić“ -Starčevo

-100 kg.

1. Prgonjić Goran „Cement“ -Beočin

2. Anđelić Slavko „Sloven“- Ruma

3. Sekulić Stojan „Dinamo“-Pančevo

3. Majstorović Nikola „Partizan“-Kikinda

5.Ruso Nemanja „Dinamo“-Pančevo

5. Savanović Milovan „Proleter“-Zrenjanin

+100 kg.

1. Milinković Mitar „Cement“ -Beočin

2. Gajić Vladimir “Slavija“ -N. Sad

3. Čonka Peter „Spartak“-Subotica

3. Blašković Đorđe „Sloven“-Ruma

5. Bulja Mladen „Dinamo“-Pančevo (plasman)

5. Gajić Lazar „Slavija“-N.Sad (plasman)

 

SENIORKE:

-48 kg.

1. Bosnić Ana „TSK“ -Temerin

2. Mićunović Milena „Partizan“ -N. Sad

3. Sakal Anita „Proleter“ -Zrenjanin

3. Krivokapić Nina „Proleter“ -Zrenjanin

-52  kg.

1. Živković Smiljana „TSK“ -Temerin

2. Smiljković Maša „Partizan“ -N. Sad

3. Ljubinković Ivana „Tori“ -Vrbas

3. Šćurk Valentina „LSK“ –Laćarak

-57 kg.

1. Kalinić Marija „Vojvodina“ -N. Sad

2.Opačić Ana „Bezbednost“ -N. Sad

3. Marinkov Jelena „Vojvodina“-N. Sad

3. Šimonković Nataša „Partizan“-N.Sad

-63 kg.

1.  Biskupović Dragana „Cement“ -Beočin

2.  Nikolajević Marijana „Dinamo“ -Pančevo

3. Tintor Tea „TSK“ -Temerin

3. Opačić Marija „Bezbednost“ -N. Sad

-70 kg.

1. Radić Tijana „Partizan“-N.Sad

2. Jandrić Ivana „Partizan“-N. Sad

3. Knežević Danijela „TSK“-Temerin

3. Tintor Sara „TSK“-Temerin

-78 kg.

1. Milišić Tamara „Partizan“-N.Sad

2. Žabić Milica „Partizan“-N.Sad

+78kg.

1. Žabić Milica „Partizan“ -N. Sad

2. Todorović Milica „Partizan“ -N. Sad

3. Krstić Andrijana „Partizan“-N. Sad

 

KOMENTAR:

Pre svakog komentara moramo reći da je JSV, pomeranjem ovog prvenstva, nedelju dana unapred, van takmičarskog kalendara JSS, doprineo da su neki takmičari, koji su regulisali kilažu za svoju kategoriju, od toga odustali, i takmičili se u višoj kategoriji. Među njima je i naš kapiten Vladimir Grujović, koji nije uspeo skinuti kile, pa je iz  kategorije 81, prešao u kategoriju do 90 kg. Pošto se radi o vrlo kvalitetnom takmičaru, on je i u ovoj kategoriji, posle tri efektne pobede, nad Stefanović Urošem iz „Slavije“, Lepotić Markom iz „Rume“ i Nikolić Nemanjom iz „Kanjiže“, ušao u finale, gde je na žalost, izgubio od Luke Gartnera iz „Slavije“, i osvojio samo 2. mesto i srebrnu medalju. Ovo ne bi bio problem da ga u ovoj kategoriji, na prvenstvu Srbije, ne čekaju Gerasimenko, Kukolj, „Uške“, „Kile“, i još nekoliko vrlo perspektivnih takmičara iz beogradskih klubova, među kojima su svakako, Glušac i Vukičević. Pošto se „regioni“ takmiče da osvoje što više Državnih medalja, kako bi iduće godine imali i više plasmana na prvenstvo Srbije, ovaj potez JSV nije bio dobar, jer će verovatno, pored štete za takmičare i klubove, doneti štetu i za JSV. Da ne govorimo o tome da je ovo pomeranje omogućilo „špijuniranje“ naših takmičara od strane trenera iz Beograda, kojih je u Zrenjaninu bilo u impozantnom broju. Ni činjenica da se u subotu u istoj hali održavao i pionirski turnir „8.mart“ zbog čega je bio postavljen tatami, semafori i druga oprema potrebna za organizaciju takmičenja, nije dovoljan razlog za ovo pomeranje seniorskog prvenstva, koje je počelo tek u 14,30 h i  odužilo se do 21 h. Ljudi iz organizacionog odbora turnira i Prvenstva su zbog toga  „pali s nogu“. Za pohvalu je i činjenica da je veliki baner, za jubilej „55 godina judoa u Vojvodini“ konačno postavljen da ukrasi pozadinu pobedničkog postolja, jer je bio spreman već za polaganje majstorskih pojaseva u sali „Slavije“ na Spensu i „Svetosavski turnir“ u januaru mesecu.

-Goran Prgonjić je prošao malo bolje, ali je morao „ubrzati“ skidanje kila za 7 dana, jer je iz +100 sišao u svoju staru kategoriju do 100 kg. On je ipak bio na visini zadatka i pobedama nad  Rajačić Markom iz „Proletera“, Majstorović Nikolom iz Kikinde i Anđelić Slavkom iz „Slovena“ , sa tri ipona osvojio 1. mesto i zlatnu medalju.

-Mitar Milinković-Cuki se posle duže vremena ponovo pojavio na tatamiju i super teškom kategorijom protutnjao kao tornado. Efektnim iponima je savladao sve svoje protivnike (Čonka Peter iz „Spartaka“, Gajić Lazar iz „Slavije“ i Gajić Vladimir iz „Slavije“), i popeo se na vrh pobedničkog postolja. Ovo nije nikakvo iznenađenje za starije poznavaoce judoa ali mlađima treba reći da je „Cuki“ ušao u petu deceniju života (rođen 1971. godine) i da neki njegovi sadašnji protivnici nisu bili ni rođeni kada je on već osvajao  evropske juniorske medalje za Jugoslaviju. On ove godine slavi i svojevrstan, i za borilački sport vrlo redak, jubilej „30 godina takmičenja“.  Svoju prvu medalju (bronzanu), Cuki je osvojio, sada daleke 1982. godine, na pionirskom turniru,  „Kup 13. Maja“ u Novom Sadu, koji je tada bio jedan od najvećih turnira u bivšoj Jugoslaviji. Pored ovoga, motiv za „comeback“ je našao i u činjenici da je „samo“ 9 puta bio seniorski prvak Države, pa želi da titule zaokruži na 10 i po ovim rezultatima stane odmah iza judo legende, Obadov Slavka, koji ima 11 titula. Sve Cukijeve pobede publika je pozdravljala gromoglasnim aplauzima a posebno kada se popeo na pobedničko postolje, gde je toliko puta stajao. Zlatna medalja toliko prirodno stoji na njegovim prsima.

Dragana Biskupović je u kategoriji do 63 kg,  osvojila 1. mesto i zlatnu medalju pobedivši Fabijan Andreu i Bećagol Milicu iz novosadskog „Partizana“ i Nikolajević Marijanu iz „Dinama“. Iako je sve protivnice savladala iponima Dragana nije bila „ona stara“ i nadamo se da će utisak popraviti već na prvenstvu Srbije u Nišu, za dve nedelje.

-Jasmin Kajić je, u kategoriji do 60 kg,  osvojio 3. mesto i bronzanu medalju  pobedom nad Stojadinov Aleksom iz „Dinama“ i u direktnoj borbi sa našim drugim takmičarem u ovoj kategoriji, Diljaj Eljezom koji je tako osvojio 5. mesto, ali i plasman na prvenstvo Srbije.

Adžić Borislav  je osvojio isti plasman kao i Eljez, ali u kategoriji do 73 kg, sa dve pobede (Uvalić Bojan „Sirmijum“ i Živanov Petar „Bezbednost“) i dva poraza, ali bez plasmana na Državno.

-Djurđević Bogoljub-Crni se takođe nije plasirao na Državno, jer je osvojio samo 7. mesto sa dve pobede (Ilijin Kosta iz „Dinama“ i Pipić Sebastijan “Spartak”-Subotica 10:) i dva poraza. Od njega se više nije moglo ni očekivati jer se nije ozbiljno pripremao za ovo takmičenje.

Na takmičenje su išli i Janković Miroslav, Tomović Stefan, Kalabić Nikola i fotograf, Dimić Dušica,  ali kao „tehnički tim“,  pa smo imali zajedničko fotografisanje na pobedničkom postolju, sa našom pionirskom ekipom koja je učestvovala na turniru „8. Mart“ gde su osvojili pehar za ukupnog pobednika turnira, ali i „online“ prenos rezultata naših takmičara, preko interneta, što je novina u organizacijama ovih prvenstava.

Beočin, 04.03.2012. godine

Pripremio: Andrija Mumović i „tehnički tim“


Galerija fotografija:

 1,495 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *