EJU TOP JUDO TURNIR „ZAGREB 2012“ – prvi dan

Objavljeno: 11 марта, 2012

Na EJU Top kadetskom turniru u Zagrebu od 10-11.03. 2012. godine, nastupilo je 519 takmičara iz 25 Država Evrope, i to je jedan od najjačih kadetskih turnira. Srpske „orliće“ predstavlja 23 takmičara a predvode ih nacionalni trener kadetkinja, Dragan Spasić iz Niša, i Siniša Bećagol iz „Rume“, koji menja odsutnog trenera kadeta, dr Mirsada Nurkića. Pored ovih trenera došli su i klubski treneri koji pomažu svojim borcima da se domognu bodova za evropsku rang listu koja će im omogućiti bolju startnu poziciju u žrebu, na Evropskom šampionatu. Sa našim takmičarima su u Zagreb doputovali Vladislav Trajanovski i Andrija Mumović, a od ostalih klubskih trenera tu su, Nedeljko Đukić iz „TSK“ Temerin i Goran Vucelja iz „Čukaričkog“. Prvog dana reprezentativci Srbije su pokazali da se na njih ozbiljno mora računati a to su potvrdili osvajanjem dve srebrne medalje. U kategoriji do 60 kg, Marko Grandić iz JK „Ruma“ je posle 4 pobede sigao u finale, gde je poražen od Poljskog reprezentativca. Strahinja Bunčić iz JK „C. Zvezda“ je takođe bio raspoložen za borbe, i sa 4 pobede takođe se obreo u finalu. Na žalost tu je od njega bio bolji Nemanja Majdov iz Srpskog Sarajeva, tako da se i Bunčić morao zadovoljiti „samo“ srebrnom medaljom, kao i Grandić. Borbu za medalju izgubila je Ana Bosnić iz Temerina i osvojila 5. mesto. Sedmo mesto je osvojio i Filip Jovanović iz „OJK Beograd“.

U u sastavu srpske reprezentacije, od „Cementaša“, prvog dana, je nastupao ELJEZ DILJAJ. On se, u kategoriji do 55 kg, u prvom kolu, sastao sa reprezentativcem iz Italije, Markom Vandramini, i na žalost izgubio rezultatom 5:0. Eljez je u meč ušao dosta oprezno i bez dovoljno agresivnosti, što je Italijan iskoristio i na polovini borbe uspeo plasirati jedan osoto-gari, Eljez je uvrtanjem pokušao izbeći pad ali su sudije ipak dosudile yuko. U nastavku borbe Italijan se „zatvorio“ i Eljez nije uspeo nadoknaditi prednost protivnika, iako je bio nešto aktivniji od njega. Posle ovog poraza Eljezu je ostalo samo da prati dalje nastupe Italijana jer je postojala šansa da ovaj ulaskom u polufinale „povuče“ Eljeza u repasaž i omogući mu popravne borbe. Italijan je posle još dve pobede došao u četvrtfinale gde se borio za ulazak u finale ali je, na žalost, izgubio i tako je Eljez ostao bez repasaža.

Supervizor celog turnira, ispred EJU je Ivan Todorov a pored njega je i Predrag Peruško, iz našeg kluba.

Na turniru sudi naš jedini internacionalni sudija, Siniša Škrbić, a pored njega su i dvojica mladih i perspektivnih sudija, Svetozar Otić iz Novog Sada i Nikola Malešević iz Rume koji ovde stiču neophodno iskustvo za internacionalni program.

Sutra na tatami izlaze srpski reprezentativci u težim kategorijama, među kojima je i Borislav Adžić u kategoriji do 73 kg. Njega u prom kolu čeka Rumun, Horvath Balazs, a tehnički deo našeg „tima“ u Zagrebu će pokušati organizovati direktno praćenje njegovih rezultata preko interneta i našeg klubskog sajta.

Ispred JK „C. Zvezda“, šef medija tima u Zagrebu je i Tanja Cuk, kao specijalni izveštač sa ove judo priredbe.

 

Zagreb, 10.03.2012.

Pripremili: Andrija Mumović, Vladimir Radulović, Munir Šabotić i Predrag Peruško

 1,075 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *