pinupmostbet casino kzhttps://pinup-oyun.com/pinup kzlucky jet

EJU TOP TURNIR ZA KADETE „ZAGREB 2012“ – drugi dan

Objavljeno: март 11, 2012

Drugog dana turnira u Zagrebu nastupa naš takmičar u kategoriji do 73 kg, Borislav Adžić. On je u prvom kolu bio slobodan, a u drugom kolu se sastao sa reprezentativcem iz Rumunije, Horvath Balazsa,  kojeg je uspeo pobediti sa 5:0 ali tek u produžetcima. Osnovni deo borbe je protekao u naizmeničnim ulascima oba takmičara ali niko nije uspeo poentirati pa su se morali raditi produžeci od 3 minuta. U drugoj polovini produžetaka Bora je uspeo plasirati dobar „ipon seoi-nage“ koji mu je doneo yuko i pobedu u ovoj borbi.

U trećem kolu Bora je radio protiv odličnog Izraelca, Vardi Idana, kojeg je već u prom minutu borbe iznenadio odličnim „harai-goshijem“. Izraelac se branio „mostom“, što je po pravilima borbe, „ipon“, ali su sudije tehniku vrednovale samo „waza-arijem“. Prerano postignuta prednost od 7:0 Bori je donela situaciju da brani rezultat pa su ga sudije kaznile sa 2 shidoa, no još uvek je bio u lepoj prednosti. Dvadesetak sekundi do kraja meča Adžić je neoprezno ušao ouchi-gari ali ga je Idan kontrirao tani-otoshijem.

Bora je pao na sedalni deo i malo na bok što je trebao biti samo yuko, no sudije su tehniku vrednovale waza-arijem i Izraelac je stekao prednost. Do kraja borbe je ostalo desetak sekundi i Bora nije uspeo nadoknaditi prednost Vardija, tako da je Izraelac otišao u četvrt finale a Bora na tribine. Dok ovo čitate čekamo da Izraelac uđe u polufinale što bi Bori omogućilo repasaž i šansu da popravi izgubljeno.

Zagreb, 11.03.2012. godine

Media tim „Cementa“, Peruško, Radulović, Šabotić i Mumović

 857 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *