Srebro i dve bronze za Srbiju

Objavljeno: 11 марта, 2012

U finalu kategorije do 70 kg, Tintor Sara nije uspela savladati i petu protivnicu pa se morala zadovoljiti srebrnom medaljom. Od nje je bila bolja domaća takmičarka, Matić Brigita, koja je tako krenula stopama starije sestre Barbare, koja je dva puta osvajala ovaj turnir, ali je sada prešla u juniorsku konkurenciju. I Sarina sestra, Tea Tintor se domogla bronzane medalje, u kategoriji do 63 kg pobedivši Mihaelu Polores iz Austrije.

Bronzane medalje se domogao i Ivo Đukanović koji je bio bolji od našeg drugog reprezentativca, Kulidžan Alekse, iz „Dinama“-Pančevo.

Naša teškašica, u kategoriji preko 70 kg, Ratković Sara, je izgubila za medalju od Tine Radić iz Hrvatske i tako ostala na petoj poziciji.

Sveukupno, sa tri srebra i dve bronze, Srbija je solidno kotirana na listi zemalja učesnica ali nam ostaje žal što bar jednom nije svirala himna „Bože pravde“. Predsednik JSS, Ivan Todorov, koji je ovde obavljao dužnost supervizora EJU, pri polasku autbusa za Srbiju, koji nam je sponzorisala „Lasta“, se zahvalio svim trenerima i klubovima koji su na ovaj turnir poslali svoje takmičare, i posebno čestitao osvajačima medalja, kojima će od strane JSS biti refundirani troškovi boravka u Zagrebu.

Zagreb, 11.03.2012.

Media tim Cementa


Sve rezultate u PDF formatu možete videti i preuzeti ovde.

 2,002 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *