Lafarge Srbija pomaže odlazak četvoro sportista novosadskih klubova na Olimpijske igre u Londonu 2012.

Objavljeno: 14 марта, 2012

Lafarge beočinska fabrika cementa i najuspešniji novosadski sportisti koji su svojim rezultatima ostvarili plasman na Olimpijske igre u Londonu 2012. danas su potpisali ugovor o partnerstvu. U pitanju su: Ivana Španović – skakačica u dalj, Mihail Dudaš – desetobojac, Nemanja Mirosavljev – sportski strelac i Antonija Nađ – kajakašica. Cilj partnerstva je da se obezbede najbolji uslovi za pripreme sportista za učešće na Olimpijskim igrama u Londonu 2012.

 

Tokom narednih pet meseci, Lafarge BFC će obezbediti stipendije u iznosu od 300 evra mesečno za svakog od četvoro sportista. Odlučujući kriterijum za dobijanje stipendija za ove sportiste je bilo ispunjenje olimpijske norme i postizanje zapaženih rezultata u okviru matičnih novosadskih klubova.

 

„Naša podrška aktivnostima sportskih klubova se ovim nastavlja. Uvereni smo da će naši sportisti predstaviti Srbiju na Olimpijadi na najbolji mogući način. Smatramo da je naša obaveza da damo doprinos njihovim naporima, shvatajući važnost intenzivnih treninga u predstojećem periodu, kako bi naši sportisti nastupili na ovom velikom međunarodnom takmičenju u najboljoj mogućoj formi“ izjavio je Kostin Bork, direktor Lafarge Srbija.

 

Ovaj program zasnovan na saradnji sa lokalnom zajednicom je još jedan dokaz posvećenosti naše kompanije pružanju podrške mladim talentovanim ljudima, u okviru plodnog partnerstva sa gradom Novim Sadom, sa kojim učestvujemo i u drugim značajnim projektima.

 

 


Lafarge BFC (Lafarge beočinska fabrika cementa) je najstarija fabrika cementa na Balkanu, osnovana 1839. godine. Novo poglavlje u istoriji fabrike počinje 2002. godine, nakon ulaska u Lafarge Grupu. Lafarge BFC je danas lider u proizvodnji cementa u Srbiji. Od jula 2010. godine, Lafarge Srbija počinje sa proizvodnjom betona, čime ojačava svoje mesto na tržištu i doprinosi boljem prilagođavanju izazovima održivog razvoja, kao i razvoju novih proizvoda.

 

Lafarge je svetski lider u proizvodnji građevinskih materijala i zauzima vodeće pozicije u proizvodnji cementa, agregata i betona. Sa pogonima u 64 zemlje i 68.000 zaposlenih, Lafarge je u 2011. godini ostvario prodaju u vrednosti od 15,3 milijarde evra. Već drugu godinu zaredom, Lafarge se nalazi među prvih deset od 500 kompanija ocenjenih od strane „Carbon Disclosure Project“, kao priznanje za strategiju i angažovanje u borbi protiv globalnog zagrevanja. Sa vodećim svetskim istraživačkim centrom za građevinske materijale, Lafarge postavlja inovacije u samo središte svojih prioriteta, radeći na održivoj gradnji i arhitektonskoj kreativnosti. Dodatne informacije možete pronaći na web adresi www.lafarge.com.

Beočin, 14. mart 2012. 


Galerija fotografija:

.

 1,408 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *