Počelo Prvenstvo Srbije za seniore 2012

Objavljeno: 17 марта, 2012


U subotu, 17. Marta 2012. godine u sportskoj hali  Čair u Nisu, održano je Prvenstvo Srbije za seniore, na kojem je nastupilo 157 takmičara, od kojih 100 u muškoj i 57 u ženskoj konkurenciji.

“Cement” je predstavljalo 6 takmičara i to: Kajić Jasmin i Diljaj Eljez, u kategoriji do 60 kg, Grujović Vladimir u kategoriji do 90, Prgonjić Goran do 100 i Milinkovic Mitar preko 100 kg. U ženskoj konkurenciji predstavljala nas je Biskupović Dragana, u kategoriji do 63 kg.

Nastupe naših takmičara otvorio je Diljaj Eljez, ali je prvo kolo prošao bez borbe, pošto mu se protivnik, Živojinović  Mladen iz Brusa, nije pojavio na strunjači. U drugom kolu Eljez je radio sa prvakom Beograda, Nerandzić  Aleksandrom, iz OJK-Beograda. Do zadnjeg minuta borbe niko nije poentirao i 50-tak sekundi do kraja, Eljez je ušao u tzv. Klinč I dobro prihvatio nogavicu protivnika, ali je iz nepoznatih razloga odjednom pustio I dozvolio protivniku kontranapad “te-gurumom”, i pao za ipon. Pošto je ovom pobedom Nerandžić ušao u polufinale, povukao je Diljaja u repasaž gde se sastao sa Ilić Milošem iz beogradskog Partizana. I u ovom meču Eljez je dobro parirao mnogo iskusnijem I starijem Iliću, pa čak je Ilić dobio I jedan shido. No u jednom momentu, u zadnjem minute borbe, Eljez je izgubio koncentraciju I Ilić je plasirao tehniku deashi-barai i bacio Eljeza za ipon. Ovim porazom Eljez je takmičenje završio na 7. mestu.

Drugi naš borac u ovoj kategoriji, Kajić Jasmin je u prvom kolu radio sa Dejanović Radovanom iz “13.maja” i izgubio na waza-ari. Pošto je i Dejanović posle stigao u polufinale, povukao je Jasmina u repasaž gde se sastao sa Nedžipovski Đurom iz rumskog “Slovena”. Jasmin je sa jednim yukoom uspeo savladati ovog protivnika I nastaviti takmičenje. U drugom repasažnom meču sastao se sa Mijatović Davidom iz beogradskog Partizana koji ga je prvo bacio za yuko a potom izvukao polugu na ruci, pa je Jasmin morao predate borbu, I tako završiti na 7. Mestu, kao i Eljez. Ako se Eljezu može progledati kroz prste jer je još kadet, Jasmin je morao stići bar do borbe za medalju, jer je izlazna godina juniora.

Galerija fotografija:

 780 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *