Dragana poražena u drugom kolu

Objavljeno: 17 марта, 2012

Dragana Biskupović se u drugom kolu, pošto je u prvom bila slobodna, sastala sa Opačić Marijanom iz novosadske „Bezbednosti“, koja je u drugo kolo prošla nakon pobede nad Đokić Bojanom, iz „Niša“. Opačićka je u meč ušla rešena da pobedi, što joj je i pošlo za rukom, jer je Dragana u meč ušla rezervisano, i bez mnogo žara. Dragana je prvo pala u zahvat „kesa-gatame“ iz kog se uspela izvući u 19-om sekundu, ali je Opačićka nakon toga nastavila još žešću borbu za gard i uspela Draganu baciti za ipon, tehnikom „harai-goshi“. Ovaj poraz je prvo veliko iznenađenje na ovom prvenstvu, jer je Dragana, sa prvenstva Vojvodine, došla kao prvoplasirana. Moramo reći da Dragana nije ni na klupskim treninzima „grizla“, a nije  blistala ni na Vojvođanskom prvenstvu, pa  joj se  morao jednom dogoditi ovakav poraz. Pošto je Opačićka, ovom pobedom, ušla u polufinale, Dragana će imati repasažne borbe u kojima može stići do bronzane medalje. Obzirom na njeno sadašnje raspoloženje i to će biti pitanje?

U prvom repasažnom meču Dragana Biskupović je pobedila Đokić Bojanu iz „Niša“, bacivši je za ipon svojom uchi-matom, ne dozvolivši da se meč razvije u drugi minut. U sledećem  repasažnom meču čeka je Bećagol Milica iz novosadskog „Partizana.

Dragana je u meč sa Bećagol Milicom ušla nešto bolje nego u prethodnim borbama, nametnula svoj gard i uspela baciti milicu za ipon, ali su sudije to bacanje „uchi mate“ vrednovali samo waza-arijem“, No Dragana je nastavila da napada pa je Milicu naterala u pasivu što su sudije kaznile sa tri shidoa i to je bio „sogo gachi“ jer je Bećagolova diskvalifikovana zbog neaktivnosti. Dragana će borbu za bronzanu medalju raditi sa neugodnom Nikolajević Marijanom iz „Dinama“, koja je u polufinalu poražena od Miljkovićke iz „Partizana“. Druga finalistkinja je Opačić Marija koja je u polufinalu, pobedila Ilić katarinu iz „Niša“ efektnim iponom.

 882 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *