4. Skupština Olimpijskog Komiteta Srbije

Objavljeno: 23 марта, 2012

U petak, 23.03.2012. godine u hotelu Zira u Beogradu održana je 4. Redovna Skupština Olimpijskog komiteta Srbije na kojoj je prisustvovalo 59 delegata, od ukupno 85. Sednicom je predsedavalo radno predsedništvo na čelu sa predsednikom, Vlade Divcom, a u istom je bio i podpredsednik OKS Ivan Todorov, inače predsednik Judo Saveza Srbije, Borislav Stanković, Đorđe Višacki, Dejan Simić i Mirko Nišović. U funkciji člana Nadzornog odbora, Skupštini je prisustvovao i naš trener, Andrija Mumović. Na Skupštini su usvojeni izveštaji o radu i finansijski izveštaj za 2011. godinu, kao i Planovi za 2012. godinu. Obzirom da smo ušli u olimpisku godinu najviše reči je bilo o igrama u Londonu, do kojih je ostalo još samo 156 dana. Do sada je 62-oje srpskih sportista obezbedilo olimpijsku normu a očekuje se još 30-tak normi u svim olimpijskim sportovima. Naš „rus“, Dmitrij Gerasimenko je trenutno u normi i nadamo se da ćemo ga gledati u Londonu.

Skupštinske materijale za ovu sednicu ukrasila je slika prve maskote OKS, koja je dobila ime „Srećko“ a radi se o ptiću beloglavog supa, koji se odavno nastanio na ovim prostorima i spada u red zaštićenih ptica.

Sem ovoga Skupština je donela odluku da se sa gradom Beogradom zameni plac u ul. Andre Nikolića, koji je u vlasništvu OKS,  za lokaciju na sportskom centru Tašmajdan u Beogradu, kako bi se trajno rešio prostor za OKS. U ovoj godini OKS slavi jubilej „100 godina od učešća na prvoj olimpijadi u Stokholmu“, pa je to prilika da se konačno, posle 100 godina podstanarstva, skrasi u svojoj kući.

 

Beočin, 23.03.2012. godine

Pripremio: Andrija Mumović

 543 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *