Međunarodni turnir „Trofej Beograda“

Objavljeno: 22 априла, 2012

U subotu 21.04.2012., u tehničkoj organizaciji JK“Trudbenik – Cortega“ iz Beograda održan je međunarodni turnir „Trofej Beograda“ za uzrasne kategorije kadeta i juniora. Ovo je ujedno bila i prilika da naši kadeti Diljaj Eljez i Adžić Borislav, kao i junior Kajić Jasmin provere trenutnu formu pred predstoječa takmičenja koja ih očekuju. Na turniru je nastupilo 198 takmičara. Pored boraca iz naše zemlje, nastupili su i takmičari iz Francuske, Rumunije kao i po jedan takmičar iz Slovačke i Makedonije.

Kajić Jasmin je nastupio u kategoriji do 55kg, gde se takmičilo još četiri takmičara. Iz tog razloga u ovoj kategoriji su se radile borbe po sistemu „svako sa svakim“. Jasmin je sve svoje protivnike savladao iponom.

Kajić Jasmin JK „Cement“ – Jovanović Filip „ODžK“ Beograd

Kajić Jasmin JK „Cement“ – Nurkić Filip „Kinezis“ Niš

Kajić Jasmin JK „Cement“ – Nikolić Nebojša „Lokomotiva“ Vršac

Kajić Jasmin JK „Cement“ – Mirić Stefan „Trudbenik – Cortega“ Beograd

Diljaj Eljez je nastupio u kategoriji do 60kg. U prvoj borbi sastao se sa Marković Lazarom iz Kruševca. Na samom početku borbe Eljez veoma loše ulazi tehniku „ipon seoi nage“, nakon čega biva iskontriran za ipon. U repesažnoj borbi, koja je ujedno bila i borba za treće mesto, Eljez uspeva da savlada iponom takmičara Pavlović Lazara iz JK„Carina“ Smederevo.

Adžić Borislav je nastupio u kategoriji do 73kg. U prvoj borbi sastao se sa Živanović Stefanom iz „ODžK“ Beograd, koga uspeva da pobedi na „yuko“. U drugom kolu Bora je izvojevao pobedu bez borbe, pošto takmičar Dinović Mladen iz JK“Trudbenik – Cortega“ nije izašao na tatami. U finalnoj borbi, Bora se sastao sa aktuelnim prvakom države u ovoj kategoriji, Filipom Mosićem iz JK„Kinezis“. Nakon početnog nadmudrivanja i veoma zanimljive borbe, Filip uspeva da plasira svoju specijalku „osoto-gari“ i baci našeg Boru za ipon.

U Beočinu,   22.04.2012.

Trener   Trajanovski Vladislav

 751 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *