KUKOLJU IZMAKLA BRONZANA MEDALJA

Objavljeno: 28 априла, 2012

Danas, 28.04.2012. godine, na seniorskom Evropskom šampionatu u Čeljabinsku u Rusiji, naši reprezentativci u kategoriji do 90 kg, Aleksandar Kukolj, iz JK. „Rekord“ i Dmitrij Gerasimenko, iz „Crvene Zvezde“ ostvarili su odličan nastup.

Kukolj je u prvom koli iponom savladao ukrajinskog reprezentativca, Vaprosova, a u drugom kolu istim rezultatom i Dvarbia iz Švedske. U četvrtfinalu je izgubio od Buffeta iz Francuske sa 5:0. U prvoj repasažnoj borbi je bio bolji od Alikhanova iz Azerbejdžana za 5:0 i plasirao se u borbu za bronzanu medalju. U ovoj borbi on je na žalost poražen on nemačkog reprezentativca, Lambert  Kristophera, iponom, koji je savladao i Gerasimenka u četvrtfinalnoj borbi. Šteta za Kukolja jer je imao sjajnu priliku da se već n startu u seniorskoj konkurenciji okiti velikom medaljom, koja bi mu bila dobar potstreh za dalji rad. Da nije imao povredu noge u jesen prošle godine i on je mogao „pojuriti“ londonsku olimpijsku normu pa mu ovako ostaje da je ispuni za narednu olimpijadu u Brazilu 2016.

Gerasimenko je dobro krenuo i u prva dva kola, iponima, savladao Grekova iz Rusije i Randla iz Slovačke. U četvrtfinalu je jeftino „prodao“ borbu nemačkom reprezentativcu Lambertu, koji je pre toga eliminisao olimpiskog šampiona Ilijadisa. Gerasimenko je dozvolio da  olako dobje dva „shidoa“ i to je odlučilo pobednika. U većem delu meča on je bio bolji borac  i naterao Nemca na jedan „Shido“, ali ga je Nemac  taktički nadmudrio i pobedio sa 5:0. U repasažu je izgubio od Kazusionaka iz Belorusije sa 10:0 i morao se zadovoljiti plasmanom na 7. mesto. Bodovima za ovaj plasman on je potvrdio olimpijsku normu za London, a iz ovih mečeva treba da izvuče mudre pouke i da ne propušta olako ovakve prilike, jer se one ne ukazuju često.

Sem Kukolja i Gerasimenka na ovom šampionatu je nastupalo još četvoro naših reprezentativaca.  Jovana Rogić iz novosadske „Slavije“ izgubila je u prvom kolu od Britanke Clark sa 10:0 a Milana Miljković iz novosadskog „Partizana“, u kategoriji do 63 kg je izgubila takođe u prvom kolu od Turkinje, Katipoglu, sa 7:0. Miodrag Ivezić  iz „OJK“-a je u kategoriji do 81 kg izgubio u prvom kolu od Ukrajinca Dudchyka sa 10:0 a u istoj kategoriji naturalizovani Srbin, Nefedov Aleksej, iz „Slavije“, je izgubio od Azerbejdžanca, Rajablija sa 5:0.

Ljiljana Savanović iz „Crvene Zvezde“ je prošla prvo kolo pobedivši Portugalku, Freitas sa 7:0 ali je u drugom kolu izgubila od Eve Černovicki iz Mađarske, koja je posle osvojila bronzanu medalju.

Sve u svemu od 15 borbi naši orlovi su dobili 6 a izgubili 9, što je puno  bolji rezultat od prethodnog evropskog šampionata. Još da je Kukolj „zakačio“ medalju, sreći ne bi bilo kraja.

 

Beočin, 28.04.2012. godine

Pripremio: Andrija Mumović

Kompletne rezultate možete pogledati ovde.

 987 total views,  1 views today

One Comment

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *