DILJAJ PETI U RUMUNIJI

Objavljeno: 28 априла, 2012

Prvog dana EJU Turnira za kadete u Piteštiju/Rumunija naš lakaš, DILJAJ ELJEZ, nastupao je u kategoriji do 60 kg i osvojio plasman na 5. mesto. On je u prvom kolu bio bolji od Dimov Diyana iz Bugarske pobedivši ga iponom, kao i Rumunskog reprezentativca, Ungureanu Viorela, u drugom kolu. U četvrtfinalu se sastao sa Avila Junior Jorgom iz Brazila i savladao ga yukoom, plasiravši se u polufinale. U polufinalu je radio sa drugim rumunskim predstavnikom, Marcelom Cerceom, i izgubio na ipon, tako da je otišao u  repasaž, u gornju grupu, da brani bronzu. U toj grupi iz repasaža je izašao, Eljezov kolega iz reprezentacije, Marko Grandić iz JK. „Ruma“, koji ga je u borbi za bronzanu medalju savladao,  uhvativši ga u zahvat, koji je održao do ipona. Tako je Grandić osvojio bronzanu medalju a naš Eljez ostao na 5-oj poziciji. Treba reći da su Eljezu ovo prvi ovogodišnji evropski bodovi u ovoj kategoriji jer je ranije nastupao u kategoriji do 55 kg. Za prvo takmičenje u kategoriji do 60 kg, ovo je solidan nastup.

Danas su nastupali i Momčilović Aleksandra do 52 kg, Bunčić Strahinja, Živojinović Filip i Sarić Dušan do 66 kg, ali nisu ostvarili plasmane.

Drugi naš reprezentativac, BORISLAV ADŽIĆ, nastupa sutra, 29.04.2012. u kategoriji do 73 kg, a u prvom kolu se sastaje sa Brazilcem, Bello Guilherme. Da podsetimo da je Bori ovo drugi nastup u reprezentaciji Srbije, a u prvom nastupu, pre mesec dana, na EJU Top turniru u Zagrebu, je zabeležio dve pobede i dva poraza, i zauzeo 9-to mesto.

I ostali naši „orlići“ koji su danas izlazili na tatami imali su dobar nastup jer je Mitrašinović Nikolina, u kategoriji do 48 kg osvojila 1. mesto i zlatnu medalju, a Jovanović Filip, u kategoriji do 50 kg, srebrnu medalju.  Današnje jedno zlato, jedno srebro, jedna bronza i jedno 5-to mesto su dobar rezultat naše reprezentacije a nadamo se da će ga „teškaši“ sutra i popraviti.

Pored Adžića sutra na tatami izlaze Opačić Ana do 57 kg, Tintor Sara i Baltić Katarina u kategoriji do 70 kg, u konkurenciji kadetkinja, a u konkurenciji kadeta, Mosić Filip i Živanović Stefan u Borinoj kategoriji do 73 kg. U kategoriji do 81 kg nastupiće, Đukanović Ivan, Kulidžan Aleksa i Đinović Filip, dok će u kategoriji do i preko 90 kg nastupiti Nikolić Marko i Bulja Mladen.

Nacionalni treneri Dragan Spasić i dr Mirsad Nurkić imaće pune ruke posla jer su u Rumuniju poveli 19 srpskih „orlića“.

 

Beočin, 28.04.2012. godine

Pripremio: Andrija Mumović


Kompletne rezultate u PDF formatu (za štampu) možete videti i preuzeti ovde.

 944 total views,  1 views today

One Comment

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *