SRBIJA BEZ MEDALJE I PORED DVE ŠANSE

Objavljeno: 22 juna, 2012

Prvog dana Evropskog judo šampionata za kadete koji se održava u Baru u Crnoj Gori naši kadeti su ostali bez odličja, ali se nisu obrukali. Prvo je u kategoriji do 50 kg. Jovanović Filip, kroz repasaž stigao do borbe za medalju, ali je na žalost tu poražen od takmičara iz Azerbejdžana, Abasov Elnura i tako osvojio solidno 5. mesto. U kategoriji do 60 kg Grandić Marko iz Rume je sa tri pobede ušao u polufinale i dva puta radio za medalju. U borbi za finale je poražen od predstavnika Gruzije a potom i od Mammadov Ilkina iz Azerbejdžana u borbi za bronzu, pa se i on morao zadovoljiti 5. mestom.  Šteta jer je i tokom predevropskog ciklusa takmičenja pokazao da je zreo za medalju.

Naš takmičar, Diljaj Eljez je stigao do trećeg kola gde je poražen od Ruskog reprezentativca Chakra Samuela, ali pošto nije ušao u prvih 8 ostao je bez repasaža i šanse za popravak. On je u prvom kolu bio slobodan a u drugom za yuko bio bolji od Češkog reprezentativca, Trojnar Roberta. I u borbi sa Rusom Eljez je pokazao kvalitet, pa čak i vodio yukoom, dobar deo borbe, ali ga je Rus potom „sukashijem“ kontrirao dva puta za yuko što je bilo dovoljno za pobedu i prolaz u četvrtfinale.

I naš četvrti reprezentativac, Bunčić Milan koji je nastupao prvog dana, u kategoriji do 55 kg, je dobro počeo. Sa dva ipona prošao je dva kola ali je potom poražen od  Gruzijca i tako ostao bez repasaža, kao i Diljaj.

Devojke su danas bile slabiji deo Srpskog  tima jer su i Mitrašinović Nikolina i Bosnić Ana, koje su nastupale u kategoriji do 48 kg, izgubile već na startu, u prvom kolu, i tako se morale oprostiti od daljih borbi i eventualnog dobrog plasmana. Ovo je za nacionalnog trenera Spasića bilo neprijatno iznenađenje jer je Mitrašinovićka na ovaj šampionat došla kao prvoplasirana na evropskoj rang listi u svojoj kategoriji.

Drugog dana na tatami izlaze naši reprezentativci u kategorijama, do 66, Bunčić Strahinja, do 73, Mosić Filip, i do 81 kg, Đukanović Ivo i Kulidžan Aleksa, kao i devojke u kategorijama do 52 kg, Momčilović Aleksandra, do 57 kg, Ležajić Adrijana i Opaćić Ana, kao i Tintor Tea u kategoriji do 63 kg. Nadamo se da će Srbija osvojiti bar jednu-dve medalje i tako popraviti utisak iz prvog takmičarskog dana.

 

Beočin, 22.06.2012. godine

Pripremio, Andrija Mumović


Foto galerija:

 1,094 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *