KUP VOJVODINE U KANJIŽI

Objavljeno: 1 јула, 2012

U nedelju, 01.07.2012. godine u sportskoj hali „Banja Kanjiža“ održan je sedmi po redu KUP Vojvodine za seniore i seniorke na kojem je nastupilo ukupno 59 takmičara iz Mađarske, BiH, Crne Gore i Srbije. U ženskoj konkurenciji je nastupilo samo 13 takmičarki a u muškoj 46 takmičara. Zbog malog broja učesnika u skoro svim kategorijama, sem kategorije do 73 kg,  primenjen je sistem takmičenja „svako sa svakim“ tako da su borci imali solidan broj borbi. Takmičenje je otvorio direktor judo Kampa „Kanjiža“, Munir Šabotić, u prisustvu predsednika JSV i JSS, Svetislava Vukmirice, i predsednika takmičarske komisije JSV, Miroslava Jočića, i trenera seniorske reprezentacije Srbije, Andrije Đurišića.

„Cement“ su predstavljala četiri takmičara koji su osvojili dve medalje od kojih je jedna zlatna i jedna srebrna. Goran Prgonjić je trijumfovao u kategoriji do 100 kg a Vladimir Grujović je bio drugi u kategoriji do 90 kg.

Za najboljeg takmičara proglašen je mađarski olimpijac, Bor Barna, a za najbolju takmičarku, njegova koleginica iz reprezentacije, Karakaš Hedviga,  koja se takmičila u kategoriji do 57 kg. Na žalost u ženskoj konkurenciji je nastupilo samo 13 takmičarki pa njihov nastup nije vredan komentara.

SENIORI:

-60 kg.

1. Predrag Nikolajević „Dinamo“-Pančevo

2. Andrej Zurovac „Slavija“-Istočno Sarajevo /Republika Srpska/

3. Miloš Dedić „Borac“-Podgorica /C.G./

3. Denis Jurakić „Partizan“-Kikinda

-66 kg.

1. Bojan Cvejić „Proleter“-Zrenjanin

2. Nemanja Božović „Rekord“-Beograd

3. Ljubiša Sivčev „Partizan“-Kikinda

3. Nikola Gatarić „Partizan“-Kikinda

-73 kg.

1. Gabor Karpati /Mađarska/

2. Đorđe Tomić „Rekord“-Beograd

3. Strahinja Krunić „Rekord“-Beograd

3. Miloje Malinović „Rekord“-Beograd

-81 kg.

1. Laslo Čoknai /Mađarska/

2. Vukašin Kovačević „Bezbednost“-N. Sad

3. Robert Biro „Partizan“-Kikinda

3. Stefan Šimonković „Ruma“-Ruma

-90 kg.

1. Dragan Begović „Bezbednost“-N. Sad

2. Vladimir Grujović „Cement“-Beočin

3. Nemanja Nikolić „Kanjiža“-Kanjiža

3. Adrian Horvat /Mađarska/

-100 kg.

1. Goran Prgonjić „Cement“-Beočin

2. Nemanja Ruso „Dinamo“-Pančevo

3. Rajko Mirković „Soko“-Zvornik /Republika Srpska

3. Petar Papadopulos „Dinamo“-Pančevo

+100 kg.

1.Bor Barna /Mađarska/

2.Nikola Jeremić „Ruma“-Ruma

3.Lazar Gajić „Slavija“-Novi Sad

3.Čedo Kalić „Žandarmerija“-Beograd

 

KOMENTAR:

Direktor Kampa Kanjiža, Munir Šabotić, u okviru kojeg se održao ovaj KUP Vojvodine, se baš potrudio da uslovi za takmičenje budu maksimalni. Sve je bilo tu. I veliki baner  iza pobedničkog postolja, i dobar tatami, i elektronski semafori. Tu je bio i „care“ sistem, ali je sudijska organizacija podbacila jer na „care“ sistem nije imao ko da gleda… Podbacili su i srpski reprezentativci jer se na takmičenje prijavilo samo njih nekoliko jer im verovatno julski termin nije odgovarao. Ali je zato odgovarao mađarskim olimpijcima, Bor Barni i Čoknai Laslu, koji se ovde pripremaju za učešće na Olimpijskim igrama u Londonu.

No i pored toga viđeno je dosta zanimljivih borbi.

Do 60 kg neprikosnoven je bio naš državni prvak i član „Dinama“, Predrag Nikolajević koji je u finalu bio bolji od reprezentativca iz BIH Andreja Zurovca.

Do 66 kg. Bojan Cvejić je iskoristio odsustvo Ciganovića i ostalih reprezentativaca u ovoj kategoriji pa se okitio zlatnom medaljo, savladavši u finalu Nemanju Božovića iz „Rekorda“-

Do 73 kg. Đorđe Tomić iz „Rekorda“, koji je prošle godine bio prvak Srbije, nije uspeo trijumfovati jer ga je u finalu  neprijatno iznenadio mađarski takmičar Gabor Karpati.

Do 81 kg. mađarski olimpijac, Laslo Čoknai, koji je učestvovao na svim prethodnim kampovima u Kanjiži, je trijumfovao savladavši u finalu,  borbenog, Vukašina Kovačevića iz novosadske „Bezbednosti“.

Do 90 kg. naš Vladimir Grujović se već u prvom kolu sastao sa Draganom Begovićem iz novosadske „Bezbednosti“ i u produžecima izgubio na juko. Ispostavilo se da je to Begoviću donelo i titulu prvaka, jer su obojica u nastavku turnira pobedila sve svoje protivnike. Doduše Grujović je pobeđivao iponima a Begović jukoima što mu je bilo dovoljno za zlatnu medalju.

Do 100 kg. naš reprezentativac, Goran Prgonjić, je bio neprikosnoven, Sve svoje protivnike pa i drugoplasiranog, Ruso Nemanju, je pobedio iponima i zasluženo se okitio zlatnom medaljom

U kategoriji preko 100 kg mađarski olimpijac, i aktuelni vicešampion Sveta, Bor Barna je lagano trijumfovao, savladavši u finalu mladog Nikolu Jeremića iz „Rume“. I Barni je ovo sedmi po redu nastup u Kanjiži jer je veran ovom Kampu od 2005. godine kada je Kamp i osnovan.

Naši takmičari, Jasmin Kajić u kategoriji do 60 kg i Borislav Adžić, u kategoriji do 81 kg. nisu stigli do medalja. Od Adžića se to nije ni očekivalo jer je još kadet ali od Kajića jeste, jer se priprema za prvenstvo Evrope, doduše u kategoriji do 55 kg. I pored toga morao je pokazati više nego što smo videli danas u Kanjiži, pa će treneri, Trajanovski, Morina i Mumović morati dobro analizirati njegov učinak.

Beočin, 01.07.2012. godine

Pripremio, Andrija Mumović


 

Galerija fotografija:

 1,154 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *