8. KAMP „KANJIŽA“ 2012

Objavljeno: 3 јула, 2012

U ponedeljak, 02.07.2012. godine počeo je četvorodnevni  trening kamp u Kanjiži na kojem se prvog dana okupilo 80-tak takmičara iz Mađarske, BiH, Crne Gore i Srbije. Ovo je osmi po redu Kamp a ove godine je malo pomeren unapred jer je Kamp u funkciji završnih priprema olimpijaca koji se pripremaju za Olimpijske igre u Londonu, koje počinju 28.07.2012. godine. Od olimpijaca, ovde  ih je petoro i to: Karakaš Hedviga,  Bor Barna i Laslo Čoknai iz Mađarske, Amel Mekić iz BiH i Srđan Mrvaljević iz Crne Gore. Da li je među njima bar jedna buduća olimpijska medalja znaćemo za nepunih mesec dana. Na žalost srpski olimpijac, Dmitri Gerasimenko, nije ovde jer se sa svojim trenerom priprema u Rusiji. Kampom rukovode Sportski direktor, Bogdan Šujica i trener reprezentacije Srbije, Andrija Đurišić uz pomoć direktora, Munira Šabotića.

Najboljim takmičarima sa jučerašnjeg KUP-a Vojvodine, Karakaš Hedvigi i Bor Barni danas su uručeni pehari koji juče nisu bili stigli u Kanjižu. Pehare su predali Srećko Mrvaljević i Miodrag Mrdić.

Takmičare BiH predvodi predsednik judo federacije, Miodrag Mrdić, Crnogorce, Miomir Mrvaljević i trener Šćepović iz Akademika, a sa Mađarskom reprezentacijom je trener Laslo Hanđaši iz Pakša.

Sportski direktor JSS, Bogdan Šujica i predsednik Saveza, Svetislav Vukmirica, su odredili 40-tak reprezentativaca Srbije, uglavnom juniora,  da borave na Kampu o trošku JSS, tako da je ovogodišnji Kamp dosta podmlađen, no i pored toga nije izgubio na kvalitetu jer je tu Kukolj Aleksandar i još jedan broj seniorskih reprezentativaca iz Srbije, ali i iz drugih država regiona. Da je JSS spisak pozvanih poslao bar nekoliko dana ranije, a ne pred sam Kamp, sigurno bi odziv bio i bolji. Zapaženo je da na Kampu nema nikog iz Niša, pa ni iz regiona Centralne Srbije, ali i iz nekih beogradskih klubova, pa broj učesnika neće dostići ranije godine, kada ih je bilo i po 130. Da li je reč o bojkotu ili samo o neodgovornosti, nismo uspeli da saznamo, do zaključenja današnjeg dana.

Od takmičara „Cementa“ ovde su Goran Prgonić, Vladimir Grujović, Jasmin Kajić i Borislav Adžić, kao i treneri, Vladislav Trajanovski i Andrija Mumović. Trener Morina Šefki je bio samo jedan dan i zbog priprema naših reprezentativaca- starijih pionira, Vladimira Sapundžića i Vladimira Kostića, za Balkanski šampionat, koji se ovog vikenda održava u Bugarskoj,  se morao vratiti u Beočin.

 

Kanjiža, 02.07.2012. godine

Pripremio, Andrija Mumović


 

Galerija fotografija:

 1,753 total views,  1 views today

One Comment

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *