CEMENT ZAVRŠIO BAZIČNE PRIPREME NA ZLATIBORU I U GRČKOJ

Objavljeno: 23 августа, 2012

U vremenu od 06-22.08.2012. godine prva ekipa JK „Cement“-Beočin obavila je bazične pripreme u cilju što boljeg nastupa u Super ligi Srbije 2012. ali i dobrih reprezentativnih nastupa nekih naših takmičara. Prva destinacija nam je bila hotel „Sport Trim“ na Zlatiboru gde smo proveli 10 dana radeći na izdržljivosti. Na nadmorskoj visini od 1000-1500 metara svaki sportista je pretrčao 151 kilometar i 860 metara tako da je dnevni prosek bio oko 15 km. „Osvojili“ smo najviši vrh „Tornik“ na 1496 metara nadmorske visine trčeći 26 km ali i „Ćelavo brdo“ koje je na 1400 metara i „samo“ 20 km. Zbir svih kilometara u nogama „Cementaša“ iznosi 1.063 km i 20 metara što bi bilo dovoljno da se stigne na drugu destinaciju, grad Volos u Grčkoj. U ovom primorskom gradu, nekada granici Srpskog Carstva do koje je stigao Car Dušan-silni, obavljen je drugi deo priprema zajedno sa  juniorima „Kinezisa“ iz Niša, predvođenim trofejnim trenerom dr Nurkić Mirsadom i pojačanim za „Kileta“. Na ovim zajedničkim pripremama  koje je sjajno organizovao lokalni judo klub na čelu sa trenerom, JANISOM KAFENTARAGISOM, bio je i bugarski nacionalni trener za kadete, Atanas Gerčov sa svojim takmičarima koji su se pripremali za prvenstvo Balkana, kao i juniorska reprezentacija Grčke koja se sprema za juniorski šampionat Evrope, koji će se od 21.-23. septembra održati u Poreču. Ovu reprezentaciju predstavljaju naturalizovani Gruzijci među kojim su bila dva prvaka Evrope i jedan koji je bio „samo“ treći. Naši takmičari, Goran Prgonjić, Vladimir Grujović, Jasmin Kajić i drugi, bili su im odlični sparing partneri i na svojoj koži „osetili“ gruzijski judo. U ovom prelepom gradu od 180.000 stanovnika proveli smo 7 dana i sinoć smo se živi i zdravi vratili u Beočin. Jedino nam je „sekretar“, Miroslav Janković zaradio manju povredu stopala pa je morao pauzirati zadnja dva dana.

Naš trener, Vladislav Trajanovski-Pepe, bio je dodatno angažovan jer je na ovom kampu vodio treninge pionirima kluba domaćina, koji su ga na kraju nagradili gromkim aplauzom, uz zahtev da im dođe i sledeće godine.

Na početku kampa naš trener Andrija Mumović je predao prigodan poklon u vidu srpske „čuturice“ sa šajkačom, napunjenom domaćom šljivovicom, treneru Janisu, da ga podseti na dane provedene u Srbiji kao student DIF-a, i zlatiborski drveni sat, Nurkić Mirsadu da ga podseti na vreme provedeno u druženju sa nama.

Na kraju kampa Janis je uručio klupske majice svim učesnicima kampa i obećao da će nam dovesti „Pepetove“ pionire na „3. Trofej Beočina“ koji je na programu 13. Oktobra ove godine.

Koristimo priliku da se od srca zahvalimo Janisu, Nurkiću, Gerčovu, Trujiću, doktorki Goci i svima ostalima koji su nam pomogli da dobro odradimo ovaj važan posao u pripremnoj fazi naših aktivnosti.

U galeriji fotografija mogu se videti razne situacije na ovim pripremama koje će nam ostati u dragoj uspomeni i prepričavati se dugo godina.

 

Beočin, 23.08.2012. godine

Pripremio, Andrija Mumović


Galerije fotografija:

Zlatibor:

Volos:

 1,007 total views,  1 views today

One Comment

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *