V MEMORIJALNI TURNIR „SVETOZAR – DRAŽA MIHAILOVIĆ” NOVI SAD, 08.09.2012

Objavljeno: 13 септембра, 2012

U subotu, 08.09.2012. godine, u judo sali na novosadskom SPENS-u, održan je četvrti memorijalni trurnir „Svetozar Draža Mihailović“, u organizaciji judo kluba „Slavija“. Pored naših takmičara na turniru su nastupili i takmičari iz  Republike Srpske, Crne Gore, Mađarske, Slovačke, Slovenije i Francuske.  Radilo se u pet  težinskih kategorija, od 66 do +90 kg. Ovo je ujedno bio i izborni turnir za ulazak naših seniora u reprezentaciju za predstojeći Balkanski šampionat.

Naš klub predstavljala su dva takmičara:

 

-81 kg Grujović Vladimir  V mesto

+90 kg Prgonjić Goran  I mesto

 

Grujović se u prvoj borbi sastao sa Maleš Ivanom iz JK „Rekord”, koga je uspeo da savlada nakon „produžetka” zahvatom držanja. U drugoj borbi Vlada je za protivnika imao takmičara iz Francuske Azeturian Artura od koga gubi, nakon neuspelog ulaska ”sumi-gaeši” francuz uspeva da formira zahvat držanja u parteru i time savlada našeg takmičara. U repesažnoj borbi Vlada je uspeo veoma efikasnim iponom da savlada Elezović Božu iz Kikinde. U borbi za medalju sastao se sa Ostojić Boškom iz JK „Crvena Zvezda” i mada je odlično započeo ovaj meč Boško uspeva da plasira svoju specijalku „sasae-curi-komi-aši” i baci Vladu za ipon.

 

Goran je u svojoj grupi uspeo da savlada oba svoja protivnika iponima, Hejc Kučana iz JK „Impol” Slovenija i Mirković Rajka iz JK „Soko” Zvornik. U polufinalu Goran se sastao sa Blaž Kunom iz Slovenije koga takođe pobeđuje prelepim iponom. U finalnoj borbi za protivnika je imao Gajić Vladimira iz JK „Slavija” koga uspeva, posle veoma pametno taktički vođene borbe, da savlada za kaznu više. Na kraju moram naglasiti da su svi Goranovi protivnici bili teži od njega po 30 i više kilograma.

 

Na ovom takmičenju pored trenera Trajanovskog, našim borcima podršku su dali naši juniori Kajić Jasmin, Adžić Borislav i kalabić Nikola, kao i stariji članovi Morina Šefki, Milinković Mitar i Kalabić Goran.

 

Pripremio,

Vladislav Trajanovski

 896 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *