SRBIJI SAMO TRI ZLATA I SVA TRI SLAVIJINA

Objavljeno: 16 септембра, 2012

U subotu, 15.09.2012. godine u Trebinju/BiH, održan je šampionat Balkana za seniore  na kojem je pored Albanije, BiH, Crne Gore, Rumunije i Turske, nastupila i reprezentacija Srbije. Na šampionat nisu došle reprezentacije Bugarske i Grčke što je značajno umanjilo kvalitet ovog takmičenja koje već godinama traga za formulom u kojoj bi sve reprezentacije na šampionat dolazile u najjačem sastavu. Predlog prošlogodišnjeg domaćina „Cementa“ iz Beočina da bi uvođenje ekipnog turnira, drugi dan, nakon pojedinačnih takmičenja prvog dana, značajno podiglo interesovanje publike, ali i medija, nije naišao na zadovoljavajuću podršku balkanskih Država pa je i ove godine rađeno po starom modelu, odnosno samo u pojedinačnoj konkurenciji. Da li će izbor našeg predsednika JSS, Ivana Todorova, za predsednika Balkanske federacije, doprineti da se ovo takmičenje uzdigne na viši nivo, pokazaće vreme. Ovom prilikom čestitamo Ivanu na izboru i želimo mu puno sreće u daljem radu i boljoj organizaciji Balkanske federacije.

Ženska reprezentacija Srbije, nije bila na nivou zadatka i ostala je bez ijedne zlatne medalje. Srebro su osvojile Ljiljana Savanović do 48 kg /C. Zvezda/, Maša Smiljković do 52 kg i  Ivana Jandrić  do 70 kg/Partizan N.S/, a bronzane, sestre Jelena i Milica Žabić do 78, odnosno preko 78 kg,/obe Partizan N.S./. U kategorijama do 57 i do 63 kg nismo imali predstavnice? Najbolja reprezentacija u ženskoj konkurenciji je bila Turska sa 5 zlatnih medalja. Podsetićemo da su naše „orlice“ prošle godine na Balkanskom prvenstvu u Beočinu osvojile tri zlatne medalje /Ljiljana Savanović, Sara Božić i Milana Miljković/…

Mušku reprezentaciju su izvukli „slavijaši“, Ljubiša Kovačević, Luka Gartner i Vladimir Gajić, koji su jedini osvojili zlatne medalje za Srbiju, koja je zahvaljujući njima bila najuspešnija u muškoj konkurenciji, pa je pehar podigao trener naše reprezentacije, Andrija Đurišić. Koristimo priliku da uputimo iskrene čestitke osvajačima zlatnih odličja, ali i njihovom klubu „Slavija“-Novi Sad, jer da njih ne bi…? Jurakić Denis do 60 kg /Partizan-Ki/ i Miroljub Ivezić do 81 /JSS/ su osvojili srebrne medalje, dok je Marko Vukičević-Đavo, bio treći do 66 kg. Bez medalje je ostao samo Stefan Jurišić do 100 kg, iz Instituta za judo-Beograd. Prošle godine muška reprezentaija je imala 4 zlatne medalje, /Predrag Nikolajević, Ilija Ciganović, Miroljub Ivezić i Aleksandar Kukolj/.

Baš u kategoriji do 100 kg, kategoriji našeg takmičara Gorana Prgonjića, Srbija nije osvojila medalju pa smo sportskom direktoru, JSS, Bogdanu Šujici, postavili pitanje zašto je iz reprezentacije volšebno izostavljen Prgonjić,  iako je na izbornom takmičenju za reprezentaciju, „Dražinom memorijalu“ u Novom Sadu, prošlog vikenda, bio prvi u kategoriji preko 90 kg? Za odgovor smo ostali uskraćeni kao i za druga pitanja iz njegove nadležnosti. Čovek ima problem u komunikaciji sa klubovima, definitivno, a to nije dobro za naš judo. Ništa bolja nije ni kancelarija JSS, koja takođe ne odgovara na mejlove i pitanja klubova koja se tiču reprezentacije?

Koristimo priliku da čestitamo i domaćinu šampionata, JK „Leotar“ iz Trebinja na odličnoj organizaciji ovog prvenstva, a posebno prvom „operativcu“, Miodragu Mrdiću.

Beočin, 16.09.2012. godine

Pripremio, Andrija Mumović


Kompletne rezultate u PDF formatu (za štampu) možete videti i preuzeti ovde.

 726 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *