CEMENT UKNJIŽIO 4 BODA U PRVOM KOLU SUPER LIGE

Objavljeno: 14 октобра, 2012

U subotu, 13.10.2012. godine u Sportskom centru Beočin, nakon održanog trećeg po redu „Trofeja Beočina“, za pionire i kadete,  sa početkom u 19 h održan je tromeč  prvog kola Super judo lige Srbije za 2012. godinu u kojem  je „Cement“ dočekao niški „Kinezis“  i „Žandarmeriju“ iz Beograda.

Pre toga, u 17 h. na „Trofeju“ je napravljena mala pauza da bi domaćin, „Cement“  održao promociju svoje prve ekipe koja će nastupati u ovogodišnjoj Super ligi. Trener, Mumović je redom prozivao svoje borce i trenere koji su istrčavali u salu i bili pozdravljani gromoglasnim aplauzom domaće publike, ali i svih prisutnih u velikoj sali.

Do 66 kg nastupaće, Kajić Jasmin, Vukolić Nenad i Diljaj Eljez. Do 73 kg. Mijalković Miloš, Janković Miroslav, Popeskov Dušan i Raković Bojan. Do 81 kg na raspolaganju će biti kapiten ekipe, Grujović Vladimir, Adžić Borislav, Kalabić Nikola i Tomović Stefan. Do 90 kg, Đurđević Bogoljub i braća Cmiljanić, Aleksandar i Ninoslav. Preko 90 kg Milinković Mitar. Na prozivci je bio i Prgonjić Goran, koji nije skrivao tugu što neće moći da pomogne klupskim drugovima. Kroz ovogodišnju ligu ekipu će spremati i voditi reneri: Trajanovski Vladislav, Morina Šefki i Mumović Andrija.

Na kraju prozivke trener Mumović im se i sam pridružio pa je napravljena zajednička fotografija na pobedničkom postolju ispred banera „Trofeja“. Možda i u ovom ima simbolike…videćemo?

A zašto Prgonjić neće moći da pomogne svojim drugovima u ligi? Desilo se da ga je naš trener, Andrija Mumović, greškom izostavio sa spiska ekipe za ligu, i tako se lišio usluga svog najboljeg borca, koji tako, po surovim pravilima lige, neće moći da nastupa za svoj klub, do kraja lige. Još je zanimljivije što je Mumović to saznao tek posle 13 dana, odnosno u toku održavanja „Trofeja Beočina“, pa je šok bio još veći. No ipak je imao nekoliko sati da se konsoliduje i da kako-tako pripremi ekipu za nastup bez najboljeg borca, koji je u prošlogodišnjoj Super ligi pobedio u svih 8 mečeva i ekipi doneo maksimalnih, 16 bodova. Sreća da je na spisku bio stari as, Mitar Milinković-Cuki, koji je, iako bez treninga, prihvatio da nastupi  i tako ekipi povrati poljuljano samopouzdanje. Za ovaj potez zaslužuje sve pohvale i čestitke, jer je pokazao da i u 42-oj godini ne ostavlja klub na cedilu i daje sve od sebe da mu pomogne u postizanju što boljeg plasmana u ligi, gde Cement ne krije ambicije da uđe u Play-off, jer dogodine slavi jubilej „35 godina kluba“. Zbog toga je u klub dovedeno veliko pojačanje, u imenu  Miloša Mijalkovića-Beke, koji će u ekipu uneti preko potrebno iskustvo u predstojećim „velikim“ mečevima, kojih je sa bivšim klubom „Partizanom“ iz Beograda, prošao baš mnogo. U ekipi nam je ostao i lakaš, Nenad Vukolić, koji već petu sezonu nastupa za Cement, jer se njegov matični klub „Sirmijum“ iz Sr. Mitrovice, ne takmiči u ligama a za njih nastupa u pojedinačnom programu. Pored njih dvojice ove godine u klub je doveden i rekonvalescent, Dušan Popeskov iz kikindskog „Partizana“, kako bi se pojačala konkurencija u pojedinim kategorijama kluba, što uvek donosi dobar rezultat. Uz ostale standardne prvotimce tu su i mlađani, Diljaj Eljez i Adžić Borislav, koji su još do kraja godine kadeti. Sve skupa ekipa je dobro pripremljena i motivisana pa se nadamo najboljem. A sada više o samom tromeču.

Prvi meč:

JK. „CEMENT“-Beočin                : JK. „KINEZIS“-Niš  2:0 (5:5) (17:15)

-66 kg.  VUKOLIĆ NENAD           : TOMAC DEJAN                   2:0 (10:0)

– 73 kg. MIJALKOVIĆ MILOŠ      : IVEZIĆ BOJAN                      2:0 ( 7:0)

-81 kg.  GRUJOVIĆ VLADIMIR   : STAMENKOVIĆ NENAD    1:1 ( 0: 0)

-90 kg.  ĐURĐEVIĆ BOGOLJUB : MILOŠEVIĆ NIKOLA            0:2 (0:10)

+90kg. CMILJANIĆ NINOSLAV  : ZUVIĆ NIKOLA                      0:2 ( 0: 5)

REZULTAT :     5:5 (17:15)

Drugi meč:

JK. KINEZIS“-Niš   :  JK. ŽANDARMERIJA“-Beograd  2:0 (5:5) (20:15)

-66 kg. TOMAC DEJAN                 : GATARIĆ NIKOLA              2:0 (10:0)

-73 kg. IVEZIĆ BOJAN                   : MIRKOVIĆ JOVAN             0:5 ( 0: 5)

-81 kg. STAMENKOVIĆ NENAD : PAPOVIĆ BRANKO             0:2 (0:10)

-90 kg. MILOŠEVIĆ NIKOLA        : VUČKOVIĆ VLADIMIR       2:0 (10:0)

+90kg. ZUVIĆ NIKOLA                  : KALIĆ ČEDO                        1:1 ( 0: 0)

REZULTAT:     5:5 (20:15) 

 

Treći meč:

 JK. „CEMENT“-Beočin       :  JK. „ŽANDARMERIJA“  2:0 (8:2) (40:10)

-66 kg.  VUKOLIĆ NENAD           : GATARIĆ NIKOLA                2:0 (10:0)

– 73 kg. MIJALKOVIĆ MILOŠ      : MIRKOVIĆ JOVAN               2:0 (10:0)

-81 kg.  GRUJOVIĆ VLADIMIR   : VUJIČIĆ SRĐAN                    0:2 (0:10)

-90 kg.  CMILJANIĆ NINOSLAV : PAPOVIĆ BRANKO              2:0 (10:0)

+90kg. MILINKOVIĆ MITAR       : KALIĆ ČEDO                          2:0 ( 10:0)

                                                                                  REZULTAT:      8:2 (40:10)

 

UKUPAN REZULTAT:

JK. „CEMENT“-Beočin………………………..  4 boda       (13:  7) (57:25)

JK. „KINEZIS“-Niš………………………………. 2 boda      (10:10) (35:32)

JK. „ŽANDARMERIJA“-Beograd…………….  0 bodova (  7:13) (25:69)

 

KOMENTAR:

Da ima Boga i da je narodna izreka „čudni su putevi Božiji“ tačna uverili smo se juče u Beočinu. Prvo je trener Mumović napravio strašnu grešku izostavljanjem najboljeg borca „Cementaša“ sa spiska za učešće u ligi a potom je u prvom meču, i bez Prgonjića i bez Milinkovića izvojevana pobeda protiv ambicioznog kluba iz Niša. Ostatak ekipe je zbio redove i pokazao da ima potencijala za visok domet u ovogodišnjoj ligi.

Meč je lepo „otvorio“ Neša Vukolić efektnim iponom protiv Tomac Dejana, pojačanja nišlija iz Sombora. Pre toga, Vukolić je mudrim vođenjem početka borbe stavio do znanja da vlada situacijom u gardu i da priprema svoj ulazak. Nakon pola borbe to se i desilo i Tomac se našao na plećima. U kategoriji do 73 kg. naše pojačanje iz Beograda, Miloš Mijalković je u meč ušao malo opreznije, obzirom da više od 3 godine nije nastupao u ligaškim mečevima. No ipak „stari lisac“ nije dozvolio Ivezić Bojanu da ga ugrozi i savladao ga je rezultatom 7:0 i Cementu doneo nova 2 boda i prednost od 4:0. U trećoj borbi, do 81 kg. naš kapiten, Grujović Vladimir, je sa Stamenković Nenadom odradio nerešeno. U prvom delu borbe on je bio bolji borac, ali kako je meč odmicao Stamenković je preuzimao inicijativu i uspeo da izjednači borbu koja se tako i završila. Sa rezultatom 5:1 za Cement ušlo se u drugi deo meča gde su se u kategoriji do 90 kg. sastali naš Đurđević Bogoljub-Crni i najbolji niški borac, Milošević Nikola-Kile. Već od starta borbe videlo se da je „Kile“ bolji borac i da neće dozvoliti „Crnom“ da ga iznenadi. Tako je i bilo. „Kile“ je namestio dobru poziciju za ulazak i bacio „Crnog za ipon, čime je stvorio šansu svom timu da možda i pobedi u ovom meču. Meč su odlučivali super teškaši. Trener Mumović je u ekipu „ubacio“ Cmiljanić Ninoslava, koji zbog povrede dugo nije trenirao i od njega tražio da odradi „taktičku borbu“, odnosno da ne uzgubi više od 5:0, što je „Cementu“ bilo dovoljno za pobedu na poen razliku. Cmiljanić je junački izdržao sve nalete Zuvić Nikole iz „Kinezisa“,  tako da je borba završena 5:0, što je bila „Pirova“ pobeda za Zuvića. Ipak junak meča je bio Cmiljanić koji je minimalnim porazom doneo ukupnu pobedu svojoj ekipi.

Drugi meč, između „Kinezisa“ i „Žandarmerije“, kao i prvi, završio se 5:5, na poen razliku 20:15 za Nišlije. Ponovilo se da su ga rešavali super teškaši Zuvić Nikola i Kalić Čedo. Zuvić je imao zadatak samo da ne izgubi,  što je on mudro vođenom borbom i uspeo i Nišlijama doneo prve bodove u ovogodišnjoj ligi.

U trećem meču „Cement“ je nadvisio goste iz Beograda i više nego što se očekivalo. „Žandari“ su se spremili za meč rešeni da poprave izgubljeno u meču sa Kinezisom i osvoje makar 2 boda u prvom kolu. U postavu su uvrstili staru kuku“, Srđana Vujičića, u kategoriji do 81 kg a Papovića podigli na 90 kg, što se činilo taktički ispravan potez njihovog trenera Dana Pantića. No kada su treneri predali spiskove svojih postava i borci izašli na tatami, „plavcima“ su se „odsekle“ noge videvši Milinkovića na poziciji superteškaša. Od svih 5 borbi oni su uspeli dobiti samo jednu i nju je izborio upravo „joker“, Vujičić. U kategoriji do 66 kg. Vukolić Neša je opet bio na visini zadatka i efektnim iponom savladao Gatarić Nikolu. U kategoriji do 73 kg „Beka“ je opuštenije ušao u borbu i rutinski zahvatom u parteu savlada Mirković Jocu sa 10:0.  Vujičić je uspeo nadmudriti našeg kapitena, indisponiranog Grujović Vladimira, u kategoriji do 81 kg i veštim okretom u parteru primorati ga na predaju. I to je bilo sve od „plavaca“. U kategoriji do 90 kg. osokoljeni Cmiljanić Ninoslav ušao je u rovovsku borbu sa daleko iskusnijim Papović Brankom i na samom kraju borbe, primorao ga na predaju, zbog povrede. „Nino“ je tako po drugi put u istom danu „overio“ pobedu za svoj tim i postao istinski heroj tromeča. To je bilo  6:2 za Cement i pobednik je već bio poznat pa je naš  Milinković  mogao predati borbu Kalić Čedi, što teškaši često rade u ligaškim mečevima. No „Cuki“ ne bi bio to što jeste pa je želeo „fajt“. Već u prvom minutu borbe primorao je Čedu na kapitulaciju bacivši ga za ipon. Domaća publika je klicala „Cuki“, „Cuki“, a on je podigao ruke u vis i u svom karakterističnom maniru otpozdravio gledaocima nakon čega su mu svi naši takmičari poleteli u zagrljaj. Ovo je značilo „dobro nam došao u ekipu MAJSTORE“.

Na kraju da se vratimo na prvu rečenicu ovog izveštaja. Kardinalnom greškom našeg trenera Mumovića, izgubili smo Prgonjića ali smo eto, prstom sudbine, dobili Milinkovića, koji je tako malo „izvadio“ svog trenera sa kojim je prošao mnoge „bitke“ u sportskoj karijeri. Na skoro samom kraju tog puta opet su zajedno i opet pobeđuju… Šta reći sem, ima Boga….

Beočin, 14.10.2012. godine

Pripremio, Andrija Mumović


Galerija fotografija:

 1,857 total views,  1 views today

3 Comments

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *