pinupmostbet casino kzhttps://pinup-oyun.com/pinup kzlucky jet

BEZ „CUKIJA“ SE NE MOŽE

Objavljeno: новембар 3, 2012


U subotu, 03.11.2012. godine, u beogradskim „Šumicama“, održana su dva tromeča Super judo lige Srbije od kojih je, na jednom, nastupio i „Cement“. Domaćin je bio „Partizan“ a treći učesnik ovog tromeča bio je „OJK“-Beograd.
Na drugoj strunjači radili su beogradski rivali, „Crvena Zvezda“, „Žandarmerija“ i „Rekord“ ali o njima ćemo kasnije.

U prvom meču prvo smo se sastali sa „Grobarima“, koji su kiksnuli u prvom kolu protiv Zvezde, tako da su imali dodatni motiv da se poprave u drugom kolu. Mi smo bili hendikepirani odsustvom našeg najboljeg borca, superteškaša, Mitra Milinkovića-Cukija, i zbog toga smo manevrom u ekipi pokušali da „zakrpimo“ rupu i meč dobijemo u prve četiri kategorije. Pobedu smo gradili na pobedama u prve dve kategorije i kategoriji do 90 kg, u koju smo prekomandovali kapitena Vladimira Grujovića, koji je imao zadatak da dobije partizanovca, Novaković Luku, jer je u njegovoj kategoriji do 81 kg. Nenković Uroš-Česma bio teži zalogaj. Kada su predati spiskovi ekipa na zapisnički sto videlo se da smo ih „našli“ u postavi i činilo se da će sve ipak ispasti dobro, ali…

Do 66 kg, naš Nenad Vukolić je previše taktizirao i u borbu ušao „mlako“, tako da je pojačanje Partizana iz Zrenjanina, Cvejić Bojan, uspeo izvući poraz od 0:7 iako nam je trebalo celih 10:0 od Vukolića.

U kategoriji do 73 kg. Miloš Mijalković-Beka je još rezervisanije nego Vukolić, ušao u meč sa Stevanom Stojanovićem, koji je u borbu ušao da izvuče nerešen rezultat, ako bude mogao. „Beka“ mu je to dozvolio i borba je završena 1:1 (0:0), što je bila velika prednost Partizana, koja je proricala naš konačni poraz, jer su „grobarima“ nailazili jači borci. Sa rezultatom i vođstvom 3:1 iz prve dve borbe, umesto planiranih 4:0, nije „mirisalo“ na dobar ishod meča po nas.

U kategoriji do 81 kg, Nenković je lako pobedio  naše pojačanje iz Kikinde, Popeskov Dušana, kojeg smo iz kategorije do 73 kg. podigli u 81 kg, kako bi Grujovića digli na 90 kg. „Česma“ je iskoristio nesmotrenost Popeskova u parteru i plasirao mu tehniku gušenja zbog koje je Dušan morao predati borbu. Sa ovim iponom „Partizan“ je izjednačio bodovni saldo i poveo u poenima 3:3 (10:7).

U kategoriji do 90 kg, očekivali smo da naš kapiten Vladimir Grujović poentira protiv mladog Luke Novakovića, ali tako nije mislio i Luka. Momak se dobro „pošibao“ i naterao Grujovića u defanzivu u kojoj je i poentirao za ipon, kontriranjem na Grujovićev loš ulazak „uchi-mate“. To je već bilo 5:3 (20:7) za „grobare“ i zadnja borba je bila pro forme što se tiče konačnog ishoda, jer je pobednik već bio poznat.

U super teškoj kategoriji  „stara kuka“ u timu „grobara“, Nebojša Mandić-Manda, je hteo i više od toga pa je rutinskom pobedom nad našim Domazetovski Srđanom, povisio rezultat na  konačnih 7:3 (30:7). Moramo reći da je Domazetovski pružio solidan otpor ali je „Manda“ ipak, „Manda“.

 

U drugom meču sastali smo se sa prošlogodišnjim prvakom Super  lige, „OJK“-Beogradom, koji je i ove godine, u prvom kolu startovao sa dve pobede i 4 boda. Pred ovaj meč trener Mumović je dobro „izribao“ naše pulene zbog toga što su veoma  „mlako“ ušli u meč sa „Partizanom“.  Postava  „OJK“-a nas nije iznenadila jer smo pretpostavili da će trener Slaviša Nerandžić skloniti  Filipa Križana  sa našeg Mijalkovića i dići ga na 81 kg, kako bi na 73 kg, ubacili „Nikolić Nemanju-„Kamenog“, kao „jokera“ iz prvog kola, u kome je on glatko pobedio Tomić Đorđa iz Rekorda, što je odlučilo ovaj meč u njihovu korist.

Do 66 kg naš Nenad Vukolić se sastao sa neugodnim i borbenim Markom Vukičevićem-„Đavolom“, koji mu je do sada zadavao dosta problema u međusobnim mečevima. No „Neša“ je ovaj put bio na visini zadatka i dobrim „fajtom“ uspeo savladati „Đavola“ waza-arijem, čime smo mi poveli 2:0 (7:0).

U kategoriji do 73 kg, Mijalković Miloš nije dozvolio nikakvo iznenađenje i prosto je „samleo“ Nikolić Nemanju- „Kamenog“. Prvo ga je naterao u totalnu pasivu zbog koje su mu sudije dale tri „shido“-a a potom ga uhvatio i u zahvat „tate-shiko-gatame“, gde ga je zadržao do „ipona“. Rezultat 4:0 (17:0) za nas je obećavao ali smo i mi i oni strepeli za konačan ishod. Oni zbog dizanja Križana“ u višu kategoriju a mi zbog loše forme našeg kapitena Grujovića. Ovo drugo je presudilo i Križan je zabeležio tesnu, ali zasluženu pobedu od 5:0 i smanjio  našu prednost na 4:2 (17:5).

U kategoriji do 90 kg za nas je nastupio Đurđević Bogoljub-„Crni“ a za „romantičare“, Miloš Vukičević. Miloš je u meč ušao oštro, rešen da ne propusti šansu za izjednačenje, a naš Đurđević, „mlako“ i bez „žara“. Doduše u prvom kolu lige je povredio lakat, zbog čega nije trenirao dve nedelje pa mu to može biti mali izgovor za loš nastup i učinak od 0:10. Sa rezultatom 4:4 (17:15) mi smo još uvek bili u prednosti i trebao nam je nerešen ishod u poslednjoj borbi za konačan trijumf. Da je u ekipi bio Mitar Milinković-„Cuki“, verovatno bi se mi radovali i uknjižili nove bodove koji bi nas zadržali u grupi klubova koji se bore za „Play-off“. Ovako, Srđan Domazetovski, koji je u ekipu „uskočio“ umesto „Cukija“, nije odoleo napadima Dišović Milana, koji ga je uspeo baciti za ipon, na svoju specijalku levi „ipon-seoi-nage“, i doneti pobedu svojoj ekipi 6:4 (25:17). Šta reći, sem, BEZ CUKIJA SE NE MOŽE!

U trećem meču ovog tromeča „OJK“ je bio bolji od „Partizana“, pobedivši rezultatom 6:4 (15:10). Pobede za „romantičare“ sa Karaburme izvojevali su Vukičević Marko nad Ilić Milošem 5:0, Križan Filip nad Stojanović Stevanom 10:0, dok je Nikolić Nemanja-„Kameni“ doneo jedan bod u meču sa Čugurović Markom. Za „Partizan“ je jedinu pobedu izvojevao „Nenković Uroš-„Česma“ nad Vukičević Milošem, dok je „Manda“ doneo jedan bod iz borbe sa Dišović Milanom.

 

Na drugoj strunjači u „Šumicama“ je bilo još žešće nego na našoj, a tome su, između ostalih, najviše doprinela dva  trenutno najbolja  Srpska borca, Kukolj Aleksandar iz „Rekorda“ i Dmitrij Gerasimenko iz „Crvene Zvezde“. Pre međusobnog susreta obe ove ekipe su pobedile „Žandarmeriju“ sa po 6:4 (30:20) i uknjižile po dva nova boda što ih kandiduje u sam vrh ovogodišnje lige. No da se vratimo njihovom meču.

Do 66 kg sastali su se, za C. Zvezdu, Ivančik Darko, a za „Rekord“, Ciganović Ilija. „Ciga“ je bio bolji i doveo svoj tim u vođstvo od 2:0 (10:0), što je, posle će se ispostaviti, bila kapitalna prednost.

Do 73 kg Marković Mladen i Petrović Nemanja su odradili nerešeno 1:1 (0:0).

Istim rezultatom svoju borbu do 81 kg, su, posle bespoštednog „fajta“, završili „delija“ Ostojić Boško i „traktorista“, Maleš Ivan, tako da je odnos snaga ostao isti kao posle prve borbe.

I onda poslastica. U dvorani muk. Na strunjaču, u kategoriji do 90 kg, izlaze srpski „orlovi“, jedini naš olimpijac, Dmitrij Gerasimenko i pobednik nedavno održanog „Serbia opena“, Aleksandar Kukolj. Njihov meč smo očekivali još od  ovogodišnjeg prvenstva Države u Nišu, gde je Kukolj bio bolji. Početak njihovog meča je nagoveštavao sličan ishod. Kukolj je na polovini borbe uspeo baciti Gerasimenka za waza-ari, mada je jedan sudija tražio da to bude yuko. Nedugo zatim Gerasimenku je ispao lakat i on ga je sam, uz bolnu grimasu na licu, uspeo namestiti. Posle toga je znao da nema šta čekati. Sevnuo je desni „jama-araši“ i Kukolj se našao na plećima. Sudija je podigao ruku za „ipon“ a ruski Srbin, Dimitrije Gerasimenko je poleteo prema svojoj publici sa pobedničkim uzvikom i dignutom pesnicom u vis. Ovim iponom je raspršio sve sumnje u njegov kvalitet i nagovestio veliku borbu za narednu olimpijsku normu sa Kukoljem u ovoj kategoriji.

Već za dve nedelje Kukolj će moći da se popravi medaljom sa evropskog prvenstva za mlađe seniore (do 23 godine), koje se održava u Pragu, a potom će obojica, polovinom aprila 2013. godine  imati šansu za „evropske“ medalje na seniorskom prvenstvu u Budimpešti.

No da se vratimo ovom zanimljivom i neizvesnom meču.  Gerasimenko je ovim iponom  izjednačio rezultat i ostavio odluku superteškašima, Božinić Božidaru i Jurišić Stefanu. I pored prikazane uzorne borbenosti ova dva borca su borbu završili nerešeno 1:1 (0:0) što je značilo da je ceo meč završen nerešeno 5:5 (10:10) i da su obe ekipe uknjižile još po jedan bod.

U trećem tromeču u policijskoj školi u Sremskoj Kamenici, novosadska „Bezbednost“ je dočekala niški „Kinezis“ i gradskog rivala „Slaviju“. Tek je ovde bilo zanimljivo jer su se ekipe tukle „u krug“ i svi osvojili po 2 boda.

Prvo je „Kinezis“ pobedio „Bezbednost“ sa 6:4 (20:5). Pobedama svojih boraca, Mihajlović Mihajla nad Malbaški Nemanjom, do 66 kg, i Milošević Nikole-Kileta, nad Begović Draganom, do 90 kg. Za bezbednost pobedu je izvojevao samo Vukašin Kovačević, nad Stamenković Nenadom, do 81 kg. Begović Miroslav protiv Ivezić Bojana, u kategoriji do 73 kg i Todić Đorđe, protiv Zuvić Nikole u kategoriji preko 90 kg svoje borbe su završili nerešeno 1:1 (0:0).

U drugom meču „Slavija“ je savladala „Kinezis“ sa 6:4 (15:10). Do 66 kg, Kolarov Marko je izgubio 10:0 od Tomac Dejana iz „Kinezisa“. Kovačević Ljubiša, u kategoriji do 73 kg je bio bolji od Ivezić Bojana za 5:0. Do 81 kg za Slaviju je radio ruski Srbin, Aleksej Nefedov ali samo nerešeno sa Stamenković Nenadom. Za kategoriju do 90 kg iz Nemačke je doputovao Gartner Luka i pobedio Stamenković Stevana sa 10:0, što je bila odlučujuća prednost. Superteškaš Zuvić Nikola nije uspeo pobediti Gajić Vladimira i pobeda je tako ostala kod „Slavije“.

U trećem meču „Bezbednost“ je bila bolja od „Slavije“ 5:5 (20:15). Prvo je Vinko Stipančević pobedio Vlaović M. Sa 10:0 da bi Miroslav Begović povećao prednost pobedom od 10:0 nad Kovačević Ljubišom do 73 kg. Vukašin Kovačević je izgubio od Nefedov Alekseja sa 10:0 a u kategoriji do 90 kg Gartner Luka je bio bolji od Dragana Begovića, ali samo za 5:0, što je bilo nedovoljno za ukupnu pobedu, pošto su superteškaši Todić Đorđe i Gajić Vladimir,  odradili nerešeno 1:1 (0:0).

 

Beočin, 03.11.2012. godine

Pripremio: Andrija Mumović


 

Galerija fotografija:

 1,807 total views,  2 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *