NA PRVENSTVU SVETA ZA VETERANE U MAJAMIJU /USA/ TRI BRONZE ZA SRBIJU

Objavljeno: 11 новембра, 2012

Od 8-11.11.2012. godine u Majamiju /USA/ održan je 4. Svetski šampionat za veterane na kojem je nastupilo 761 takmičara iz 46 zemalja. Srbiju su predstavljali, Anđelov Marica u kategoriji F-5 do 52 kg, Stanišić Slavko M-6 do 100 kg i legenda veteranskog takmičenja, Vuk Rašović koji je nastupao u kategoriji M-8 +100 kg.

Čihi Janoš – „naše gore list“

Sve troje su osvojili bronzane medalje, a pored njih nastupao je i „naše gore list“, Čihi Janoš  koji je u kategoriji M-7 do 66 kg stigao do srebrne medalje ali za Mađarsku u kojoj živi već 20 godina.

Anđelov Marica

Anđelov Marica, iz Kikinde je stigla u Majami a tamo i do bronze tako što je u prvom kolu sa 5:0 pobedila francuskinju, Cameroun Lise. Na žalost dve naredne borbe je izgubila iponima i to od Assirelli Lucije iz Italije i Osuna Marije iz Venecuele, tako da ovaj put nije mogla do sjajnijeg odličja.

 Stanišić Slavko

Stanišić Slavko je iz Pančeva potegao u Ameriku po bronzu. On je u prvom kolu iponom pobedio Szel Pala iz Mađarske i plasirao se u polufinale svoje kategorije M-6 do 100 kg. U ovoj borbi od njega je bio bolji Kapustin Aleksey iz Rusije pa je Slavko morao u repesažu po svoju bronzu. Tu je bio bolji od domaćeg borca, Woertz Roberta i to za ceo ipon a Rus je kasnije osvojio prvo mesto i zlatnu medalju.

Rašović Vuk

Rašović Vuk je nastupao u kategoriji M-8 i u težinskoj kategoriji +100 kg, gde su, obzirom na njihove godine, bila prijavljena samo 3 borca. On je u prvoj borbi izgubio od Mongolca, Damdinsuren Lkhagvasuren sa 5:0 a u drugoj od Artura Heinricha iz Nemačke sa 10:0 ali se ipak okitio bronzanom medaljom. Podsetićemo da je on do sada 6 puta bio prvak Sveta i da je, pre dve godine, od strane Svetske judo federacije nagrađen titulom „grand mastera“ za zasluge u veteranskom takmičenju.

Na žalost ovoj hrabroj kategoriji boraca ne pridaje se dovoljna pažnja u Judo savezu Srbije, koji na izvestan način zahvaljujući njima, ipak crpi pozitivan imidž u Svetu.

 

Beočin, 11.11.2012. godine

Pripremio, Andrija Mumović


 3,058 total views,  1 views today

11 Comments

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *